Zamieszczone przez LEMUR_
Podatek
Zwiń
X
-
[quote="Agamek12"]Zamieszczone przez LuckymenMnie jeszcze niestety zaboli, Bo musze zaplacic pare zlotych od zysku ze sprzedazy akcji...
Komentarz
-
-
[quote="kazik4x4"]Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez LuckymenMnie jeszcze niestety zaboli, Bo musze zaplacic pare zlotych od zysku ze sprzedazy akcji...
Komentarz
-
-
Właśnie dostałem zwrot PIT. Wypełniałem przez program e-pity. Zwrot mam po 3 tygodniach od wysyłki deklaracji przez internet. Tylko mam jedna pytanie. Korzystałem z ulgi na dziecko. Na deklaracji wyszło,iż mam do zwrotu 1100zł a przysłali 1118. Normalnie bym sie nie pytał jak jest więcej, ale z US nigdy nie wiadomo co będzie. Skąd ta różnica?
Komentarz
-
-
araspol, sprawdź jeszcze raz swoje zeznanie, jak dalej różnica zadzwoń do swojego urzędu skarbowego i proś z księgowością zeznań (PITy). Tylko podaj, który PIT -37 czy -36
Może być też pomyłka.
Dwa lata temu moja znajoma dostała przez pomyłkę 2 raz zwrot, był duży bo samotna matka i dziecko niepełnosprawne, potem było dużo problemów, bo chcieli jeszcze odsetki.
Po dużych problemach zwróciła nienależną kwotę bez odsetek ale nerwów było, zwłaszcza, że pieniążki od razu wydała.
Tu różnica 18zł.
cenisz spokój zadzwoń jak wyżej.
PozdrawiamMcKrak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SknerusMcKrakaraspol, sprawdź jeszcze raz swoje zeznanie, jak dalej różnica zadzwoń do swojego urzędu skarbowego i proś z księgowością zeznań (PITy). Tylko podaj, który PIT -37 czy -36
Może być też pomyłka.
Dwa lata temu moja znajoma dostała przez pomyłkę 2 raz zwrot, był duży bo samotna matka i dziecko niepełnosprawne, potem było dużo problemów, bo chcieli jeszcze odsetki.
Po dużych problemach zwróciła nienależną kwotę bez odsetek ale nerwów było, zwłaszcza, że pieniążki od razu wydała.
Tu różnica 18zł.
cenisz spokój zadzwoń jak wyżej.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
ruwado porada jak poprzednio - zadzwoń do swego urzędu skarbowego, do księgowości od zeznań rocznych.
Sprawdź u siebie, jak składałeś elektronicznie czy masz to urzędowe potwierdzenie?
Może miałeś coś źle i wysłali Ci wezwanie, ale nie dotarło?
Może zwrocik zjadły niezapłacone mandaty?
Zadzwoń, nie bój się, proś z księgowością (rozliczaniem) zeznań PIT - i podaj który -37 cz- 36.
Pamiętaj też o swoich danych przed rozmową, powinien wystarczyć Twój pesel.
PozdrawiamMcKrak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78A odsetki dorzucili :diabelski_usmiech
Trudno aby w otwartym % uchowały się dużej, zwłaszcza, że obecnie to poniżej 10%.
Jak nie wierzysz to spróbuj typowe 40% zostawić w otwartym i po roku sprawdź ile % zostało. . Jak sprawdzałem w krótszym czasie to 0 (zero), bo nie zamknąłem
ruwado to wreszcie ulga dla duszy i ...McKrak
Komentarz
-
-
SknerusMcKrak, dzisiaj rano zadzwoniłem i jedna pani zdziwiona że jeszcze nie dostałe. Przełączyła do księgowości, a tam pytanie czy mój rachunek bankowyvjest aktualny? Tak. To proszę sprawdzać na rachunku. I dodała, może dzisiaj po południu. I zaraz kasa przyszła. Dziwne :shock:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz