iPad

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Purchawa
    Admin
    S_OCP Member
    • 2004
    • 8007

Zamieszczone przez kross12
    iPad 2 to świeżutki sprzęt, chwilowo miażdży konkurencje, ale zobacz sobie jak wypada pierwszy iPad na tle konkurencji...
    Na tle jakiej konkurencji? Jaka mial konkurencje w chwili wejscia rynek? Apple jest zwykle krok na przod i tyle. iPad 2 jest tego idealnym przykladem.
    Każdy znajdzie w telefonie jakieś śmieci,
    Ja w iPhone nie mam. :lol: Mam dokladnie to co potrzebuje i to co chce miec.
    poza tym wybierając sprzęt z otwartym OS mamy możliwość wyboru między seryjnym romem ale romem ugotowanym przez kolegę forum. No ale w Aplle za kaganiec się płaci
    Ale ja nie chce miec "gotowanego" ROMu (mialem HD2 i nigdy wiecej), ktore zwykle dzialaja jak chca, albo i nie dzialaja. Ja chce kupic sprzet, wyjac z pudelka uruchomic i to ma dzialac. Zadnego kombinowania, konfigurowania, instalowania, doinstalowywania i uzerania sie z czyms co powinno dzialac poprawnie w momencie zakupu.
    Ma dzialac sprawnie, stabilnie i bezproblemowo.
    I tak wlasnie dziala iPhone! :szeroki_usmiech
    http://android.com.pl/new...w-androida.html
    No tak, mowienie ze Apple jest "bee" bywa modne. Jestem cool, bo nie mam Apple'a.
    System, ktory jeszcze musi sporo czasu uplynac zeby mozliwosciami dorwanal iOS. Szczegolnie pod wzgledem roznorodnosci wersji i dostepnosci, i ilosci powaznych aplikacji.
    No tak bo przecierz wszyscy chcą dorównać iOS
    A moze tak nie jest? :lol:
    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• tomikt
      Rider
      • 2007
      • 391

a ja tam myślę że Wielkanoc lepsza :P

taki to spór....
      ech...
      TomikT

Komentarz

Nie wiem jak można wypowiadając się na temat Androida, przytaczając swoje doświadczenia z telefonem na WM, świadczy to tylko o brakiem jakiejkolwiek wiedzy. Rozumiem już skąd ten zachwyt nad iOS, skoro kolega przesiadł się z telefonu na WM.

Zamieszczone przez Purchawa
        Ja chce kupic sprzet, wyjac z pudelka uruchomic i to ma dzialac. Zadnego kombinowania, konfigurowania, instalowania, doinstalowywania i uzerania sie z czyms co powinno dzialac poprawnie w momencie zakupu.
        I wszystko jasne, z jakim użytkownikiem mamy do czynienia, oczywiście w iPhonie nie trzeba grzebać Iphona bo wyciągasz z pudełka odblokowanego :lol:

Szczegolnie pod wzgledem roznorodnosci wersji
        http://www.google.com/phone/ - jeszcze by znalazło się kilka słuchawek, a teraz wisienka na torcie, niebawem ma się pojawić telefon który wedle uznania doposażamy np. w dodatkowy ram, rom, aparat x-pixeli, szybszy procek itp.

