linkworld, i sądząc po opisie nadwozia to musi być cały lakierowany
Dla szukajacych Octavi II Kombi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Bigże niska cna = niska jakość Nie wyobrażam sobie aby ktoś z własnej i niprzymuszonej woli oddał auto w super stanie za 3/4 jego wartości, a tak własnie kształtuja się ceny tych igiełek, perełek itp. sprowadzonych z zachodu.
daneczek76 wydaje mi się, że na bank są, ale mam nadzieję, że ich aktualni właściciele, w momencie wystawienia ich na forum, po prostu o tym nie wiedzą. Jakoś do forumowych bryk mam większe zaufanie. :twisted:Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez linkworlddaneczek76 wydaje mi się, że na bank są, ale mam nadzieję, że ich aktualni właściciele, w momencie wystawienia ich na forum, po prostu o tym nie wiedzą. Jakoś do forumowych bryk mam większe zaufanie.
Co do sprowadzania, ja osobiście wole przywieść sobie sam z zachodu auto niż szukać w Polsce i tracić czas i nerwy. Co nie znaczy że auta na zachodzie są idealne tym bardziej że według ostatnich badań co trzecie auto w Niemczech ma przekręcony licznik.
Druga zasada kupujemy od źródła a nie od handlarza w Niemczech.
Co do handlarzy są jeszcze uczciwi na tym świecie sam znam takiego z miasta Łodźi.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Druga zasada kupujemy od źródła a nie od handlarza w Niemczech.
Komentarz
-
-
linkworld,Jakoś do forumowych bryk mam większe zaufanie. :twisted:Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
lukasz3112, właśnie na taką bym się zasadził, przeglądam forumową giełdę i Nasze Auta, można sobie skojarzyć jaka powinna być cena zadbanej Octy.
dwaoka, true, true. Chociaż już spotkałem się z kilkoma ofertami na necie, gdzie sprzedający zawyżał cenę jakiegoś podpicowanego sztrucla, ściemniał, że samochód zadbany i dowalał cenę na poziomie rzeczywiście zadbanych sztuk. Handlarze chyba też zaczynają rozumieć, że klienci szukają nie tylko zakładając widełki na górną kwotę, którą chcą zapłacić, ale też na dolną, poniżej której nie ma co oglądać autka. :diabelski_usmiech
Aaa tak a propos to Maru szykuje się do sprzedaży swojej O2 - i to wydaje mi się jest taka sztuka, że jak ktoś aktualnie czegoś w ten deseń poszukuje, to można raczej brać w ciemno.Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kytutrdaneczek76 napisał/a:
Druga zasada kupujemy od źródła a nie od handlarza w Niemczech.
Mały offtopic: Myślę, że w przypadku aut z Europy Zachodniej, za jakiś czas zaczną się pojawiać oferty sprzedaży aut po dziadku, który jeździł nim tylko do lekarza w tygodniu i w piątki do meczetu
Mi chodziło oto że większość aut które są godne sprowadzenia to auta z niemieckich ASO zostawione w rozliczeniu lub Banków czy firm.
Niestety w Niemczech nie jest już tak słodko kiedyś Auta wymieniali co 2 max 3 lata teraz już mini 5-6 lat. A rynek jest już w używkach dobrze przetrzebiony i naprawdę trzeba wiedzieć gdzie szukać.
A znam ludzi którzy mają jakąś sumę pieniędzy żądają od handlarza auta najczęściej takiego że za taka kasę na-pewno się go nie dostanie u zachodnich sąsiadów i dostają takie klopsy wyklepane jak na fotkach wyżej.
bo Niemiec to frajer i sprzedaje aut tanio. :diabelski_usmiech[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Z tego co nam wiadomo to kolega 4x4BKF dzwonił do gościa. Aktualnie aukcji już nie ma :twisted: . Ciekawe, kiedy ta Octa się pojawi ponownie na Allegro - tym razem BEZ numeru VIN 8) (którym był TMBBE61Z98C009414 - tak na przyszłość :twisted: ).
EDYTA - jednak jest na Allegro - pod tym linkiem: http://allegro.pl/octavia-2008-2-0-t...645257515.html i tak jak kolega zauważył bez przebiegu i VINu.Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez linkworldZ tego co nam wiadomo to kolega 4x4BKF dzwonił do gościa. Aktualnie aukcji już nie ma :twisted: . Ciekawe, kiedy ta Octa się pojawi ponownie na Allegro - tym razem BEZ numeru VIN 8) (którym był TMBBE61Z98C009414 - tak na przyszłość :twisted: ).
