Maraton w Warszawie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojciesze
    Drive
    • 2010
    • 51

Maraton w Warszawie

Czyli jeśli ten kawałek plastiku wpadł w miejsce wlewu oleju to odrazu poleciał do miski olejowej czy mógł zatrzymać się gdzieś na klawiaturze zaworów ? Wiesz ciężko mi powiedzieć czy pływa po oleju czy nie bo aby to sprawdzić musiałbym ułamać korek z drugiej strony a nie chciałbym go niszczyć tymbardziej że trzyma dobrze i nie jest luźny więc raczej nie ma potrzeby jego wymiany. Bardziej mi chodzi oto czy ten kawałek może coś narobić w silniku czy mogę spać spokojnie i przy następnej wymianie oleju wyleci razem z olejem. Podejrzewam że raczej ten kawałek będzie pływał po oleju bo był płaski.

Edit : znalazłem zdjęcie korka na internecie i zaznaczyłem czerwonym kółkiem kawałek plastiku który mi pękł i wpadł do środka.

• kropeck
    RS
    • 2009
    • 2319
    • Octavia II (1Z3)
    • BLF 1.6 FSI 115 KM

Maraton w Warszawie

Witam,
    Tak sobie pomyślałem dziś w trakcie treningu, że wzorem mojego poprzedniego pracodawcy oraz jego konkurencji, moglibyśmy zebrać zespół (6-10 osób) i przebiec sobie jakiś maraton jako zespół (zmiany co 5-10km w zależności od ilości osób).
    Zaproponowałem Warszawę, gdyż tam biegłem 3 razy w Run Warsaw (Nike) i jeszcze paru innych biegach.
    Taka forma przebiegnięcia maratonu (zespoły) jest dość popularny w dużych firmach - dla nich to promocja i wewnątrz firmowa i zewnętrzna.

Gdyby tak zrobić coś podobnego jako klub samochodowy, można by fajną sobie reklamę zrobić - jak dobrze się orientuję w temacie, jeszcze żadnej klub nie inicjował takiej imprezy we własnym gronie.

Na dzień dzisiejszy u mnie kiepsko z formą, bo dawno nie biegałem, więc dziś max 5km jestem w stanie zrobić (ale czas kiepski, bo 30 minut) - biegam regularnie dopiero od 3 tygodni. Wiem, że do ok. września spokojnie zrobię 10-15km już w jakimś rozsądnym czasie, więc proponowałbym termin wrzesień-październik (jest tam wtedy parę fajnych, dużych imprez).

Oczywiście nie oczekuję teraz żadnych deklaracji, kto pojedzie, kto nie, natomiast chciałbym się wstępnie dowiedzieć, kto uprawia ten sport i na kogo (choć w 10%) można by liczyć w tym biegu. Jeśli się zbierze większa ilość osób, to można stworzyć dwie drużyny :-)

Uważam również, że jeśli zbierze się odpowiednia ilość chętnych do przebiegnięcia tych 42km jako zespół, to bez problemu uda się załatwić sponsora do przygotowania koszulek lub/i spodenek (bo często organizator imprezy wymaga założenia własnych podkoszulek) :-) Któryś salon skody na pewno wywali te kilka groszy na taką reklamę :-)
    Pozdrawiam,
    Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

kropeck,

staruję w Wawie w biegach na 10km

także jestem na TAK

jak coś PW
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• kropeck
        RS
        • 2009
        • 2319
        • Octavia II (1Z3)
        • BLF 1.6 FSI 115 KM

Eeee tam PW - tu się będziemy zbierać :-)
        W 2007 startowałem na 10km w Run Warsaw Nike'a (chociaż wtedy to już się inaczej nazywało). 2005 i 2006 na 5km. :-)
        Pozdrawiam,
        Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• tomil
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1179

Sorry za OT w Off-topie- co najwyżej mogę wam pokibicować- pompony z czapek pourywam i będę machał
          Ale czegoś
          takiego to się nie spodziewajcie :P
          It doesn't matter what we're losing
          It only matters what we're going to find!

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

kropeck, ok
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• 4x4BKF
              L&K
              • 2010
              • 1279

Ja się piszę!!

Mogę zarówno w zespole do maratonu lub jako samodzielny zawodnik półmaraton trzepnąć.
              Na cały nie mam czasu się przygotowywać - poza tym nie dam rady 42,195 km zrobić po asfalcie - jestem bardziej leśny biegacz.
              Na połówkę mam formę i przygotowanie non stop. Oczywiście nie na jakieś czasy ultra, ale 1h35 min to jest spokojnie osiągalny wynik, ba poziomie amator całkiem przyzwoity.
              4x4

Komentarz

• kruk4
                Rider
                • 2008
                • 656

z tego co się orientuje maraton jest 25 września a jestem już zapisany na Wrocław maraton 11 września tak że nie dam rady ale na 2012 już napewno

[ Dodano: Pon 23 Maj, 11 21:18 ]
                Zamieszczone przez 4x4BKF
                1h35 min to jest spokojnie osiągalny wynik, ba poziomie amator całkiem przyzwoity.
                zgadza się moja życiówka to 3:48:58 cały też nieźle jak na debiut
                OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                MOJE CAR AUDIO
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

Pracuję...