Tabel, ja właśnie niedawno pozbyłem się tego problemu a miałem to samo co Ty na początku raz to się pojawiało a raz nie potem to już chodziło jak chciało. Niestety rozebranie i przeczyszczenie manetki nic nie da bo sam próbowałem nie raz, trzeba wymienić manetkę i po kłopocie. Konieczny jest przy tym oczywiście demontaż kierownicy.
Spedytor UPS i uszkodzona przesylka
Zwiń
X
-
Spedytor UPS i uszkodzona przesylka
Wyslalem jakis czas temu radio Bolero za posrednictwem kuriera, jakim jest UPS.
Paczka doszla uszkodzona, matka kolegi z forum odbierala je przy kurierze, wszystko bylo tak opakowane, ze w sumie z 5-6 metrow folii babelkowej, 2 kartony i strecz + wypelnienie.
Oczywiscie magiczne raczki idiotow jacy pracuja w tej firmie daly rade uwalic radio. Teraz pytanie takiej natury : radio bylo ubezpieczone na kwote pobraniowa, kretynom w pismie reklamacyjnym wyslalem rachunek uproszczony za radio na kwote 1200 zl brutto - czyli 250 mniej, niz kwota pobraniowa.
I teraz najlepsze - firma UPS nie poczuwa sie do wyplaty odkoszodowania, tym samym moje roszczenie zostalo oddalone i moge skladac odwolanie od tej decyzji.
Szlag mnie trafia, bo nie rozumiem w takim razie dlaczego pobieraja jakiekolwiek pieniadze za ubezpieczenie, skoro w ten sposob postepuja. Z tego co wyczytalem na necie, odwolanie tez zostanie oddalone i bede mogl sobie sie palowac z tym do sadu.
Ja mam taki pomysl :
- skladam odwolanie, po odwolaniu ide do znajomego do kancelarii i z pieczatka kancelarii wysylaja im pismo z rzadaniem zaplaty z utrzymaniem terminow ustawowych.
Pytanie teraz, czy cwaniaczki oddadza mi kase po takim pismie, czy jednak jedynym wyjsciem z sytuacji jest sad?
Ktos moze przerabial przy takiej ilosci uzytkownikow wlasnie reklamacje w UPS ? Moze ktos pracuje w tejze firmie i moglby cos pomoc ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroJa mam taki pomysl :
- skladam odwolanie, po odwolaniu ide do znajomego do kancelarii i z pieczatka kancelarii wysylaja im pismo z rzadaniem zaplaty z utrzymaniem terminow ustawowych.
Pytanie teraz, czy cwaniaczki oddadza mi kase po takim pismie, czy jednak jedynym wyjsciem z sytuacji jest sad?
Z UPS współpracujemy w firmie klika lat - wysyłamy koło 50 paczek dziennie. W opisanej przez Ciebie sytuacji jesteś skazany na porażkę. Towar został odebrany bez uwag co do opakowania, nie piszesz też o uszkodzeniu zewnetrznym. Dowodów na to, że uszkodzili zawartość elektroniczną też nie ma. Pisma z kancelarii możesz próbować bo czemu nie, ale oni też maja prawników i takie sprawy przerabiają codziennie. Możesz iśc do sądu ale ciekaw jestem sformułowania pozwu. U nas się parę razy motaliśmy z reklamacjami i było różnie - groźba zerwania umowy też na nich nie robiła wrażenia. Powodzenia.
Przy rozwalonym opakowania, zamoczonym kartonie w nowym towarze z fakturą jest sprawa do załatwienia, inaczej raczej nie.
Komentarz
-
-
Moze tak :
Protkolol szkody zostal sporzadzony - opakowanie bylo obite, pod opakowaniem byl karton nr 2 w kartonie nr 2 bylo wypelnienie styrapianu plastikowego gietkiego + tona foli babelkowej.
Protokol sporzadzony zostal tak :
- opakowanie zgodne ze standardem i wymogami UPC
- uszkodzona paczka na zew
- kartonu fabrycznego nie bylo, jakby bylo w fabrycznym to radio chyba by do golej sruby rozj...li.
Dodatkowo doslalem rachunek od sprzedawcy + moje roszczenie na kwote nizsza niz towar byl ubezp + zdjecia obrazujace uszkodzenie - widac bylo ewidentnie ze paczka zostala uszkodzona w wyniku przygniecenia jakas mega ciezka albo ewentualnie musiala fruwac po ladowni busa ... co juz mialo miejsce, kurier sam mi sie chwalil ze co ciezsze i wieksze znosi kopiac je ze schodow.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wro- kartonu fabrycznego nie bylo, jakby bylo w fabrycznym to radio chyba by do golej sruby rozj...li.
Zamieszczone przez misiek^wroProtokol sporzadzony zostal tak :
- opakowanie zgodne ze standardem i wymogami UPC
- uszkodzona paczka na zew
a i po przejściu na GLSa problemów mamy stanowczo mniej, zdarza im się zagubić paczkę - pokrąży trochę po Polsce (pojedyncze przypadki) ale uszkodzeń paczek bardzo mało - paczki dochodzą czasami trochę nadwyrężone ale zawartość nieruszona.F10 530D 258PS
Komentarz
-
-
Oczywiscie, ze narazie bez kancelarii.
Jedyne co mnie uderza, to oni chca, abym JA oszacowal wartosc naprawy nienaprawialnego radia. Uszkodzone sa piny na plycie glownej + zlacza fakra radia. Nie idzie tego zakupic, zarowno zlacza jak i plyty, wiec ja nie potrafie w zaden z mozliwych sposobow oszacowac kosztow naprawy, bo najzwyczajniej brakuje do niego czesci zamiennych. W Skodzie moga mi tylko sprzedac radio/ramke radia.
Pisalem do SAPu - radia nie pochodzace z auta oryginalnie, ktore nie zostaly zepsute "oryginalnie" w samochodzie nie moga byc naprawione przez Skode.
Nic to, szrejbne odwolanie i chyba rzeczywiscie na GLS trzeba bedzie przejsc, bo wszyscy chwala.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
oolsztyniak, tu nic do pierdykniecia nie ma, po prostu nie da sie kupic nowej plyty glownej i koncowki fakra - nikt tego osobno nie sprzedaje.
Ja ogolnie zrobilem wielkie oczy, jak sie dowiedzialem ze udalo im sie tak opakowane radio rozwalic :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz