Jeśli chcesz zrobić coś to na Twoim miejscu zrobiłbym wydech z DP w MG Motorsport wraz ze sportowym katalizatorem FMIC i dolot + program i bedzie spokojnie 300KM
na k03 bedzie ok 270
ale po zmianie na k04-330-340 mozliwe
Skoro programem robi sie ok 260 KM to z wydechem dolotem i coolerem powinnismy dobic w bliskie okolice 300KM
daj przykład takiego 300ps na k03 bo nie widziałem jeszcze
Poczekaj z rok :-). Pozatym na K03s w 1,8 da sie zrobic 250 KM wiec...
P.S Malo widziales :-)
skoro da sie zrobić 250 na k03 to nie znaczy że 300 też, osobiscie nie słyszałem 300koni na k03
Napisałem ze bliskie granice 300 KM wiec nie bądzmy aptekarzami . Kiedys twierdzono ze na serii 1,8T nie da się więcej niż 220KM min. mój przykład i kilku A3 (254KM )nie potwierdza tej reguły Nie chce tu wróżyć z fusów ale wiem że jest to mozliwe tym bardziej ze sam soft daje ok 260KM!! wiec zostaje tylko poprawienie przepływu
wiecej niż 250-260 KM w octavii bez porządnej szpery ....to chyba tylko poto żeby sobie co wieczór gruche trzepac nad wykresem :szeroki_usmiech
Ze względów zdrowotnych chciałbym w domu uruchomić jonizator powietrza. Czy ktoś używa, ma w tej materii doświadczenie. Za wszelkie uwagi dzięki z góry
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Ne wiem czy jonizator jest akurat taki zdrowy, ale my mamy taki oczyszczacz z jonizatorem i jest to chyba jedno z najlepszych tego typu urzadzen:
http://www.klimatop.pl/84,pl-oczyszczacz-powietrza-daikin-mc-707-vm-silver-font-color-orange-b-i-odbior-od-reki!-i-b-font-.html
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Purchawa, dzięki za linka, poczytam.Prawdę mówiąc 2 główne przyczyny że szukam to: 1. b.duże elektryzowanie się wszystkiego w domu (powietrze, ubrania, skóra) najprawdopodobniej wskutek dużej ilości urządzeń elektrycznych, 2. wysuszone powietrze w domu i co za tym idzie kłopoty ze śluzówkami, oddychaniem itp.
No i tak sobie po wstępnych przemyśleniach umyśliłem ten jonizator.
Przy okazji zapytam jak w Twoim przypadku zdaje egzamin to urządzenie
Pozdrawiam
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Przy okazji zapytam jak w Twoim przypadku zdaje egzamin to urządzenie
Ogolnie super! Ilosc kurzu drastycznie sie zmniejszyla. "Jakosc" powietrza tez jest wyraznie lepsza. Zabiera tez zapachy, np. kuchenne.
Urzadzenie jest naprawde czule. Jak wracam z fajka na balkonie, to od razu to wyczuwa.
Jezeli u Ciebie problemem jest tez suchosc powietrza, to pomysl o oczyszczaczu z funkcja nawilzania. Np: Sharp KC 6400E.
Jak juz kupowac to cos porzadnego z Daikin, LG, Sharp. Nie ma co sobie glowy zawracac jakimis mango-tv wynalazkami, bo to wyrzucone pieniadze w bloto.
Ja miałem nawilżacz z funkcją jonizatora - właśnie pod kątem suchego powietrza i jego wpływu na dziecko. Po jakimś czasie zauważyłem, że infekcje dróg oddechowych zamiast występować rzadziej wyraźnie się nasiliły
Lekarz powiedział, że nawilżacze sprzyjają rozwojowi roztoczy w mieszkaniach
Nie wiem jak to wygląda w przypadku waszych urządzeń, ale ja swoje wystawiłem pod śmietnik (po 30 sek zdematerializowało się ) i - zgodnie z sugestią - poprzestałem na wilgotnym ręczniku położonym na grzejniku
rozwiązanie zdecydowanie tańsze - i działa
była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
pleban, dla dziecka kup nebulizator.
Naprawdę, bardzo przydatna rzecz w leczeniu infekcji dróg oddechowych.
Można podawać leki wziewne, ale nawet inhalacje solą fizjologiczną przyniosą dziecku ulgę.
Purchawa, napisz jaki konkretnie model używasz, bo link już nie działa. Dzięki pozdrawiam.
Daikin MC 707 VM, link (dziala):
http://www.klimatop.pl/84,pl-oczyszczacz-powietrza-daikin-mc-707-vm-silver-font-color-orange-b-i-odbior-od-reki!-i-b-font-.html
A ja polecałbym rekuperator Ciagła wymiana powietrza z minimalną stratą ciepła, filtr węglowy, możliwość spięcia z klimą.
Tylko montaż może wymagać większej ingerencji w mir domowy.
Purchawa, napisz jaki konkretnie model używasz, bo link już nie działa. Dzięki pozdrawiam.
Daikin MC 707 VM, link (dziala):
Jak już jesteśmy w temacie jonizacji to tak tylko informacyjnie...
Jeśli koniecznie chcecie/musicie kupić jonizator to wybierajcie jednak takie bardziej "firmowe", gdzie jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś przed wprowadzeniem na rynek zrobił rzetelne badania tego urządzenia.
Nie polecam "pudełeczek" z allegro, które w większości wprowadzane są do sprzedaży na podstawie deklaracji zgodności wprowadzającego ( zgodności z wynikiem badania jakie przeszła jakaś tam sztuka w "akredytowanym laboratorium" gdzieś w Chinach / Hongkong-u ). Tym naprawdę można sobie zaszkodzić...
A ja polecałbym rekuperator Ciagła wymiana powietrza z minimalną stratą ciepła, filtr węglowy, możliwość spięcia z klimą.
Tylko montaż może wymagać większej ingerencji w mir domowy.
własnie załozyłem rekuperacje w domu - zobaczymy w najbliższej przyszłosci jak to sie sprawdzi
Octavia FWD 370KM/460Nm + NX ET 14,607 - Bemowo 2011 ET 13,482 - Ryki 2012 ET 13,014 - Ełk 2013 ET 12,939 - Ryki 2015 0-200km/h - 13,2s 2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili
Komentarz