Spreschen Sie Deutsch? Do you speak english?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vicioo
    Classic
    • 2012
    • 6

gdzie mozna kupic oryg GS-600 bo jest masa podrobek chinskich niestety
  • goralto
    Drive
    • 2011
    • 60

Nie znalazłem takiego tematu, a wydaje mi się, że może się przydać.
    Być może są wśród nas osoby, dla których dany język będzie równie zrozumiały, jak ojczysty.

Ze względu na pewne perturbacje związane z zakupem sportowego zawieszenie do mojego Szkodnika zaczynam poszukiwania od nowa.
    Zajrzałem na zagraniczne strony i zainteresowało mnie kilka ciekawych kompletów, niestety nie potrafię rozszyfrować gwiazdek przy opisie.
    Translate.google wyrzuca mi głupoty, które ciężko złożyć w logiczną całość.

Czy potrafi ktoś to rozszyfrować?

1. Das Maß der Tieferlegung reduziert sich um das Maß der werkseitigen Tieferlegung.

2. Es sind alle Räder-/Reifenkombinationen verwendbar, die von den Räderprüfstellen freigegeben sind. Die Auflagen im Rädergutachten bzw. Räder-ABE sind einzuhalten, mit Ausnahme der Forderung nach Serienfahrwerk.

3. nicht für Fahrzeuge mit Niveauregulierung

4. zusätzliche HA-Federn wahlweise: 20/25mm = -20, 30/35mm = -30, usw. (wahlw. Tieferlegung an BestNr anhängen (z.B. Federn 05410-20F, Fahrwerk 05410-2034)

Komentarz

• pic2ek
      Rider
      • 2007
      • 624

3. nie dla pojazdów z poziomem regulowania (tł. dosłowne)
      2. są wszystkie kołą/ kombinacje kół do używania, (które dane są przez producenta),

reszta później, bo to troche fachowe słownictwo i troche po******ne

Komentarz

• kabi_007
        Rider
        • 2011
        • 412
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

goralto, przetłumaczę Ci to jutro na czasie. Wakacje w Niemczech spędzone na szukaniu auta nie poszły na marne i coś tam w łepetynie pozostało z moto-deutsch :wink:
        EDIT:

1.Das Maß der Tieferlegung reduziert sich um das Maß der werkseitigen Tieferlegung.
        Zakres obniżenia zmniejsza się o wartość fabrycznego obniżenia.

2. Es sind alle Räder-/Reifenkombinationen verwendbar, die von den Räderprüfstellen freigegeben sind. Die Auflagen im Rädergutachten bzw. Räder-ABE sind einzuhalten, mit Ausnahme der Forderung nach Serienfahrwerk.

Istnieje wiele kombinacji rozmiarów kół i opon, które zostały przetestowane. Wymiary są określone na portalu http://www.raeder-gutachten.de/ lub Räder-ABE (nie kumam co to), z wyjątkiem zastosowania zawieszenia standardowego.

3. nicht für Fahrzeuge mit Niveauregulierung
        Nie dla pojazdów z regulacją poziomu zawieszenia.

4. zusätzliche HA-Federn wahlweise: 20/25mm = -20, 30/35mm = -30, usw. (wahlw. Tieferlegung an BestNr anhängen (z.B. Federn 05410-20F, Fahrwerk 05410-2034)
        Dodatkowe sprężyny tylne opcjonalnie: 20/25mm = -20, 30/35mm = -30, itp.
        (opcjonalne obniżenie z dołączonym numerem zamówienia (np. sprężyny 05410-20F, zawieszenie 05410-2034).
        O1-->O3--> ?

Komentarz

• goralto
          Drive
          • 2011
          • 60

Super, dzięki wielkie

Komentarz

Pracuję...