a olej możesz zmienić lub nie na olej o określonej normie opisywanych firm w tym temacie (np. z powodu pozytywnych opinii, ceny, doświadczeń i odczuć użytkowników, itp.)
"Do wszystkich kierowców.
Ceny paliwa poszybowały w górę. Jeszcze trochę i zobaczymy 5 PLN za litr, a potem może i więcej. Poniższa propozycja ma znacznie więcej sensu niż kampanie typu "nie kupuj paliwa w danym dniu", które przeprowadzane były kilka miesięcy temu. Producenci paliw śmiali się jedynie, bo wiedzieli, że nie będziemy kontynuować akcji, krzywdząc samych siebie, rezygnując całkowicie z zakupu paliwa. Było to bardziej niekorzystne dla nas niż problem dla nich. Ale myśląc o tamtym pomyśle powstała idea, która może przynieść rzeczywiste korzyści. Przeczytaj proszę i przyłącz się! Przy cenach paliw rosnących każdego dnia my konsumenci musimy podjąć akcję.
Jedynym sposobem abyśmy zobaczyli, że ceny paliwa idą w dół jest trafienie kogoś w portfel poprzez niekupowanie jego paliwa. I możemy zrobić to BEZ narażania się na niewygody. Do końca bieżącego roku NIE KUPUJMY ŻADNYCH PALIW od największych [na świecie - red.] firm paliwowych. Jeśli nie będą sprzedawały paliwa, będą zmuszone do obniżenia ceny. Jeśli obniżą ceny, inne firmy będą zmuszone do uczynienia tego samego. Ale aby osiągnąć efekt musimy pozbawić te firmy milionów klientów. Wbrew pozorom jest to całkiem łatwe do osiągnięcia. Czytaj dalej a dowiesz się jak dotrzemy do milionów.
Wysyłam tę wiadomość do 30 osób. Jeśli każda z nich wyśle ją do kolejnych dziesięciu (30 x 10 = 300) i każda następna do kolejnych 10 i tak dalej to już w szóstej kolejce wiadomość ta dotrze do 3 milionów ludzi.
Jeśli każda z nich wyśle do kolejnych 10... Wszystko, co należy zrobić to wysłać tę wiadomość do 10 znajomych osób i nie kupować... To jest ogólnoświatowa akcja. Ile to potrwa? Jeśli każdy, kto otrzyma tę wiadomość prześle ją do 10 znajomych dotrzemy do 300
milionów konsumentów w ciągu 8 dni! Założę się, że nie sądziłeś, że masz taki potencjał, prawda? W grupie siła i nawet najgrubsza gałąź złamie się, jeśli spadnie na nią wystarczająco duża ilość niezmiernie lekkich płatków śniegu. Jeśli uważasz, że ta akcja ma sens prześlij dalej tę wiadomość. WYTRZYMAJMY DO MOMENTU AŻ CENY PALIWA WRÓCĄ DO NORMALNEGO POZIOMU (w Polsce ok. 3,5 PLN/litr)."
a teraz sprawdź kompa programem anty wirusowym co do listu to musiałbys wysłać do wszystkich kierowców na świecie wybić polityków i rząd w polsce co do jednego niestety nie ma tak wielkiego samolotu który by w tym pomógł
Don Kichot i Sancho Pansa z innymi nie dadzą temu rady popatrz na BP i zatoke meksykańska nawet zadyszki nie dostali po wypłacie kar i odszkodowań
Do końca bieżącego roku NIE KUPUJMY ŻADNYCH PALIW od największych [na świecie - red.] firm paliwowych. Jeśli nie będą sprzedawały paliwa, będą zmuszone do obniżenia ceny."