EDYTA - jednak jest na Allegro - pod tym linkiem: http://allegro.pl/octavia-2008-2-0-t...645257515.html i tak jak kolega zauważył bez przebiegu i VINu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_os[b] kolega 4x4BKF ma "cięty jezyk" - widzac po jego postach......to pewnie dodał od siebie pare słów
Jegomościa zamurował z lekka ale tak. Odpowiedziałem mu że mam dostęp do opinii rzeczoznawcy wykonanej na zlecenie poprzedniego właściciela i że wóz miał uszkodzenia blacharsko-lakiernicze i kilometrów nieco więcej.
Chłopaka lekko zamurowało i zapytał się że chciałby zobaczyć taki raport. Nie mówiłem mu gdzie szukać, ani że po VINie.
Za to jeden kolega z OCP (bzyq_74) mu napisał gdzie kleksa zrobił... ujawnił wiedze operacyjną....
I zastanawiam się po co to zrobił??? Świat się nie kończy i nie zaczyna na OCP - a tak ktoś siedzący przed kompem wrzuciłby sobie w google VIN i by się dowiedział, a tak to dupa blada. Wymądrzając się przed byle handlarzyną pozbawił innych możliwości sprawdzenia.
A można to była nawet do Wybroczej (gazeta.pl) dać i by dopiero gościowi koło dupy zrobili.
Tak to jest jak ktoś ma długość języka większą niż liczbę fałd na mózgu -sorry bzyq-u, ale dałeś ciała. Chciałeś pokazać cwaniakowi że są więksi cwaniacy.
Rozmowa była grzeczna bez "słów i wyrażeń"
[ Dodano: Pią 10 Cze, 11 14:53 ]
Zamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez linkworldTo może nie do końca w temacie - ale też cwaniaczek. Skoda z tego ogłoszenia:
Tak ku przestrodze. :lol:
Podałem mu instrukcje jak wyguglować z VIN historię jego cacka :szeroki_usmiech
I po co???4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFReasumując wschodnie Kielce i cały pas na Staszów czyli Suków, Kranów, Daleszyce to gniazdo handlarzy autami. A to co wyrabiają z furami w Daleszycach to przechodzi ludzkie pojęcie. Dla mnie szczerze mówiąc rzecz zadziwiająca, jakie SPA potrafią zafundować autom. Wóz dostawczy z milionowym przebiegiem potrafią tak umyć, wypicować, wylalować że człowiek jest przekonany że to dopiero z salonu wyjechało, albo wyjechało 10 lat temu tylko kierowca przez 10 lat je w garażu trzymał i z chusteczką dookoła chodził.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Ja tam wolę auta z rejestracją "FSD xxxx" - ktoś kiedyś taką rejestrację rozszyfrował jako Fabryka Samochodów Drezdenko, bo takich cudów, jakie stamtąd wyjeźdzają po kuracji kowalsko-druciarskiej, to nawet autentyczna fabryka nie wyprodukuje...
FSD = podobnie w Pleszewie. Taka mieścina w Wielkopolsce. W połowie chałup produkcja kotłów CO a w drugiej połowie autohandel+blacharstw&lakiernictwo.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez Agamek12Ja tam wolę auta z rejestracją "FSD xxxx" - ktoś kiedyś taką rejestrację rozszyfrował jako Fabryka Samochodów Drezdenko, bo takich cudów, jakie stamtąd wyjeźdzają po kuracji kowalsko-druciarskiej, to nawet autentyczna fabryka nie wyprodukuje...
FSD = podobnie w Pleszewie. Taka mieścina w Wielkopolsce. W połowie chałup produkcja kotłów CO a w drugiej połowie autohandel+blacharstw&lakiernictwo.
Komentarz
-
-
4x4BKF, uważam, że nie wyszedłem przed szereg.
Sądzę, że sprzedający dobrze wie jaka jest historia auta, albo został 1-szym klientem nabitym w butlę. Teraz szuka godnego następcy i pewnie znajdzie, chyba że napiszesz do wybiórczej i dobiorą mu się do tyłka
Jak zawsze pisze Big niska cena = bogata historia. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSwoja droga to gdzie on tam widzi silnik common rail
[ Dodano: Sob 11 Cze, 11 19:51 ]
Zamieszczone przez bzyq_744x4BKF, uważam, że nie wyszedłem przed szereg.
