alkomat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal1980red
    Classic
    • 2010
    • 33

alkomat

Przecież ta cała dyskusja nie ma sensu,gdyż pewna część dyskutantów nie posiada podstwowej wiedzy nt.RD.Nie znają definicji zmiany kierunku jazdy,zmiany pasa ruchu itd.
    Nie ma znaczenia,czy skrzyżowanie o ruchu okrężnym ma jeden,dwa,trzy czy więcej pasów,wjeżdzając na nie,nie używamy lewego kierunkowskazu.Przy skrzyżowaniu z jednym pasem ze względów oczywistych,przy większej ilości droga do skrzyżowania posiada taką samą ilość pasów ruchu i wjeżdżając np. środkowym,lub lewym ustawiamy się na skrzyżowaniu na tym samym,pod warunkiem,że nie zajedziemy drogi komuś,kto tym pasem się przemieszcza.Jeśli będąc w ruchu okrężnym chcemy zmienić pas na np.lewy włączamy lewy kierunkowskaz i zmieniamy uważając,aby nie zajechać drogi użytkownikowi z pasa,który chcemy zająć.Analogicznie zmiana na pas prawy.Gdy mamy chęć opuścić skrzyżowanie sygnalizujemy ten zamiar prawym kierunkowskazem.
    Tak mnie uczono na kursie na kat.AB w 1976 roku,CDE w 1981.

[ Dodano: Pon 12 Gru, 11 15:28 ]
    Zamieszczone przez Mihau
    No ja mam inne zdanie na ten temat.

Ale teraz ja zadam pytanie. Zgodnie z PoRD w mieście jest ograniczenie do 50km/h. Czy jeździsz zawsze z taką prędkości? Bo jeśli nie to stwarzasz niebezpieczeństwo dla innych uczestników.
    A to jest z cyklu:"A u Was biją Murzynów"
    1.9tdi 110km Elegance
  • dylan80
    Rider
    • 2009
    • 625

alkomat

pytanie do ludzisków którzy posiadają takie ustrojstwo jak alkomat w domu na własny uzytek... na pewno ktoś już ma albo myślał, jaki kupić więc założe temat
    był już podobny ale przerósł w dyskusję kto ile zmoże i komu ile wykaże... mnie interesują konkretnie urządzenia a nie dyskusje kto ile wypił i ile miał...

jaki alkomat byłby najlepszy na własny uzytek domowy, żeby wiedzieć kiedy nie siadać za kółko

zamiar mam kupić alkomat, cena tak do ok 150 góra 200 zł max. i teraz szukam takiego , który byłby najtańszy, a dawał jaknajbardziej wiarygodne wyniki po kilku, kilkunastu jak i po kilkuset użyciach... które najmniej przekłamują, są najbardziej ok... nie interesuje mnie jakieś chińskie badziewie za 80 zeta.... i niech mi nikt nie pisze, żebym poszedł na komisariat sie przebadać jak mam wątpliwości bo nieprawdą jest, że oni chetnie badają... a jeśli już to po kilku razach to już wyjde przy nich na alkoholika, a na komisariat mam ponad 2 km.

może już ktoś moze powiedzieć coś na temat alkotestów z allegro, który opłaca sie kupić , i który daje miarodajne wyniki ??? towarzysze pomóżcie...

[ Dodano: Sob 19 Mar, 11 12:15 ]
    ej, panowie i panie.... co będzie z moim alkomatem????

[ Dodano: Nie 15 Maj, 11 17:55 ]
    no do dziś nikt nic nie odpowiedział.... no musi być ktoś, kto ma alkomat, albo sie na tym zna... tylko nie polecajcie mi stron z rankingiem alkomatów, bo to bujda, rankingi są robione przez samych importerów, a nie przez użytkowników...

pomoże mi ktoś, jaki alkomat mam kupić?

