Pistolet elektryczny do malowania ogrodzenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

Zamieszczone przez Majkel93
    -brak ogrzewania tylnej szyby spowodowany przez zerwanie wszystkich ścieżek na szybie
    Czyli miałem nosa :wink: :szeroki_usmiech :P
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przyszo mi do głowy, ze zamiast malować penzelkiem metalowe ogrodzenie kupic pistolet elktryczny np http://allegro.pl/pistolet-natryskow...588478488.html czy ktos z Was czym takim malował??? A moze macie inne propozycje???
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Pomysł chyba dobry,bo oszczędzający czas.Myślę tylko,że poważnie zwiększy się zużycie farby i powstaną dodatkowe atrakcje w postaci pomalowanej trawy,drzewek i krzewów rosnących w pobliżu ogrodzenia. :lol: :P
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez JanuszSz
        Pomysł chyba dobry,bo oszczędzający czas.Myślę tylko,że poważnie zwiększy się zużycie farby i powstaną dodatkowe atrakcje w postaci pomalowanej trawy,drzewek i krzewów rosnących w pobliżu ogrodzenia. :lol: :P
        wlasnie mi sie o ucho obiło, ze się zmniejszy uzycie farby.....a odnosnie malowania trawy...etc to dykte z drugiej strony by przystawial :diabelski_usmiech
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3376
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piotrek_os, Tylko że cieńsza warstwa równa się więcej malowań. Ale szybkość nieporównywalna. Zapytaj jeszcze sprzedawcę czy łatwo się go myje. Na pewno Lazura do drewna spokojnie Ci pójdzie przez ten pistolet.
          .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam doświadczenie w malowaniu takimi pistoletami. Moc 100 W to mało, przeczytaj instrukcję prawdopodobnie czas pracy to 2-5 minut potem trzeba robić przerwę ok. 10 minut. Do malowania płotków drewnianych się to nadaje, metalowych nie malowałem. Straty farby nie będą ogromne.

Osobiście wolę wyciągnąć pistolet lakierniczy i kompresor sprawniej to idzie

Jeżeli będziesz kupował, to taki który ma zapasowe dysze i długą gwarancję bo ten sprzęt dosyć szybko pada. Pytanie jeszcze jaką farbą chcesz malować, bo nie wszystkie dają radę.
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9943
              • Ford

Jakoś nie widzę malowania pistoletem na zewnątrz... Wydaje mi się, że mniejsze zużycie farby to mit (przy pędzlu właściwie wszysto ląduje na ogrodzeniu, przy pistolecie jednak masa farby "idzie" w powietrze...). Co do brudzenia to fakt, można trawę i drzewka czymś zabezpieczyć. Ale jak wiatr zawieje w Twoją stronę, to pobrudzi Cię dość skutecznie.
              No i spodziewam się, że taki pistolecik to ma skuteczność taką, jak samochodowy odkurzacz 12V...
              Ale to takie moje wróżenie... Ja nie mam doświadczenia z takimi zabawkami - swój drewniany płotek maluję pędzelkiem... :|
              Adam... Używam:
              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...