Już więcej się nie odzywam w tym temacie

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

Nie wiem jak można wypowiadając się na temat Androida
          Kumpel chcial cos takiego jak iPhone, ale zeby bylo tansze, no i zeby soft za darmo dalo sie dograc. I wzial Xperie, i klnie na czym swiat stoi. Na poczatku wogole sie nie dalo z niej rozmawiac bo za cicho bylo w sluchawce. Poprawili, ale ciagle cos jest nie tak. Telefon sie wiesza, zrywa polaczeni, rozne cuda.
          Koniec koncow, po ostatnim update telefon polegl na amen. Super! :lol: Pozbyl sie przynajmniej problemu.
          Pobawilem sie chwile i kompletnie Android do mnie nie przemawia.
          I wszystko jasne, z jakim użytkownikiem mamy do czynienia
          Niby z jakim? Z wygodnym uzytkownikiem, ktory chce wsiasc do nowego samochodu, ustawic lusterka i fotele, uruchomic silnik i pojechac.
          A tak, to trzeba na dzien dobry ustawic sobie zaplon, wymienic olej, ustawic zawieszenie i moze uda sie przjechac kilometr... A jak nie to jeszcze trzeba zmienic glowice, wymienic znowu olej i moze bedzie dzialac. Jak nie to moze kumepl wpadnie i wymienicie razem na nowy silnik. Wtedy powinno dzialac... :lol:
          oczywiście w iPhonie nie trzeba grzebać Iphona bo wyciągasz z pudełka odblokowanego
          Nie kumam? :shock:
          Wyjmuje IP z pudelka, wkladam karte, podlaczam do itunes, rejestruje konto i juz. Telefon dziala! Calosc zajmuje chwile... Przejscie z 3GS do 4 bylo banalne, przeniosl wszystko lacznie z historia polaczen. Klasa... 8)
          jeszcze by znalazło się kilka słuchawek, a teraz wisienka na torcie, niebawem ma się pojawić telefon który wedle uznania doposażamy np. w dodatkowy ram, rom, aparat x-pixeli, szybszy procek itp.
          Jasne... Zawsze takie same argumenty - za chwile, jutro, za tydzien, bedzie super sprzet ktory zmiazdzy iPhone... I jakos nie miazdzy... :lol:
          A jak Apple widzi, ze konkurencja zaczyna sie zblizac do jej poziomu, to wypuszcza kolejny produkt po ktory ustawiaja sie kolejki, ale oczywsicie niektorzy i tak twierdza, ze za chwile, ze jutro... :lol:
          Już więcej się nie odzywam w tym temacie
          I sluszeni, bo temat byl o Ipadzie, a nie o tym jaki to Android jest swietny. Niech se i bedzie. :szeroki_usmiech

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Purchawa, wszystko fajnie miałem w poniedziałek to cudo iPad2 w rękach dużo sobie obiecywałem po aparacie który został wbudowany w niego i sie zawiodłem strasznie iPad2 mnie rozczarował czekam co pokaże konkurencja ale mimo to w testach iPad nie wychodzi tak różowo jak twierdzi pan Jobs fakt jest fajny ale mnie osobiście zawiódł czekam jaki bedzie samsung galaxy tab 10.1 który wchodzi na rynek w czerwcu co do Iphone i wyświetlacza retina to przykro mi ale go samsung miażdży ze swoim super amoledem ale ja sie wypowiadam z punktu widzenia człowieka który miał ożliwośc sie przez kilka minut bawić jak mnie bedzie kiedys stac kupie sobie iPad2 ale nie za ta kwote może sie uda cos taniej znaleźć

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Zamieszczone przez djczas
              dużo sobie obiecywałem po aparacie który został wbudowany w niego
              No ale Ty kupujesz dla aparatu foto? :shock: :lol:
              i sie zawiodłem strasznie iPad2 mnie rozczarował
              Ale napisz cos skladniej! iPad rozczarowal mnie poniewaz:
              - a? b? c? :lol:
              w testach iPad nie wychodzi tak różowo jak twierdzi pan Jobs fakt jest fajny ale mnie osobiście zawiódł
              W jakich testach? O czym Ty Staszek piszesz? Myslisz, ze przy takim urzadzeniu jakiekolwiek znaczenie maja testy wydajnosci? Albo jaki to procek ma, czy ram?
              Takie testy to sa wlasnie dobre dla inetowych brandzlownikow, ktorzy beda porownywac parametry urzadzen i mowic - ipad to ma procek slabszy o 2MHz niz cos tam... A i tak poprostu ich nie stac na taki sprzet.
              co do Iphone i wyświetlacza retina to przykro mi ale go samsung miażdży ze swoim super amoledem
              Tak, tak... Obiegowy slogan, ktor nijak sie potem ma w codziennym uzytkowaniu. :lol:

Naprawde, Ci ktorzy podchodza do sprzetu na zasadzie porownywania tabelek, rozdzielczosci i innych paramterow raczej nie zrozumieja idei sprzetu Appla. Tu nie licza sie parametry, tu liczy sie jakosc, stabilnosc i wydajnosc. Tyle w temacie.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• sesik
                RS
                • 2006
                • 2165

Poczekam, aż będzie taki eyePhone dostępny :szeroki_usmiech

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EaHUpWuqNHY&feature=related[/youtube]
                Best ET = 13.666
                Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• dwaoka
                  Elegance
                  • 2010
                  • 927

Tu nie licza sie parametry, tu liczy sie jakosc, stabilnosc i wydajnosc. Tyle w temacie.
                  + kreatywność i pionierstwo, chciałbym zauważyć, że pierwszy tablet Apple wyprodukował i wypuścił na przełomie lat 80 i 90 (newton), niestety rynek jeszcze nie był przygotowany na to...
                  bkc+dsg

Komentarz

I wzial Xperie
                    :lol:
                    podlaczam do itunes
                    widzisz o tym mówię, jesteś skazany na itunes, ja sobie ściągam klienta SoundClouda i słucham muzy za free

Naprawde, Ci ktorzy podchodza do sprzetu na zasadzie porownywania tabelek, rozdzielczosci i innych paramterow
                    Jak do tego tak nie podchodzą to jest tak: "Telefon sie wiesza, zrywa polaczeni, rozne cuda." Rozumiem że auta kupując auto nie interesuje Cię jaką moc ma silnik.

