Ustawa o Muzyce w Radiu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sirk7
    Classic
    • 2010
    • 9

Ustawa o Muzyce w Radiu

Czy ten "gotowiec" jest dużo gorszy od... no właśnie: od czego? Bo jak zapewniał mnie telefonicznie gość z tej firmy to niby najpierw sprawdzają tą ich hamownią stan motoru a potem dobierają program by osiągnąć to co klient chce. Czy to jest właśnie ten gotowiec? Klient chce tyle koni i taki moment to będzie miał dokładnie to czego chce?
  • phoneman
    RS
    • 2008
    • 3374
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ustawa o Muzyce w Radiu

Szanowny Panie Prezydencie,

na pana ręce składamy petycje w której domagamy się zmiany wpisu w nowej ustawie o radiofonii i telewizji.

Nowa Ustawa uściśla procentowe gwarancje emisji utworów w języku polskim dla nadawców radiowych. W programach
    radiowych (z wyłączeniem tych, tworzonych w całości dla mniejszości narodowych) 33 proc. miesięcznego czasu nadawania
    zajmować muszą utwory słowno-muzyczne wykonywane w języku polskim, z czego 60 proc. musi być zrealizowane w
    godzinach 5-24.

Co oznacza iż artyści polscy wykonujący nagranie w innym niż polskim języku maja mniejsze szanse na emisje w
    stacjach radiowych w godzinach 5-24. Celem powstania nowej ustawy było promowanie polskich artystów. Natomiast nowa
    ustawa nie daje równych szansa artystom polskiej muzyki tworzącym utwory słowno-muzyczny z tekstem wykonywany w
    innym języku niż polski.

Domagamy się zmiany wpisu w nowej ustawie by każdy artysta polski był traktowany na równych demokratycznych
    warunkach.

W imieniu wszystkich niezgadzających się z nową ustawą:

Remigiusz Łupicki
    Robert Mączyński
    Krzysztof Nolbert

Petycja: http://www.petycje.pl/petycja/6838/p...telewizji.html

Źródło: http://www.rapgraforum.com/stop-usta...ka-t56743.html

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=knJemD2seqk&feature=topvideos[/youtube]
    .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

tylko po co?
      Dlaczego nie 50%?
      A dlaczego nie 100%?
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• keneida
        Rider
        • 2010
        • 316

Re: Ustawa o Muzyce w Radiu

Zamieszczone przez phoneman

Domagamy się zmiany wpisu w nowej ustawie by każdy artysta polski był traktowany na równych demokratycznych
        warunkach.
        no to na równych czy na demokratycznych warunkach?

Ja proponuję lepszą petycję.
        Szanowny Panie Prezydencie,
        z racji zajmowanego przez Pana stanowiska i szacunku i autorytetu jakim jest Pan darzony przez osoby zasiadające w Sejmie prosimy o przekazanie stanowiska Obywateli w sprawie nowej ustawy medialnej:
        Do roboty konowały i odchrzanić się od tworzenia nowych regulacji, parytetów i innych głupot nic nie znaczących.
        Wrocławskie spoty

Komentarz

• dwaoka
          Elegance
          • 2010
          • 927

:shock:
          no tak, najwazniejsze rzeczy w panstwie to ile procent ma byc polskiego jezyka w radiu, a co z ze spiewajacymi cyklistami? tutaj proponuje conajmniej 37,75% gwarantowanego czasu radiowego! od rana już słabo mi :cry:
          bkc+dsg

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Bo to nie chodzi o czas, tylko o tantiemy. Poza tym niech sobie w radiu puszczają co chcą.
            Większość polskiej i nie polskiej muzyki to i tak beło.

Komentarz

• abc_rlz.
              Rider
              • 2009
              • 261

Boże, co za kraj!
              Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
              Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
              Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
              Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM

Komentarz

• macluke
                Elegance
                • 2010
                • 875

Zamieszczone przez abc_rlz.
                Boże, co za kraj!!!!
                a co ma kraj z tym wspólnego?
                To jakiś wyskok kilku gości dbających o swoje interesy, umieszczonej na stronie do tego przeznaczonej.
                Obok tej są inne ciekawe petycje, m.in:
                Koncert zespołu P.O.D. w Polsce
                The Simpsons i South Park w TVP
                petycja o koncert Beyonce w Polsce
                Petycja ws sponsorowania Lecha Poznan przez Kompanie Piwowarska
                Obniżenie akcyzy na paliwo

nie należy przywiązywać do tego specjalnej wagi

Komentarz

• Superbman
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 208

Boże, co za kraj!!!!
                  Kolego, rozwiniesz swoją wypowiedź ?