Sądzę, że sprzedający dobrze wie jaka jest historia auta, albo został 1-szym klientem nabitym w butlę. Teraz szuka godnego następcy i pewnie znajdzie, chyba że napiszesz do wybiórczej i dobiorą mu się do tyłka
Jak zawsze pisze Big niska cena = bogata historia. :szeroki_usmiech
Sprzedający wiedział jaka jest historia auta a ty pozbawiłeś szansy na poznanie tej historii jednego z potencjalnych klientów. Można tez było napisac do allegor żeby mu zablokowali aukcję na podstawie oszustwa.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez linkworldTo może nie do końca w temacie - ale też cwaniaczek. Skoda z tego ogłoszenia:
Przebieg: 117 000 km. I oczywiście oryginalny 8) . Facet podaje numer VIN. Wpiszcie go sobie w Googlach. Wyskoczyły tylko 2 strony. Ta z aukcją i druga z pdf'em, który zawiera ekspertyzę Dekry dla tego właśnie samochodu. I co widzimy w środku - kwiecień 2011 przebieg samochodu (z oryginalnym oczywiście przebiegiem 8) ) 153 000 km. Ciekawe
jak to prawnie wygląda. W końcu na Allegro to jakaś oferta handlowa chyba jest. A gościu cofa licznik prawie o długość równika :twisted: na co jest ogólnie dostępny dowód.
Tak ku przestrodze. :lol:
- Niniejsza ekspertyza służy wyłącznie do oszacowania wartości rynkowej przedmiotu wyceny i nie może
być wykorzystywana do żadnego innego celu, niż wymieniony powyżej.
- Rzeczoznawca nie bierze na siebie odpowiedzialności za wady ukryte (prawne i fizyczne) oraz
ewentualne skutki wynikające z dalszego użytkowania przedmiotu wyceny, a także za skutki wykorzystania...
Rzeczoznawca umywa ręce
[ Dodano: Czw 09 Cze, 11 08:23 ]
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez linkworldTo może nie do końca w temacie - ale też cwaniaczek. Skoda z tego ogłoszenia:
http://moto.allegro.pl/oc...1645257515.html
Kupić samochód wart jakieś 48-49 tys zł za 8 tyś zł mniej i uwirzyć że sprzedawca jest Św. Mikołajem bezcenne :diabelski_usmiech
Nie za 41000. To nie jest ku teraz ale kwota licytacji...
[ Dodano: Czw 09 Cze, 11 09:03 ]
W dniu 11.06.09 po przeprowadzeniu czynności operacyjnych w przedmiocie rozpytania figuranta sprzedającego obserwowany pojazd ustalono co następuje:
- figurant twierdzi, że auto jest 100% bezwypadkowe
- figurant twierdzi w sposób przekonywujący że nie było najmniejszych napraw blacharsko-lakierniczych dokonywanych na w.w. pojeździe
- figurant podaje deklarowany w allegro.pl przebieg jako w 100% prawdziwy
- figurant potwierdza numer rejestracyjny z przytoczonego raportu
- figurant twierdzi, że nie ma pojęcia o istniejącym raporcie - aby go nie naprowadzać, w trakcie rozmowy nie ujawniałem źródła pochodzenia raportu, ani miejsca jego publikacji. Nadmienił także, że z chęcią by ten raport zobaczył. Oczywiście przeprowadzający rozmowę nie udzielił mu informacji.
Rozmowę przeprowadzono, notatkę spisano, gawiedź forumową poinformowano.
Reasumując wschodnie Kielce i cały pas na Staszów czyli Suków, Kranów, Daleszyce to gniazdo handlarzy autami. A to co wyrabiają z furami w Daleszycach to przechodzi ludzkie pojęcie. Dla mnie szczerze mówiąc rzecz zadziwiająca, jakie SPA potrafią zafundować autom. Wóz dostawczy z milionowym przebiegiem potrafią tak umyć, wypicować, wylalować że człowiek jest przekonany że to dopiero z salonu wyjechało, albo wyjechało 10 lat temu tylko kierowca przez 10 lat je w garażu trzymał i z chusteczką dookoła chodził.
To IVECO z link poniżej wygląda lepiej niż Maluch z innego tematu))
Dacie wiarę??
Dla porównania maluch co całe życie w garażu przestał.
http://motoallegro.pl/fiat-126p-1980...646080758.html
Co do wypadkowości samochodu już nie. W opinii rzeczoznawca pisze: "Sprawdzono grubość powłoki lakieroej i nie nosi znamion napraw nadwozia pojazdu." Tak więc te wszyskie wgniezenia i zarysowania to są sprawy eksploatacyjne. Pokażcie mi samochód służbowy, który takowych nie posiada.
Komentarz
-
-
Nie uszkodzony (oprócz 3 wgnieceń) piękny RS z 10/2007 ale przebieg spory 291tkm. Pewnie niedługo będzie w Polsce dostępny z przebiegiem 100-120tkm.
Słabo widać bo mam w pdf i trochę kombinowałem żeby to wrzucić na forumZałączone plikiCzarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
-
kubasek11, no bo u nas auto "musi" mieć magiczną liczbę 150 tys km na liczniku by się sprzedać, więc jak klient chce to handlarz mu to da :diabelski_usmiechMoje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
Komentarz