Czesiu, wychwytuj ironię. Poczytaj swoje posty. Napisałeś wcześniej, że ma się kręcić w obie strony wg twojego mechanika. Oczywiście, że opis INA jest prawidłowy i tak ma być. Bronisz swoich racji, a raz piszesz że ma się obracać w obie strony, drugi raz, że w jedną. Zdecyduj się człowieku wreszcie. Nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz?
Trasa z Tychów do Kołobrzegu.
Zwiń
X
-
Trasa z Tychów do Kołobrzegu.
Witam
Mam zamiar w niedługim czasie wybrać się z mojego miejsca zamieszkania tj. Tychy do Kołobrzegu, Octavką 1,4TSI. Wiem, że jest tu wiele zorientowanych kolegów którzy powiedzą mi jak jechać? Jak to wychodzi ze spalaniem i takiego typu porady. Najbardziej odpowiada mi taka trasa: trasa
-
-
nie pchaj sie trójką, jak już koniecznie chcesz jechac zachodnią stroną to jedź przez niemcy do kołbaskowa i stamtąd na kołobrzeg....ja jechałem trójką do szczecina, to myslałem , że mnie szlag trafi, mi sie źle jechało i powiedziałem, że nastepnym razem jade przez niemcy, ale to do szczecina.
ja zawsze jeździłem jedenastka na koszalin, albo przez wrocław, poznań na koszalin, w zeszłym roku jechałem przez poznań, potem na wałcz, czaplinek , białogard i kołobrzeg... jedzie sie dużo lepiej niż krajową jedenastką....
także polecam na poznań jak wolisz albo przez wrocław, albo ostrów wlk. a potem wałcz - kołobrzeg... dużo większy spokój na drodze niż na innych , a już na pewno lepiej niż na tej, którą zaznaczyłeś
trasa 1
Komentarz
-
-
toomasz - śmigaj trasą którą sobie obrałeś !!! - TĄ PIERWSZĄ (sam nią jechałem ostatnio od Zielonej Góry - a czesto robie trase Legnica Zielona Góa - więc wiem :szeroki_usmiech !!! To najlepsza droga - bez stresu i wywalania zawieszenie po dziurach!
A4 spokojnie pod Legnicę -dalej dobra nowa droga z Legnicy do Lubina - od Lubina masz dwa pasy aż za Polkowice - dalej dobra droga do Nowej Soli - od Nowej Soli fajna obwodnica aż do Zielonej Góry - dalej do Świebodzina jest położona nowa droga (ostrożnie bo robią nową S-3) - korków na trasie brak - od Świebodzina do Miedzyrzecza trasa spokojna - dalej do Skwierzyny i na Gorzów jest wmiarę ruch ale droga dobra - za to przed Gorzowem pakujesz się na najnowszą S 3- zapier...niczasz aż do Szczecina dwama nowymi pasami dla każdego ruchu w obie strony !!! droga prosta - igła - wpadasz przed Szczecinem na zjazd i wlatujesz na starą trasę niemiecką (dwa pasy) i lecisz aż nad morze :diabelski_usmiech - dalej do Kołobrzegu prosta droga.
Uwaga - na Policyjne nie oznakowane radiowozy - Wredne są w okolicach Nowej Soli i Zielonej Góry ( srebrne , granatowe i fioletowe Mondeo ...ew jeszce złoto-pomarańczowe) :diabelski_usmiechPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO - dziękibo w zasadzie to moja pierwsza taka długa trasa. Dotychczas moj najdłuższy dystans to 360Km Do rodziny w woj Lubelskie.
[ Dodano: Pon 23 Maj, 11 22:19 ]
PAOLO ESCO, Zależy jak kolega jeździ, tą drogą co obrał na początku ma z 80km dalej, pojedzie szybciej, ale i spali sporo więcej
Jak paliwka Ci nie szkoda, to jedź tak jak mówi Paolo esco.przeważnie na dłuższych trasach moja O2 spalała 6l/100Km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bialy80km dalej,bo żona mnie hamowała...ale napewno można szybciej :szeroki_usmiech
toomasz - pamiętaj w rejonie Nowej Soli - Gorzowa uważaj na nie oznakowane policyjne auta... :diabelski_usmiech zwłaszcza w rejonie Nowej Soli - tam masz nowa obwodnicę ale prędkość na niej to 90km/h ...dopiero od znaku drogi expresowej możesz pociskać...a przeważnie każdy jak na tą drogę wpada to od razu śmiga 140...a "chłopcy" na to czekają właśnie :wink:
Ogólem ta 1 proponowana trasa - Twoja - jest naprawdę fajna i szybkaPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
toomasz - pamietaj w rejonie Nowej Soli - Gorzowa uważaj na nie oznakowane policyjne auta... :diabelski_usmiech zwłaszcza w rejonie Nowej Soli - tam masz nowa obwodnicę ale prędkość na niej to 90km/h ...dopiero od znaku drogi expresowej możesz pociskać...a przeważnie każdy jak na tą drogę wpada to od razu śmiga 140...a "chłopcy" na to czekają włąśnie :wink:[/quote]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dylan80ja jechałem trójką do szczecina, to myslałem , że mnie szlag trafi, mi sie źle jechało
Zamieszczone przez toomaszDzięki wielkiePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Rok temu jechałem tak za koszalin z Rudy Śląskiej. Fajnie się jechało bo 80% autostradą. Wracałem na około przez Drezno bo tam nie było płyt betonowych.
Komentarz
-
-
Gdyby ktoś jednak planował jechać tradycyjnie, to w ten sposób można ominąć Poznań zjeżdżając z 5-ki w Stęszewie i w Czarnkowie wskakując na drogę nr 178 prowadzącą przez Wałcz do Kołobrzegu. Myślę, że to będzie przydatna wskazówka na przyszłość dla wszystkich jadących z południa na północ kraju po drodze natykających się na Poznań.
Komentarz
-
-
Ja jesienią jechałem do Szczecina i powiem tak - trasa do Legnicy supermiodzio, wiadomo A4. Potem obwodnicą Legnicy do Lubina całkiem nieźle, potem dwupasmówka do Polkowic - miodzio. Potem aż do Gorzowa nieźle z momentami, że miodzio i od Gorzowa do Szczecina supermiodzio, bo S3. Także polecam taki scenariusz. Za Szczecinem to już nie jechałem, więc nie doradzę.Marek
Komentarz
-
-
przemek88, tak jak mówi AdamB, bo jak bedziesz później to potem już może byc ciasno zwłaszcza miedzy 7-9 rano i stracisz sporo czasu. no chyba ze znasz łódź lepiej to bokami objedziesz ale to juz moim zdaniem ostateczność gdbys nie mogł byc wczesniej w Łodzi dalej już powinno byc spoko. chociaz ja w tamtym roku przez remonty na cb podrzucili ze za Toruniem sie juz mocno korkowało to mozna odbic na Bydgoszcz w Toruniu i tez nie jest źle . ale tak jak mówie to było rok temu i teraz moze być już okOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
hehe kumpel tak walił nad morze z wilkowyj i się zdziwił ze pierwszy korek w nocy trafił już na wysokosci Imielina
jak masz lecieć w piątek na wakacje nad morze to takich jak ty jest w cholerę
a na radiu leci pytanie - kurde skad ich tyle?? odp: hanysy cisną nad morze
a na poważnie - spokojnie zajedziesz, ale nie licz ze będzie pusto..ech...
TomikT
Komentarz
-
Komentarz