4 opony Dębica Frigo 2 195/65/R15 91T razem z felgami stalowymi (ET47) - razem z założeniem i wyważeniem kosztowały 8600 koron, czyli około 1500 PLNów.
Ta opona w hurcie kosztuje 196,80 zł brutto + felga Alcar 132,89 zł brutto,
czyli razem 1326,76 zł brutto. Katowice.
a tak się cieszył, że kupił tanio :diabelski_usmiech
a przy okazji gdzie sprzedają opony po cenach hurtowych?
Tym razem chcę Was zapytać o przyczepki rowerowe do przewozu dzieci (w zasadzie jednego rocznego dziecka).
Czy może ktoś z Was coś polecić. Niestety ogranicza mnie budżet i nie chciałbym wydać więcej niż 600-800 zł.
A czy zamiast kombinować z przyczepką nie lepiej kupić porządny atestowany fotelik na przykład firmy HAMAX? Czekam właśnie na dostawę fotelika do domu. Będę w nim woził córkę, która ma 1,5 roku.
grajewiak, ja jezdzę z przyczepką niestety nie wiem jaka firma ale gorąco polecam, pakujesz dzieciaka wraz z jedzeniem, piciem i zabawkami i w drogę :szeroki_usmiech
Wg mnie w przyczepce jest znacznie bezpieczniej niz na foteliku, nie wyobrażam sobie wywrotki z dzieckiem i upadek dziecka z takie wysokości na beton :!:
grajewiak,
Wg mnie w przyczepce jest znacznie bezpieczniej niz na foteliku, nie wyobrażam sobie wywrotki z dzieckiem i upadek dziecka z takie wysokości na beton :!:
Ale nad fotelikiem jest dużo lepsza kontrola (gdzie rower tam i dzieciak) a taki wózek to sobie "lata" za rowerem.
Jeśli jazda po bezpiecznych trasach to OK ale jak bym miał po polskich drogach wlec dzieciaki w przyczepce to bym wolał pieszo.
Z drugiej strony, gdzieś czytałem artykuł, gdzie była poruszana kwestia przewozu małych dzieci w fotelikach rowerowych i odradzali ze względu na duże obciążenia.
grajewiak,
Ale nad fotelikiem jest dużo lepsza kontrola (gdzie rower tam i dzieciak) a taki wózek to sobie "lata" za rowerem.
Jeśli jazda po bezpiecznych trasach to OK ale jak bym miał po polskich drogach wlec dzieciaki w przyczepce to bym wolał pieszo.
Z drugiej strony, gdzieś czytałem artykuł, gdzie była poruszana kwestia przewozu małych dzieci w fotelikach rowerowych i odradzali ze względu na duże obciążenia.
Na ulicę to ja w ogóle nie wyjezdzam na rowerze a z dzieckiem to już za żadne skarby, tylko alejki, ścieżki itp
grajewiak, ale wiesz że przyczepku rowerowe są niezgodne z naszymi przepisami i tym samym przewozenie w nich kogokolwiek jest zabronione. Wiem że to głupie ale tak jest - w tamtym roku był nawet program na TVN TURBO na ten temat (chyba było to w Gadżecie).
Tak wiem, ale ustawa to zmieniająca trafiła już z senatu do sejmu. Jak sejm przegłosuje to tylko podpis prezydenta i już można legalnie z maluchem podróżować.
Jednak przyczepka do mnie bardziej przemawia. piramida, a nie masz jakiejś fotki?
miałem foty ale nie dawno padł mi system w laptopie i wszystkie foty poszły sie je...ać, odkurzę przyczepkę to porobię fotki
[ Dodano: Nie 27 Mar, 11 19:53 ]
Zamieszczone przez grajewiak
Tak wiem, ale ustawa to zmieniająca trafiła już z senatu do sejmu. Jak sejm przegłosuje to tylko podpis prezydenta i już można legalnie z maluchem podróżować.
już w zeszłym roku miał ta ustawę podpisać ale jak widać na Wiejskiej mają inne ważniejsze sprawy na głowie :evil:
grajewiak, w jaki wieku jest pociecha, i ile waży ? Mam fotelik z InterSportu moim zdaniem spełnia swoje zadanie, mam dziecko blisko siebie, mogę je kontrolować, choć faktycznie trzeba nauczyć się jeździć z obciążeniem które potrafi wytrącić z równowagi.
Wczoraj pierwsza przejażdżka. Junior wniebowzięty
Jedyny minus to wehikuł zwraca uwagę przechodniów. Co chwila komentarze, kilka osób mnie zaczepiło i wypytywało...
Generalnie polecam.
Komentarz