Komentarz

• słoń
      Elegance
      • 2010
      • 777

mam alkomat.przydaje się czasem.nazywa się CA2100.wraz z nim dostałem 3 wymienne ustniki i komplet 6 plastikowych rurek do dmuchania(pewnie jakby koledzy chcieli tez sobie podmuchać)kosztował cos kolo 200plnów.jeżeli chodzi o jego pomiary to traktuję je raczej orientacyjnie.jeżeli pokaże promile to na bank nie wsiadam za koło a jezeli pokazuje zera to i tak wolę odczekać z godzinkę od pomiaru

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

dylan80,

przyda Ci się ten link

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• dylan80
          Rider
          • 2009
          • 625

LUKI, a czytałeś całego mojego posta?
          ten ranking jest ułożony przez firme , która handluje tymi alkomatami, więc wiadomo, że siebie nie obsmarują....

zastanawiam sie między AL7000 , CA2000 albo ALCOSAFE S4

martwi mnie jeszcze to , że sprzedawcy nie piszą o konieczności kalibracji.... dopiero po zakupie okazuje sie że urządzenie trzeba co kilka miesiecy kalibrować, a to są duże koszty nie objęte gwarancją...

i nie wiem, które trzeba kalibrować, a które wytrzymają powiedzmy 2 lata i będą cobrze działać....

dodam jeszcze , że interesuje mnie alkomat do ok.200zł. na własny użytek....

już prawie sie napaliłem na tego AL7000 ale ta konieczność kalibracji co jakiś czas mnie przeraża, bo to kosztuje

a może jeszcze coś tanszego a dobrego i w miare pewnego...? tylko nie umiem znaleźć co polecają użytkownicy.....

Komentarz

• Dzida
            RS
            • 2006
            • 2253

Zamieszczone przez dylan80
            już prawie sie napaliłem na tego AL7000 ale ta konieczność kalibracji co jakiś czas mnie przeraża, bo to kosztuje
            ZTCW to każdy alkomat, nawet policyjne (a może przede wszystkim) wymagają kalibracji. Inaczej będą przekłamywać co powoduje iż takie urządzenie przestaje być wiarygodne.

Komentarz

• dylan80
              Rider
              • 2009
              • 625

dobra, klamka zapadła, wybór padł na Alcosafe S4.
              jak dojdzie to zdam relację i coś napisze o tym , bo na forum od dwóch miesięcy nie otrzymałem ani jednej informacji dotyczącej alkomatów...

Komentarz

• mecholl
                L&K
                • 2008
                • 1006

Zamieszczone przez dylan80
                dobra, klamka zapadła, wybór padł na Alcosafe S4.
                jak dojdzie to zdam relację i coś napisze o tym , bo na forum od dwóch miesięcy nie otrzymałem ani jednej informacji dotyczącej alkomatów...
                Dylan nie wiem czy wiesz ale na forum panuje prohibicja więc nikt nie używa alkomatu :diabelski_usmiech

PS. Czekam na recenzje
                Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• dylan80
                  Rider
                  • 2009
                  • 625

Zamieszczone przez mecholl
                  Dylan nie wiem czy wiesz ale na forum panuje prohibicja więc nikt nie używa alkomatu
                  no , po tym weekendzie w fiutowie to na pewno .. :twisted:

Komentarz

• dublin999
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 172

podgrzewam

można prosić o jakąś recenzję/opinię zakupionego alkomatu?

albo recenzję/opinię innych użytkowników na temat posiadanych alkomatów?

ponieważ chciałbym zakupić na własny użytek taki sprzęt
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• dylan80
                      Rider
                      • 2009
                      • 625

zakupiłem model Alcosafe S4 bodjaże.....

co do miarodajności wyników to nie zdołałem skonfrontować z profesjonalnym 'policyjnym ' alkomatem, ale swoje zadanie spełnił.... było to prawie półtora roku temu, więc mój wymagałby już kalibracji....

nie jest to taka zabawka jak te z hipermarkietów, a raczej urządzenie, któremu warto zaufać, oczywiście nie w 100%.
                      oczywiście im bateria słabsza i dłuższy okres od kalibracji to możemy sie spodziewać przekłamań, ale jak dla mnie wystarczy i mogę polecić...
                      jedyną rzeczą na minus które mnie strasznie wku..rwia to długi czas oczekiwania na uzbrojenie się czyli gotowość alkomatu do pomiaru , a ten zależy od czasu od ostatniego użycia....
                      im dłuzej alkomat leżał nieużywany, tym dłużej poczekasz na 'uzbrojenie sie' czasem nawet kilka razy trzeba próbować, żeby sie sensor obudził....

ja polecam jesli chodzi o użytek prywatny.... używać oczywiście z głową....
                      jeśli ci dupskiem zamiata, a alko pokazuje zero, to ja nigdy nie ryzykowałem.... toż i elektronika sie myli....

