Póki co chroniczny brak czasu i przejściowy - mam nadzieję - powakacyjny dołek finansowy (czas wreszcie sprzedać tę Lagunę :wink: ) więc temat modów odłożony na spokojniejsze czasy. Ale - kupiłem sobie mały drobiazg i może jak znajdę moment to wrzucę jakieś zdjęcionko. Nic wielkiego, ale praktyczne pierdółko
Blokada Strazy miejskiej na kolach karetki
Zwiń
X
-
Blokada Strazy miejskiej na kolach karetki
Strażnicy miejscy w Poznaniu na ul. Kłuszczyńskiej założyli blokady na kołach dwóch karetek transportu medycznego i wystawili mandaty w wysokości stu złotych. Kierowcy karetek i dyspozytor prywatnego pogotowia wożącego krew do szpitali są oburzeni. Tymczasem straż miejska w Poznaniu uważa, że przepisy powinny być respektowane przez wszystkich tak samo - informuje program "Prosto z Polski".
Moim zdaniem jezeli źle zaparkowali to jak straznik chcial byc .......to powinien zrobic fotke i naklejke nakleic "zgloś sie do mnie" - jak to normalnie czynia. A blokowanie kół to juz przegięcie. Oby kiedys wrazie czego do niego zdążyła dojechac karetka......
-
-
Jak to wczoraj usłyszałem to nie mogłem wyjść z podziwu :shock:
Czy na prawdę do straży przyjmują same bezmózgowia? Rozumiem półgłówków ale całkowite bezmózgowia!!! Bez obrazy jeżeli jest na forum jakiś strażnik ale takie działania mnie rozwalają! Tak samo jak mandaty z fotoradarów dla kierowców karetek jadących na sygnale!
Komentarz
-
-
Widziałem w TVN materiał na ten temat i dla mnie sytuacja nie jest tak jednoznaczna. Szofer tej karetki po robocie przyjechał nią do domu i postawił na noc w niedozwolonym miejscu przed swoim blokiem a więc nie ma mowy o żadnej akcji ratowniczej .Dziwi mnie jak to możliwe, że pojazd wyposażony zapewne w drogi sprzęt medyczny, nocuje pod blokiem a nie na terenie bazy, czyżby nasza służba zdrowia była tak bogata.
Jeśli już piszę o kierowcach poj. uprzywilejowanych to byłem świadkiem sytuacji , kiedy kierownik dojeżdzając do korka włączył bomby, szybko przedarł się przez korek a za chwilę usłyszałem na CB że stanął przed sklepem i poszedł robić zakupy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctanWidziałem w TVN materiał na ten temat i dla mnie sytuacja nie jest tak jednoznaczna. Szofer tej karetki po robocie przyjechał nią do domu i postawił na noc w niedozwolonym miejscu przed swoim blokiem a więc nie ma mowy o żadnej akcji ratowniczej .Dziwi mnie jak to możliwe, że pojazd wyposażony zapewne w drogi sprzęt medyczny, nocuje pod blokiem a nie na terenie bazy, czyżby nasza służba zdrowia była tak bogata.
Jeśli już piszę o kierowcach poj. uprzywilejowanych to byłem świadkiem sytuacji , kiedy kierownik dojeżdzając do korka włączył bomby, szybko przedarł się przez korek a za chwilę usłyszałem na CB że stanął przed sklepem i poszedł robić zakupy.
Komentarz
-
Komentarz