Z wygodnym uzytkownikiem, ktory chce wsiasc do nowego samochodu, ustawic lusterka i fotele, uruchomic silnik i pojechac.
                    Kiepski przykład, zobacz na auto które masz w podpisie, po co te spojlery?Przecież chcesz wsiąść do auta i jechać? WTF?

PS. tylko nie pisz że jak się Xperia do IP, bo to tak jakbyś porównał nowe A6 z Pandą

PS2 Ja nie twierdze że IP to gówno, a Android to jest och i ach, każdy OS ma swoje wady. Wadą iOS jest nieadekwatna cena, bawi mnie tylko Twoja ekscytacja i przekonanie że iOS jest idealny. Zapytasz mnie o wady Androida to Ci szczerze odpowiem, ale gdybym ja Cię zapytał co jest do dupy w iOS to byś powiedział że nic...zal.pl

Komentarz

• Purchawa
                      Admin
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 8007

jesteś skazany na itunes
                      Ale co w tym zlego? Dzieki itunes mam wszystko w jednym miejscu. Lacznie z backupami telefonu.
                      Muzyke przez itunes moge wrzucic do ipoda/ipada/iphone, z CD czy nawet mp3. Gdzie tu problem?
                      Problem to jest bardziej z ZAIKSem, dzieki ktoremu nadal w Polsce nie mamy dostepnego iTunes Store, dzieki ktoremu moznaby bylo w koncu kupowac rowniez bezproblemowo muzyke, tak jak programy.
                      Rozumiem że auta kupując auto nie interesuje Cię jaką moc ma silnik.
                      Poprzednie moje nadlubane auto mialo moc 200KM i przyspieszalo do setki w okolo 7s i ciagle bylo cos z nim nie tak. Obecne moje auto ma moc 350KM i tez przyspiesza w okolo 7s do 100km/h, do tego jest komfortowe i bezproblemowe. Jaka roznice w moim przypadku odgrywa moc silnika? Zadna? A moze poprostu z wiekiem zaczalem przywiazywac wage do innych rzeczy?
                      Kiepski przykład, zobacz na auto które masz w podpisie, po co te spojlery?Przecież chcesz wsiąść do auta i jechać? WTF?
                      Widzisz RIP na zdjeciu? Tego auta od dawna niestety nie ma, a jak by bylo to tylko z sentymentu budowania go przez wiele lat.
                      tylko nie pisz że jak się Xperia do IP, bo to tak jakbyś porównał nowe A6 z Pandą
                      Porownuje dwa telefony na iOS i Android.
                      ale gdybym ja Cię zapytał co jest do dupy w iOS to byś powiedział że nic.
                      A czemu od razu zakladasz, ze powiedzialbym, ze nic? :shock:
                      W iOS brakuje mi troche sposobu przeszukiwania ksiazki adresowej w taki sposob jak to bylo w WM na HTC.
                      zal.pl
                      Trzymaj prosze poziom i nie onetuj tutaj! :evil:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• b707
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1272

Inni maja tez doswiadczenie i swiadomie placa wiecej za jakosc, stabilnosc, mozliwosci i to cos.
                        Niby z jakim? Z wygodnym uzytkownikiem, ktory chce wsiasc do nowego samochodu, ustawic lusterka i fotele, uruchomic silnik i pojechac.
                        A tak, to trzeba na dzien dobry ustawic sobie zaplon, wymienic olej, ustawic zawieszenie i moze uda sie przjechac kilometr... A jak nie to jeszcze trzeba zmienic glowice, wymienic znowu olej i moze bedzie dzialac. Jak nie to moze kumepl wpadnie i wymienicie razem na nowy silnik. Wtedy powinno dzialac... :lol:
                        Naprawdę, Ci ktorzy podchodza do sprzetu na zasadzie porownywania tabelek, rozdzielczosci i innych paramterow raczej nie zrozumieja idei sprzetu Appla. Tu nie licza sie parametry, tu liczy sie jakosc, stabilnosc i wydajnosc. Tyle w temacie.
                        Czytając to można dojść do wniosku że każdy produkt appla to w 100% dopracowane ultra nowoczesne cacko... a tak nie jest przecież.