Jak Ci nie pasuje to chyba nikt Cie tu do ku*wy nędzy nie trzyma, nie ??
                  252/555

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

Superbman, a ty czemu taki patryjota niemieckim autem śmigasz zamisat syrenka żukiem, lublinem,tarpanem czy warszawą :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :wink: joke

ludzie wy sie czepiacie jednej ustawy a ja jako dj jak gram mam nakaz wypisania utworów jakie grałem czasu ich emisji, oraz godzina ich emisji (takie bzdury są w ustawie o prawach autorskich) aby było smieszniej to jak stworze piosenke to tęz musze ją tam umieścic

a z tantiem najwięcej dostaje stara gwardia jak budka suflera,lady punk, maryla rodowicz bo w polsce wypłaca sie tantiemy wprost proporcjonalnie do wydanych i sprzedanych płyt objętych specjalnym spisem a wy sie czepiacie że w radiu będa puszczać muzyke po polsku jak w radiu maryja co do protestu dj-ów podanych w linkach maja racje i tu w tym punkcie ich popieram a tak to ja mam w dupie co robią w sejmie

niech tylko kur... bardziej nie szkodzą idiotyzmami ale do tego potrzebna jest inna ordynacja wyborcza bo od komuny te same mordy widac w tv jak zachlani glosują nad idiotyzmami

najlepiej wrzucić mała bombkę choinkową tak z pół kilo plutonu do sejmu przy zgromadzeniu narodowym albo wyczarterować 3 airbusy a 380 i wysłać je w rejs z pilotami kamikadze a ich rodzinami jako sie zaopiekować jak rodzinami bohaterów
                    przepraszam uniosłem sie nie cierpie polityki :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• abc_rlz.
                      Rider
                      • 2009
                      • 261

Zamieszczone przez Superbman
                      Boże, co za kraj!!!!
                      Kolego, rozwiniesz swoją wypowiedź ?

Jak Ci nie pasuje to chyba nikt Cie tu do ku*wy nędzy nie trzyma, nie ??

Posłuchaj mnie Kolego! To ze debile rządzą tym krajem to nie jest jeszcze powód dla którego miałbym wyjeżdżać i będę podpisywał się pod takimi petycjami jak ta, bo mam do tego prawo.
                      A jak Cie pasują moje wypowiedzi "to chyba nikt Cie tu do ku*wy nędzy nie trzyma, nie ??"

Zamieszczone przez macluke
                      abc_rlz. napisał/a:
                      Boże, co za kraj!!!!
                      Miałem na myśli naszych rządzących do coraz to lepszych absurdów dochodzi.

Komentarz

• macluke
                        Elegance
                        • 2010
                        • 875

Rządzący nie mają z tą petycją nic wspólnego. Wyluzuj albo zapisz się na forum salon24.pl - tam będziesz mógł sobie ponarzekać na rządzących do woli :szeroki_usmiech

Komentarz

• pic2ek
                          Rider
                          • 2007
                          • 624

A jak Cie pasują moje wypowiedzi "to chyba nikt Cie tu do ku*wy nędzy nie trzyma, nie ??"
                          :lol:

Komentarz

• abc_rlz.
                            Rider
                            • 2009
                            • 261

Zamieszczone przez macluke
                            Rządzący nie mają z tą petycją nic wspólnego. Wyluzuj albo zapisz się na forum salon24.pl - tam będziesz mógł sobie ponarzekać na rządzących do woli :szeroki_usmiech
                            Nie ważne, nie będę się kłócił o głupoty, a wyluzować to raczej powinien kolega Superbman :roll: , choć przyznaje ze mnie też poniosło za co przepraszam. :roll:

Jestem Polakiem muszę na coś ponarzekać, jak my wszyscy chyba, że komuś ten kraj idealnie pasuje :szeroki_usmiech.
                            Tak jak kiedyś słyszałem w radiu tekst "
                            -Jak uprzykrzyć życie terrorystom?
                            - Przysłać ich do Polski i kazać im założyć firme :diabelski_usmiech "
                            Jakoś tak to leciało :lol:

Komentarz

Pracuję...