santorni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kranek3
    Drive
    • 2010
    • 79

santorni

Zamieszczone przez sew1981
    andrzej-tdi, ładne masz blaszki, podobnie jak ja 4 cyferki te same,ale ja mam szczęśliwą "7" :P
    nie ma jak znajomości tu i ówdzie hehe
    Gratki, furka wygląda kozacko
    Miało by pięc 88888 ale doszedłem do wniosku ze to już było by za wiele :lol:
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

santorni

Był ktoś z was na santorini? Chciałbym w końcu zabrać gdzieś rodzinkę na krótki wypoczynek który należy się nam po kilkuletniej przerwie a żonce podoba się ta wyspa i tak sobie pomyślałem że skodzina powinna dać radę :szeroki_usmiech
    Wiadomo że szybciej i taniej wyjdzie przelecieć sie samolotem ale nie chodzi o to, lubie podróżować autem tym bardziej jako kierowca i stąd pytanie czy może ktoś z was podróżował autem po grecji lub po okolicznych wyspach?
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

piramida, nikt nie udzieli Ci lepszych informacji jak Bartek z
      Oliwa Extra Virgin, Greckie Delikatesy, Oliwa z oliwek, Oliwa z pierwszego tłoczenia, Oliwki, przyprawy, chałwa, tahini, miody, karob, Kreta, miód
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

"Dzień Dobry TVN" to program śniadaniowy nadawany przez telewizję TVN od września 2005 roku. Program do czerwca 2023 r. prowadziło pięć par: Dorota Wellman i Marcin Prokop, Anna Kalczyńska-Maciejowska i Andrzej Sołtysik, Małgorzata Ohme i Filip Chajzer, Paulina Krupińska i Damian Michałowskioraz Agnieszka Woźniak-Starak i Ewa Drzyzga.

Komentarz

• fan
          Elegance
          • 2009
          • 760

Re: santorni

Zamieszczone przez piramida
          Był ktoś z was na santorini? Chciałbym w końcu zabrać gdzieś rodzinkę na krótki wypoczynek który należy się nam po kilkuletniej przerwie a żonce podoba się ta wyspa i tak sobie pomyślałem że skodzina powinna dać radę :szeroki_usmiech
          Wiadomo że szybciej i taniej wyjdzie przelecieć sie samolotem ale nie chodzi o to, lubie podróżować autem tym bardziej jako kierowca i stąd pytanie czy może ktoś z was podróżował autem po grecji lub po okolicznych wyspach?
          Na Santorini nie ma tak naprawde co robic,nie ma sensu tam jechac na dluzej niz 2dni.Do tego dotarcie na wyspe jest dosyc kosztowne(za osobe ponad 100euro promem,za samochod nie wiem ile),noclegi tez sa drogie.Polecam pojechac np na Krete i tam troche pojezdzic,bo duzo fajnych miejsc tam jest do zobaczenia,z Krety jak bedziesz chcial to kursuja promy na Santorini.
          Respect All,Fear No One!

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

szkoda, djczas, dzięki chłopaki za podesłane linki, wiem już gdzie zaczerpnąć dokłądnych informacji, teraz pozostaje dograć terminy i przygotować się mentalnie

[ Dodano: Nie 03 Kwi, 11 14:14 ]
            Zamieszczone przez fan
            Na Santorini nie ma tak naprawde co robic,nie ma sensu tam jechac na dluzej niz 2dni.Do tego dotarcie na wyspe jest dosyc kosztowne(za osobe ponad 100euro promem,za samochod nie wiem ile),noclegi tez sa drogie.Polecam pojechac np na Krete i tam troche pojezdzic,bo duzo fajnych miejsc tam jest do zobaczenia,z Krety jak bedziesz chcial to kursuja promy na Santorini.
            Też słyszałem opinie że dłużej nić kilka dni to nie ma tam co robić, chcę pojechać autem to będzie okazja zwiedzić również inne miejsca.

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

piramida, Skodą na Sntorini ?? Przecież to wyspa i to malutka (objechałbyś ją dookoła w ciągu 30 min)
              Jest tak jak ci pisze Fan, tam nie ma co jechac na dłuzej niz 2-3 dni. Wyspa jest urokuliwa, ale malutka i dłuzej tam nie wytrzymasz.
              Najlpesza opcja, to pojechać sobie na 14 dni na Kretę i wykupić jednodniową wycieczkę faktulatywną na Santorini ( my z żoną właśnie tak zrobiliśmy). Przy okazji zwiedzisz piekną Kretę, a tam jest już co robić ( przez 3 dni zrobiłem wypożyczoną Kią Picanto 1150 km) i zobaczysz takze Santorini.
              P.S.
              Jak miłałbyś jakieś pytania to wal śmiało.
              Czarny Elegance

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Big
                piramida, Skodą na Sntorini ?? Przecież to wyspa i to malutka (objechałbyś ją dookoła w ciągu 30 min)
                Jest tak jak ci pisze Fan, tam nie ma co jechac na dłuzej niz 2-3 dni. Wyspa jest urokuliwa, ale malutka i dłuzej tam nie wytrzymasz.
                Najlpesza opcja, to pojechać sobie na 14 dni na Kretę i wykupić jednodniową wycieczkę faktulatywną na Santorini ( my z żoną właśnie tak zrobiliśmy). Przy okazji zwiedzisz piekną Kretę, a tam jest już co robić ( przez 3 dni zrobiłem wypożyczoną Kią Picanto 1150 km) i zobaczysz takze Santorini.
                P.S.
                Jak miłałbyś jakieś pytania to wal śmiało.
                dzięki big, po wnikliwej analizie doszedłem do wniosku że wygodniej i znacznie taniej wyjdzie przelot i chyba tą opcję zastosujemy, poczytam na temat krety, dzięki

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

po wnikliwej analizie doszedłem do wniosku że wygodniej i znacznie taniej wyjdzie przelot i chyba tą opcję zastosujemy
                  No i to jest najlepszy pomysł. 14 dni na Krecie + wypad na Santorini.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• Maciek Zadębie
                    Drive
                    • 2011
                    • 65

Napisałeś,że lubisz podróżować a Grecja jest piękna to polecam Ci zwiedzić Peloponez-półwysep za Kanałem Korynckim.
                    Tam będziesz miał mnóstwo miejsc do zwiedzania a o urokach takiej podróży nawet nie wspominam
                    90% miejsc historycznych i zabytkowych w Grecji jest właśnie na Peloponozie a zawsze jadąc zacnym autkiem możesz się zatrzymać parę km od miejsc znanych a tym samym ceny będą niższe
                    Nie będę wymieniał miejsc wartych zwiedzania bo to już w każdym przewodniku napisano...
                    Jak koledzy napisali Santorini jest piękna ale malutka.
                    Pozdrawiam
                    Maciek
                    Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce
                    www.anatoliandog.pl

Komentarz

• dudek_t
                      L&K
                      • 2008
                      • 1421

Jeśli Grecja samochodem to nie ma sensu pchać się na wyspy. :|

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dudek_t
                        Jeśli Grecja samochodem to nie ma sensu pchać się na wyspy. :|
                        chyba ze grecja autem a wyspy już nie?

Komentarz

• dudek_t
                          L&K
                          • 2008
                          • 1421

Piramida, kompletnie się nie kalkuluje. Na miejscu wypożyczysz fajne autko za 30-40 euro na dobę. Jak będziesz brał na tydzień to jeszcze sporo taniej. A za podróż tam, promy itp zabulisz dużo, umęczysz się itp.

Komentarz

Pracuję...