Pierwsze iPhony były zdecydowanie dwa kroki za konkurencją... brak mmsów choćby.
                        Najnowsza słuchawka też zaliczyła wpadkę... źle trzymasz i tracisz zasiąg... mnie kręcą ze śmiechu gdy luba dzwoni do brata a temu urwą rozmowę bo źle telefon chwycił :]

iPad? Pomijam już że tan naprawdę to zabawka. Jako narzędzie to profesjonalnych zastosowań się nie nadaje, zresztą tak sama jak reszta tabletów.
                        Co do jakości i dopracowania to przypomnę problemy z obsługą standartów WiFi... w stanach cześć uczelni banowała iPady by zakłócały działanie sieci a w Izraelu wprowadzono wręcz zakaz:]

Produkty Appla to w dużej mierze gadżety.
                        Adam

Komentarz

• Bartolomeo
                          Rider
                          • 2010
                          • 267

Dzisiaj zupełnie przypadkiem trafiłem na takie coś. Co do samego produktu jakim jest iPad nie mam zdania, nie bawiłem się, nie stać mnie, nie potrzebuję go.
                          Załączone pliki

Usługi tokarskie, frezarskie
                          Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• Purchawa
                            Admin
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 8007

Zamieszczone przez b707
                            Czytając to można dojść do wniosku że każdy produkt appla to w 100% dopracowane ultra nowoczesne cacko... a tak nie jest przecież.
                            Oczywiscie, ze nie!
                            Zamieszczone przez b707
                            Pierwsze iPhony były zdecydowanie dwa kroki za konkurencją... brak mmsów choćby.
                            Co i tak nie zmienilo faktu, ze stal sie standardem, ktory wszyscy zaczeli nasladowac.
                            Zamieszczone przez b707
                            Najnowsza słuchawka też zaliczyła wpadkę... źle trzymasz i tracisz zasiąg...
                            Marginalne przypadki z poczatku produkcji. Ulamek procenta na miliony sprzedanych sztuk, zglaszali klienci.
                            Zamieszczone przez b707
                            mnie kręcą ze śmiechu gdy luba dzwoni do brata a temu urwą rozmowę bo źle telefon chwycił
                            Tak, tak... A gwarancja? Apple dawalo nawet darmowe etui, dla tych co sie zarejestrowali.
                            Pomijam juz fakt, ze sam mam IP4 z dnia premiery kanadyjskiej, zona z Orange, w moim otoczeniu sporo IP, sam ich sporo sprzedalem, a u mojego kiienta maja w firmie ponad 60 IP4 i zaden nie traci zasiegu. :lol: Wiecej w tym PiaRu niz faktycznej wady.
                            Zamieszczone przez b707
                            iPad? Pomijam już że tan naprawdę to zabawka. Jako narzędzie to profesjonalnych zastosowań się nie nadaje, zresztą tak sama jak reszta tabletów.
                            Oczywiscie, ze to w duzej mierze gadzet, choc ja nie wyobrazam sobie bez niego codziennej pracy i zycia. Jako zabawka, musze nagrac jak ogrania Ipada moj 15-sto miesieczny dzieciak. :szeroki_usmiech
                            Zamieszczone przez b707
                            Co do jakości i dopracowania to przypomnę problemy z obsługą standartów WiFi... w stanach cześć uczelni banowała iPady by zakłócały działanie sieci a w Izraelu wprowadzono wręcz zakaz:]
                            Tak, kolejne slogany osob, ktore iPada nie widzialy na oczy. Kolejne marginalne przypadki rozdmuchane przez lobby konkurencji. Soft zalatwil sprawe, a Izrael tak samo szybko zakaz zniosl jak go wprowadzil.
                            Zamieszczone przez b707
                            Produkty Appla to w dużej mierze gadżety.
                            Jasne, a u mojego szwagra w studiu nagraniowym wysluzony 10-cio letni G4 do niedawna radzil sobie z obsluga nagran, gdzie zaden pecet nie mialby racji bytu.
                            Zona na iMac 27" montuje filmy 10 razy szybciej niz na PC o podobnej konfiguracji... :lol:
                            Zamieszczone przez Bartolomeo
                            Dzisiaj zupełnie przypadkiem trafiłem na takie coś.
                            Takich niby smiesznych porownan jest w necie mnostwo, tylko nijak maja sie do rzeczywistosci. :lol:
                            Mijaja sie z prawada w kilku kwestiach. Chocby to ze iPad oczywiscie ma port sluchawek i ma zlaczke do kart SD. Juz nie mowie ze jeden ma procek klasy pentium, a drugi ARMa! :lol:
                            Ale najlepsze w tym jest to, ze jak zwykle ktos porownuje pare suchych danych technicznych, ale oczywiscie nie porownuje jak oba produkty funkcjonuja.
                            Z reszta jak zwykle - Apple vs reszta swiata... :lol:
                            Akurat mielismy ten tablet HP jako demo w firmie. Pomijam fakt, ze bateria wytrzymywala w nim jakies max 1,5h. To byl wyposazony w WinXP Tablet Edition. Wieszalo sie to na potege. Obsluga ekranu ryskiem pzostawiala wiele do zyczenia. Wydajnosc jak to w Windowsie, w zasadzie jej brak. Praktycznie zero aplikacji, ktore to obslugiwaly. No ale oczywiscie jest lepszyw w statystyce od iPada, bo ma slot na karty PC, o ktorych swiat zapomnial dawno temu. :lol: No i dlaczeogo jest lepszy? Aaa... bo ma wiekszy dysk? Ale nikt nie wpsomnial, ze to byl zwykly dysk vs szybka pamiec. No i to, ze soft na iOS zajmuje kilkakrotnie mniej miejsca. Co tam jeszcze? Aaa.. ma gniazdo Rj45. Super! Trzymanie tabletu podpietego pod LAN! To jest to! Szkoda, ze nie pojde z nim na kibel... :lol:

Sorry... Juz mi sie nie chce. Odpuszczam! To normalnie jak polemika ze sluchaczem Radia Maryja. Nie widzial, nie slyszal, nie uzywal... Ale jak mu powiedzieli to tak pewnie jest. :lol:

Maaasakra! :lol:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• macherstudio
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 2378
                              • Mitshibishi
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Purchawa, Oczywiscie, ze to w duzej mierze gadzet, choc ja nie wyobrazam sobie bez niego codziennej pracy i zycia. Jako zabawka, musze nagrac jak ogrania Ipada moj 15-sto miesieczny dzieciak. :szeroki_usmiech

Coś w tym jest mój synalek, IP3gs używa jak KREDKI - sam jestem tym zaskoczony - a co najważniejsze NIC NIE uszkodził.
                              www.prostetorodo.pl

Komentarz

• majkel123
                                Rider
                                • 2010
                                • 570

Purchawa, Amen.
                                Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• b707
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1272

Tak, tak... A gwarancja? Apple dawalo nawet darmowe etui, dla tych co sie zarejestrowali.
                                  No ma... ale nie używa... glupi jest i uparł się ze kupił telefon by go używać taki jakim jest. W Erze mu powiedzieli to samo że jest etui albo niech trzyma telefon tak by nie zwierać anten.

To normalnie jak polemika ze sluchaczem Radia Maryja.
                                  To samo można powiedzieć o wyznawcach Appla. Choćby miał braki to i tak będzie jedynym.
                                  Adam

Komentarz

• majkel123
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 570

b707, Dokładnie, nic tak precyzyjnie działającego jak iOS nie znalazłem.
                                    Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• Purchawa
                                      Admin
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 8007

Gadu, gadu... a ja mam juz ceny iPad2.
                                      iPad 2 wi-fi 3G black/white 16GB - 2100zl
                                      iPad 2 wi-fi 3G black/white 32GB - 2400zl
                                      iPad 2 wi-fi 3G black/white 64GB - 2800zl

Dostepnosc niebawem.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• macherstudio
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2008
                                        • 2378
                                        • Mitshibishi
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Purchawa, Ty sprzedajesz ? Ratki wchodzą w grę ?( nie muszą być mini ) mini lubię inne
                                        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Purchawa
                                          Admin
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 8007

Zamieszczone przez macherstudio
                                          sam jestem tym zaskoczony - a co najważniejsze NIC NIE uszkodził.
                                          No wlasnie cos w tym jest, jak male dziecko tylko na podstawie obserwacji skumalo jak obslugiwac takie urzadzenie. My zony, spisalismy juz na straty, mlody sie nim glownie bawi. Choc jestem pod wrazeniem jak jest ipad wytrzymaly.
                                          Jak swietnym urzadzniem jest mozna zauwazyc jak kilku moich znajmych wracalo po druga sztuke dla siebie, bo pierwsza zabrala zona, czy dzieci. :szeroki_usmiech
                                          U mnie tez tak bylo.