Komentarz

• Evil
                        Rider
                        • 2009
                        • 721

dylan80, co po takim czasie możesz powiedzieć o tym "Alcosafe S4" bo też obecnie poszukuję w tych granicach cenowych do własnego użytku.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• dylan80
                          Rider
                          • 2009
                          • 625

powiem tak....
                          mam go już dwa lata.... z początku, gdy jeszcze jeździłem zawodowo, to alko był używany dość często (lubię wypić). potem już coraz rzadziej, przy okazji jakiejś imprezy, wesela itp jak trzeba było na drugi dzień jechać a dupą zamiatało... na początku spisywał się wzorowo, potem im rzadziej był w użyciu, to czas od włączenia do gotowości zaczął się wydłużać...
                          moją winą było to (i jest) że przez dwa lata ani razu nie posłałem go do kalibracji i nie wiem, czy teraz na pewno dobrze pokazuje, ale z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że na pewno był to dobry zakup...teraz denerwuje mnie w nim tylko to , że po dlugim nieużywaiu długo trzeba czekać, żeby sei uzbroił i można było w niego dmuchnąć... z wad to tylko to ...
                          fakt , tani nie był, ale przynajmniej wiem, ze nie kupiłem badziewia, i byłem w miare pewny za niego ... dwa razy miałem okazje porównac wyniki jego i alko policmajstrów i wyniki były niemal identyczne....
                          także polecam, z tym, że czas poszedł do przodu i moze juz jest coś nowszego i lepszego....
                          szukaj takich , gdzie jest możliwośc kalibracji darmowej, albo na gwarancji, bo dobrze przynajmniej raz na pół roku go skalibrować.... i szukaj takich sprzedawców, którzy rzeczywiście się zajmują alkomatami, sprzeają je , kalibrują i serwisują, bo jak kupisz u "jasia" który handluje wszystkim łącznie z przyborami kuchennymi i pisze w aukcji że gwarantuje kalibracje, to tak jakbyś już miał ją "zrobioną"....
                          teraz rzadko swojego uzywam, chociaż wczoraj znowu miał swoje "pięć minut" po ognisku....

także polecam... gdzieś kiedyś czytałem, że nawet ktoś do firmy go kupował żeby miec bata na pracowników...

Komentarz

• Evil
                            Rider
                            • 2009
                            • 721

dylan80, dzięki za odpowiedź.
                            Ogólnie nastawiłem się na tego AlcoSafe S4, bo ma najlepszą cenę w tych alkomatach które już nie są byle jakim badziewiem. teraz ten alko da się dostać za niecałe 200zł, no i oczywiście to o czym piszesz, darmowa kalibracja. Nigdzie oczywiście nie pisze na jakiej zasadzie ta kalibracja, ale pytałem właśnie "pewnego" sprzedawcy z allegro, który sprzedaje tylko alkomaty i odpowiedział, że ta akcja "darmowej kalibracji" to jest jedna kalibracja, po 400 użyciach lub do 6 miesięcy. Mi to pasuje, kupię go teraz i przed przyszłym sezonem będę mieć go ponownie skalibrowany.
                            Planuję to dla siebie, aby sprawdzić przed robotą jak dzień wcześniej coś "wyskoczyło", na jakichś wyjazdach weekendowych. Na pewno nie będę traktował tego jako zabawki "a patrz ile mam, tyle potrafię wypić", bo tam tylko skala do 4promili i nie jest wskazane dmuchać, zaraz po piciu. Te 400 dmuchnięć na pewno na sporo wystarczy.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

Pracuję...