Niezależnie od tego,czy jest to Aster czy inny usługodawca i istnieje umowa należy ją przeczytać.Z pewnością znajdziesz tam artykuł n/t wypowiedzenia(termin,forma)
myślę,że na koniec maja powinieneś napisać rezygnację ze skutkiem na koniec lipca,złożyć w siedzibie dostawcy,za potwierdzeniem,lub wysłać poleconym też za potwierdzeniem odbioru.
wypowiedzenie można złożyć w każdym momencie, więc zrób to teraz, co by te 45 dni regulaminowe spełnić. Ja np. już dwa razy składałem wypowiedzenie przy podpisywaniu umowy, czyli takie z datą za dwa lata Później nie ma problemu, że zapomnę o 45 dniach i przyjdą kosmiczne rachunki za dwa miesiące. Wypowiedzenie można oczywiście później anulować - do mnie dzwonili i pytali, czy na pewno chcę rezygnować.
Marcello01, Okres wypowiedzenia wynosi 45 dni, jesli chcesz zrezygnować z usługi z końcem promocji to rezygnację mozesz złożyć wcześniej tylko z informację że ma ona sutkować na koniec tejże promocji. Jeśli chodzi o rezygnacje w związku ze zmianą regulaminu to zmieniono zapis (jakieś 2 lata temu) ze jeżeli regulamin zmienia się na plus dla klienta to operator może naliczyć koszty dodatkowe za zerwanie promocji
do mnie też wczoraj zadzwonili i pytali, czy to ostateczna decyzja.
No i dostałem warunki, które cenowo są mniej więcej takie jak do tej pory, ale nie chcieli słyszeć o podniesieniu parametrów Internetu (na dziś 10Mb).
Nie mogę z kolei wziąć cen ze strony, bo one są dla NOWYCH klientów - pani powoływała się na jakiś zapis, którego nie znalazłem, że musi minąć 6 miesięcy, abym miał takie warunki jak nowy klient
Może jest na forum jakiś pracownik ASTER, z którym można porozmawiać o umowie?
macluke, jak pisze tomikt
kolega od lat tak robi. Kończy mu się umowa to wypowiedzenie. Nie dają lepiej niż dla nowych to następną umowę podpisuje żona. I na odwrót
Była O1 kombi ALH++ 150/340
Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200
jeśli to umowa na czas nieokreślony to możesz ją wypowiedzieć z zachowaniem zapisanego w niej terminu wypowiedzenia.
Że się pytam - więc w czym problem?
Jeśli jest zapis że przed upływem xx daty ponosisz karę umowną to za zerwanie to faktycznie ból.
Może zamieść skana umowy (z zamazaniem danych osobowych), to można więcej poradzić, tak to wróżenie z fusów póki co.
PS. Po takiej lekcji każdy czyta co podpisuje a zaczyna od małego druczku. To właśnie Polska
Była O1 kombi ALH++ 150/340
Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200
Wiem już co i jak mam wypowiedzieć jak najszybciej bo jak nie zachowam 45 dni na wypowiedzenie wejdą mi kosmiczne sumy za usługi które tak szczerze są warte nie wiele brane było dla tv cyfrowej a podają sygnał z dekodera po scarcie :? w czerwcu kończę z nimi zabawę dzięki za pomoc Panowie
PS. Po takiej lekcji każdy czyta co podpisuje a zaczyna od małego druczku. To właśnie Polska
Dokładnie, mnie też Aster, a dokładniej ich przedstawiciel w **uja pocisnął. Wynajęliśmy mieszkanie, czwórka studentów i chcieliśmy założyć internet do mieszkania, zadzwoniliśmy przeszedł gościu, przedstawił ofertę i wybraliśmy internet 10/20 Mb/s, ale że ten kosztował 80zł, to gościu nam zaproponował do tego tel stacjonarny ponieważ taka paczka rozkłada się na 55zł internet + 15zł telefon i wychodzi 70zł. Kilkukrotnie dopytywałem się: "Czyli co miesiąc będziemy płacić 70zł?" Frajer potwierdzał. No to fajnie decydujemy się, podpisaliśmy umowę i jeszcze na odchodne gościu dał nam starter z Astera i mówi, że Aster wchodzi teraz na rynek telefonii komórkowej i rozdaje startery gdzie przez 3 miesiące jest 15 zł do wygadania. Przyszedł pierwszy rachunek za dwa miesiące razem na 169zł, ok bo był monter, jakaś tam usługa aktywacyjna doliczona to zapłaciliśmy, potem przyszedł kolejny rachunek, ale już na 108zł za jeden miesiąc. No ***wa, poszliśmy z umową do Astera i babka nam rozkminiła tą umowę, tzn. te kody przetłumaczyła na litery. Okazało się, że płacimy: 55zł za internet+25zł za tel. stacjonarny (walnął nam droższy, bo za 15zł też mają w ofercie) +20zł tel. kom. + 8zł za jakieś tam gówno. Szczena nam opadła, teraz już mamy nauczkę, że nie należy ufać ludziom na słowo tylko czytać to co się podpisuje. Na szczęście można zerwać umowę z Asterem, jeżeli się przeprowadzasz i wynajmiesz mieszkanie, gdzieś gdzie Aster nie świadczy usług to bez konsekwencji można zerwać umowę. Chociaż ponoć Astera ma przejąć UPC to ciekawe jak wtedy będzie. Od tej pory zrywam ulotki Astera i nie dam im zarobić w okolicy w jakiej ja się znajduję.
Usługi tokarskie, frezarskie
Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.
szkoda, ale z oni mają taką politykę że naliczają jak chcą mi wyliczył tak samo że ze wszystkim zmieszczę się w 100 a co miesiąc jest ponad 120 zeta w skali roku mają 200 za frajer firma jest śmieszna jak dla mnie
Komentarz