[ Dodano: Czw 31 Mar, 11 23:49 ]
                                          Zamieszczone przez macherstudio
                                          Purchawa, Ty sprzedajesz ? Ratki wchodzą w grę ?( nie muszą być mini ) mini lubię inne
                                          Ja niestety nie sprzedaje do uzytkownika koncowego. Moge tylko wziac "na siebie" rabat w dystrybucji i cos dla OCP udostepnic.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

Dla mnie zamknięty OS to totalna porażka...
                                            Tak jeszcze tylko na chwile wracajac do dyskusji, to sie okazuje, ze ten Twoj super "otwarty" Android nie jest wcale taki "otwarty":

Coraz więcej producentów smartfonów z Androidem blokuje możliwość wgrywania nieoficjalnych, „garażowych” systemów operacyjnych.
                                            :lol:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• macherstudio
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 2378
                                              • Mitshibishi
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Purchawa, poszło PW
                                              www.prostetorodo.pl

Komentarz

• loru
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4286
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tu się z tobą nie zgodzę, u mnie w firmie jest kilkanaście iPad-ów, mają clienta Citrix-a i dostęp do każdej biznesowej aplikacji bez znaczenia a jakim systemie one stoją, użytkownicy są cholernie zadowoleni i kompletnie poza iPad-em nie chcą już mieć.

Sorry... Juz mi sie nie chce. Odpuszczam!
                                                Raczej bym to ujął inaczej, większość tych którzy oponują przeciw iPhone to osoby przed 30-tką które jeszcze nie doceniają pewnych aspektów życia.
                                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

Zamieszczone przez loru
                                                  większość tych którzy oponują przeciw iPhone to osoby przed 30-tką które jeszcze nie doceniają pewnych aspektów życia.
                                                  starość nie radość

Tak jeszcze tylko na chwile wracajac do dyskusji, to sie okazuje, ze ten Twoj super "otwarty" Android nie jest wcale taki "otwarty":
                                                  http://technowinki.onet.p...45,artykul.html
                                                  Coraz więcej producentów smartfonów z Androidem blokuje możliwość wgrywania nieoficjalnych, „garażowych” systemów operacyjnych.
                                                  Android jest be, a iPhone jest zajebisty. Odnośnie słuchaczy radia maryja, to przeczytaj swoje posty i zastanów się do kogo nie docierają argumenty i nie widzi wad swojego "cuda" :lol:

Komentarz

• _tm_
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 2333
                                                    • Superb III (3V3)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Purchawa, że Ci się chciało tyle dyskutować - mi się nie chciało tego nawet czytać :diabelski_usmiech. Ja, mimo że mam pół domu w sprzęcie Apple'a, nie dyskutuje już o tym, bo niestety mentalności ludzi nie przeskoczysz. Żeby docenić zalety produktów Apple'a należy wyzbyć się manii cyferek. Jak zapytasz przeciętnego użytkownika windowsa lub linuxa ile jego komputer ma GHz i GB to dostaniesz dokładną odpowiedź, jak zapytasz o to użytkownika Mac-a - dostaniesz odpowiedź "wystarczająco". Ten sprzęt jest po prostu zaprojektowany tak, aby jego używanie było czystą przyjemnością, a nie podniecaniem się specyfikacją techniczną. To trochę tak jak ze skrzynią automatyczną w samochodzie - jak człowiek był młody i głupi to twierdził, że tylko manual daje przyjemność z jazdy, bo zapewnia pełną kontrolę. Potem człowiek robi się starszy i stwierdza, że w d... ma pełną kontrolę, za to komfort jazdy jest nieporównywalnie większy w automacie. I nagle okazuje się, że to jest po prostu wyższa forma doznań, skrzynia manualna nagle wydaje się totalnym anachronizmem. Jeśli chodzi o Apple'a to należy też wykorzenić patrzenie na wszystko przez pryzmat ceny - to nie jest sprzęt dla ludzi, którzy kupując gadżety liczą każdy grosz, bo tu faktycznie sporo rzeczy jest droższych (np. akcesoria typu myszki, klawiatury) niż u konkurencji - tylko who cares ? :diabelski_usmiech
                                                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                    -------------------------------------------------------------------------
                                                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

Pracuję...