Argumenty Twórcy tego e-maila są bez sensu. Pierwsze co te firmy zrobią, to poszukają oszczędności w wydatkach i potną ilość personelu i jakość usług. Poza tym, bezwładność decyzyjna takich molochów ma się nijak do szybkości zmiany cen paliw... :|
Ja sie zapytam dlaczego nie przsiąśc sie na komunikacje miejska nie wiem czy wiecie że np koleja do centrum warszawy dojedzie sie szybciej niż samochodem potem tramwaj i pozałatwiac sprawy czy do pracy oszczędności na benzynie i czasie bez cenne a tak wszyscy pojedynczo siedzą w aucie stoja w korkach nie wiem ale przez te moje problemy doszedłem do wniosku że dużo więcej spraw załatwiam jadą c środkami komunikacji zbiorowej niz samochodem
Ja sie zapytam dlaczego nie przsiąśc sie na komunikacje miejska nie wiem czy wiecie że np koleja do centrum warszawy dojedzie sie szybciej niż samochodem potem tramwaj i pozałatwiac sprawy czy do pracy oszczędności na benzynie i czasie bez cenne a tak wszyscy pojedynczo siedzą w aucie stoja w korkach nie wiem ale przez te moje problemy doszedłem do wniosku że dużo więcej spraw załatwiam jadą c środkami komunikacji zbiorowej niz samochodem
Bo np. ja do pracy jadę autem (25km) w 30-35 minut. A gdybym chciał jechać komunikacją miejską (i podmiejską) zajełoby mi to przynajmniej 1,5h i musiałbym przejechać około 35km...
oolsztyniak, tak do pewnego momentu kiedy szef powie że założył gps i masz jeździć po wybranych trasach z powodu wysokiej ceny benzyny szukamy oszczędności
nie wiem czy wiecie że np koleja do centrum warszawy dojedzie sie szybciej niż samochodem potem tramwaj
to zależy z której strony Warszawa się mieszka i gdzie pracuje, ja zrobiłem taki test, pociąg + komunikacja + dojście = 30 min dłużej, niż autem, dodatkowo na - dla komunikacji, w zimie zimno, jakieś tam jest ogrzewanie ale to chyba u kierowcy a latem smród niemiłosierny od spoconych ludzi, jednak wolę jeździć własnym autem.
oolsztyniak, tak do pewnego momentu kiedy szef powie że założył gps i masz jeździć po wybranych trasach z powodu wysokiej ceny benzyny szukamy oszczędności
oj tam oj tam :P
Narazie jestem na etapie walki o nową octavie lub superba , laptopa nowego już dostałem :twisted:
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Do końca bieżącego roku NIE KUPUJMY ŻADNYCH PALIW od największych [na świecie - red.] firm paliwowych. Jeśli nie będą sprzedawały paliwa, będą zmuszone do obniżenia ceny.
O ile dobrze pamiętam to Lotos i Orlen jest jedynym dostawcą paliw do wszystkich stacji (firmowanych np. BP, Shell czy nie firmowanych) w kraju...czyli uderzamy we własny rynek...raczej nie beda zmuszone do obnizenia ceny, a redukcji personelu.
Akcja nie przyniesie żadnego efektu, bo nie ma najmniejszej szansy na chociażby ułamek procentowy skuteczności. Czy ktoś kto to wymyślił zastanowił sie nad chociażby transportem drogowym w szerokim tego słowa znaczeniu??? no chyba, ze akcja ma dotyczyc tylko pojazdów prywatnych, ale co to wówczas za akcja.
ja od czasu zatopienia platformy nie tankuję na BP...
co do komunikacji miejskiej, mojej kobicie zajmuje 1h15min od drzwi do drzwi w jedna strone (WKD wysiada na stacji Raków)... koszt biletu = 400zł na kwartał... nie mam pojęcia ile zajełoby jej samochodem o 8rano Alejami... chyba conajmniej 2h.
Ja to czekam na jakąś manifestację antyrządową albo coś w tym stylu. Przeszedłbym się, pokrzyczał, jajkami porzucał w te *urwy co w sejmie siedzą jakbym spotkał i chociaż trochę tej złości by mi przeszło. A może nawet by to coś pomogło jakby jakiś ogrom ludzi tak pokazał swoje niezadowolenie. :evil:
Usługi tokarskie, frezarskie
Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.
Ja to czekam na jakąś manifestację antyrządową albo coś w tym stylu. Przeszedłbym się, pokrzyczał, jajkami porzucał w te *urwy co w sejmie siedzą jakbym spotkał i chociaż trochę tej złości by mi przeszło. A może nawet by to coś pomogło jakby jakiś ogrom ludzi tak pokazał swoje niezadowolenie. :evil:
marne szanse na jakąkolwiek reakcję...zawsze możesz pokazać swoje niezadowolenie za nie wiele ponad pół roku! tylko na kogo by głosowac to i tak lepiej nie bedzie, ale sejmowi zrobili sobie podwyższke, bo przeciez niskie diety maja wiec ich podwyżki na półkach sklepowych i stacjach paliw nie interesują!!!
Komentarz