Blokada Strazy miejskiej na kolach karetki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

Póki co chroniczny brak czasu i przejściowy - mam nadzieję - powakacyjny dołek finansowy (czas wreszcie sprzedać tę Lagunę :wink: ) więc temat modów odłożony na spokojniejsze czasy. Ale - kupiłem sobie mały drobiazg i może jak znajdę moment to wrzucę jakieś zdjęcionko. Nic wielkiego, ale praktyczne pierdółko
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8160
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Strażnicy miejscy w Poznaniu na ul. Kłuszczyńskiej założyli blokady na kołach dwóch karetek transportu medycznego i wystawili mandaty w wysokości stu złotych. Kierowcy karetek i dyspozytor prywatnego pogotowia wożącego krew do szpitali są oburzeni. Tymczasem straż miejska w Poznaniu uważa, że przepisy powinny być respektowane przez wszystkich tak samo - informuje program "Prosto z Polski".

Moim zdaniem jezeli źle zaparkowali to jak straznik chcial byc .......to powinien zrobic fotke i naklejke nakleic "zgloś sie do mnie" - jak to normalnie czynia. A blokowanie kół to juz przegięcie. Oby kiedys wrazie czego do niego zdążyła dojechac karetka......
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• dontak
      Rider
      • 2008
      • 586
      • Octavia III combi (5E5)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Jak to wczoraj usłyszałem to nie mogłem wyjść z podziwu :shock:
      Czy na prawdę do straży przyjmują same bezmózgowia? Rozumiem półgłówków ale całkowite bezmózgowia!!! Bez obrazy jeżeli jest na forum jakiś strażnik ale takie działania mnie rozwalają! Tak samo jak mandaty z fotoradarów dla kierowców karetek jadących na sygnale!
      OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• Octan
        Rider
        • 2006
        • 653

Widziałem w TVN materiał na ten temat i dla mnie sytuacja nie jest tak jednoznaczna. Szofer tej karetki po robocie przyjechał nią do domu i postawił na noc w niedozwolonym miejscu przed swoim blokiem a więc nie ma mowy o żadnej akcji ratowniczej .Dziwi mnie jak to możliwe, że pojazd wyposażony zapewne w drogi sprzęt medyczny, nocuje pod blokiem a nie na terenie bazy, czyżby nasza służba zdrowia była tak bogata.
        Jeśli już piszę o kierowcach poj. uprzywilejowanych to byłem świadkiem sytuacji , kiedy kierownik dojeżdzając do korka włączył bomby, szybko przedarł się przez korek a za chwilę usłyszałem na CB że stanął przed sklepem i poszedł robić zakupy.

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Octan
          Widziałem w TVN materiał na ten temat i dla mnie sytuacja nie jest tak jednoznaczna. Szofer tej karetki po robocie przyjechał nią do domu i postawił na noc w niedozwolonym miejscu przed swoim blokiem a więc nie ma mowy o żadnej akcji ratowniczej .Dziwi mnie jak to możliwe, że pojazd wyposażony zapewne w drogi sprzęt medyczny, nocuje pod blokiem a nie na terenie bazy, czyżby nasza służba zdrowia była tak bogata.
          Jeśli już piszę o kierowcach poj. uprzywilejowanych to byłem świadkiem sytuacji , kiedy kierownik dojeżdzając do korka włączył bomby, szybko przedarł się przez korek a za chwilę usłyszałem na CB że stanął przed sklepem i poszedł robić zakupy.
          nie wiem czy dobrze zrozumiałes - on mógł byc pod tzw telefonem - w kazdnej chwili mógł dostac tel i jazda.....wiec skoro stanął na zakazie to niech mu mandat pisza ale bez blokady
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Stał nie pierwszy raz, przez kilka dni, w związku z powyższym nic go nie usprawiedliwia
            No więc właśnie, upomnienia pewnie mieli wcześniej. I pewnie nie chciało im się załatwiać miejsc postojowych administracją itd. To nie jest R`ka pod szpitalem.

Komentarz

Pracuję...