ahmed799, mądre to nie jest ale bez przesady nie jeździ tak 95% ciężarówek a największymi głąbami bez żadnej szkoły to są szefowie tych kierowców bo to oni i porąbani odbiorcy towaru zmuszają tych ludzi do takiej jazdy.
Tragiczny wypadek w Bydgoszczy
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
sosna1, dokładnie...popieram Ciebie , teksty typu "większość tirowców" to możecie sobie darować. Wiele jeżdzę autem osobowym po drogach krajowych, międzynarodowych itp. , też miałem nieprzyjemne spięcia z tirowcami,ale uważam, że ilość tych momentów w stosunku do ciężarówek w ruchu to margines. A zawód nie jest wcale przyjemny, oni też mogą rzucać hasła typu - "większość małych mobilków"...i akurat z tym się zgodzę niestety, więcej bezmyślnie jeździ osobowymi niż ciężarowymi, bo jednak żeby prowadzić tira to już poprostu trzeba mieć trochę wyobraźni i też uważać na nieumiejętność kierowców osobówek. A czarna owca zawsze, wszędzie się znajdzie, wśród tirowców też.
Powtarzam i stosuje prośbę do was wszystkich, nie oceniajmy człowieka z cieżarówki. Poczekajmy na stosowne badanie tej sytuacji konkretnej. Może on zawinił, może zawiniła maszyna. Może wina jest rozłożona (np. przekroczył prędkość i siadły hamulce równocześnie). Ale te oceny nic nie zmienią. Tragedia jest, współczuje rodzinie dziecka. Proponuje zachować trochę powagi i nie rozdmuchiwać już tego tematu, do momentu, kiedy pojawią się konkretne fakty co było przyczyną.
Komentarz
-
-
sosna1, no ale co sądzisz ??
Że obrażam biednych kierowców tirów którzy na drogach czują sie jak "królowce" i nic do nich nie dociera ? Powiedz kolego, proszę Cię - co mnie obchodzi, że szef ich ciśnie, że mało zarabiają i wogóle co mnie obchodzą troski ich jakże barwnego życia ???
Mają k...a jeżdzić przepisowo !!!!!!!!!!!!!!!! Paniał ?????
Komentarz
-
-
loyd, opanuj te emocje niepotrzebne, co to zmieni?. Może i jechał, jak byłeś w Bydgoszczy kiedyś, to może widziałeś to skrzyżowanie ( a jak nie widziałeś , to się nie wypowiadaj co do prędkości), od Inowracławia jest spory spadek, nie problem rozpędzić ciężarówkę tam, tymbardziej jeśli zawiodły hamulce np.. To tylko hipoteza, nie fakt. Może faktycznie wina kierowcy, nie wiem. Dlatego wolę poczekać na fakty i proponuję się nie podniecać, bo to nic nie wnosi poprostu.
p.s. i nie mówię tylko o badaniach technicznych pojazdu , ale całego przebiegu wypadku, kierowcy itp. Ocenić jest łatwo patrząc na jakiś filmik z kamerki z ulicy, ale taka ocena może być bardzo błędna nie zapominaj.
Komentarz
-
-
Panowie,ja nie bronię kierowcy ciężarówki,ale to był po prostu nieszczęśliwy wypadek do którego nie powinno dojść ale przejrzyjcie statystyki ile osób zabili kierowcy ciężarówek a ile ci najlepsi i myślący z osobówek,ilu złapano pijanych w ciężarówkach a ilu w osobówkach.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
Komentarz