Ruget, te kubeczki to do ciepłych napoi się nadają :?:
Samolotem z małym dzieckiem.......
Zwiń
X
-
Samolotem z małym dzieckiem.......
Panowie.
Wybieramy się z małą na Wyspy za jakiś czas.(nie na stałe, choć kto wie.......cały czas szukam pracy z dosyć kiepskim efektem). Wiem że kilku z Nas przebywa na stałe w GB, więc mają doświadczenie wojadżerskie i mogliby podzielić się nim, z młodymi rodzicami którzy nie latali jeszcze samolotem z maluszkiem.
Chodzi mi o porady typu: czym latacie, jak sobie radzicie z wózkiem (czy to jest bagaż ponadwymiarowy, za który się płaci, jak dzieci znoszą lot, co wziąć ze sobą do samolotu, itp)
Za każdą uwagę i radę serdeczne Bóg zapłać.
-
-
Co prawda nie leciałem z małym na wyspy ale....
Większość linii lotniczych nie traktuje wózka jako nadbagażu, pod warunkiem, że jest w nim dziecko :lol: Ja z moim dwulatkiem podjechałem w wózku autobusem pod samolot. Tam wózki zostawiało się , a obsługa ładowała do samolotu. W powrotnej drodze stwierdzili dla odmiany, że wózki puszczą razem z innymi bagażami. Najlepiej zadzwonić do linii lotniczych i się upewnić, żeby nie było niespodzianki.
Najlepiej wejść na pokład samolotu jak najpóźniej. Większa szansa, że marudzenie nastąpi później.
Jeśli lecisz liniami bez numerowanych biletów BARDZO POLECAM poprosić przy odprawie o miejsce w pierwszym rzędzie, lub przy wyjściu awaryjnym. Co prawda wyjście awaryjne jest nad skrzydłem, a to troszkę utrudnia podziwianie widoków, ale swobodnie wyciągniesz nogi, a dziecko może swobodnie pohasać.
O konieczności zabrania na pokład paru zabawek nie muszę chyba pisać ? :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78O konieczności zabrania na pokład paru zabawek nie muszę chyba pisać ? :wink:Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM
Komentarz
-
-
Tak samo z nosidelkami/fotelikami. Przynajmniej Ryaner i Wizz nie kasowali nigdy za przewoz tego, lecz trzeba sie dowiedziec, bo wiele rzeczy jest gratis dla dziecka w wieku do 2 lat.
Z jedzeniem, piciem jest tez problem. Wolno wozic opakawania do chyba 100ml, co u nas ciezko kupic. Nasi robia z tym problem, a angol spytal czy to dla dziecka i powiedzial ze mozna zabrac. :roll:
Komentarz
-
Komentarz