Trasa: Warszawa - Giżycko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dragoo
    Classic
    • 2010
    • 11

Zamieszczone przez bersoft
    to wiadomo,
    tajemnicze - chodziło mi o patent na ruch kierowniczkami w turbinie przy naciskaniu hamulca, że nikt nie podał schematu jak to wykonać
    bo jak taki schemat bedzie ogolnodostepny to pare osob na tym zyska, ale nikt na tym nie zarobi
    dragoo
  • suchy
    Rider
    • 2009
    • 682

Witajcie

W najbliższą środę bede wyruszał w drogę z Warszawy (Centrum, około 18-ej) do Giżycka, wg. map w internecie mam trzy warianty do wyboru:

:arrow: 1) Warszawa - Wyszków - Ostrów Mazowiecka - Zambrów - Łomża - Kolno - Pisz - Giżycko
    :arrow: 2) Warszawa - Legionowo - Pułtusk - Ostrołęka - Mrągowo - Giżycko
    :arrow: 3) Warszawa - Legionowo - Pułtusk - Przasnysz - Szczytno - Mrągowo - Giżycko

Która z tych tras wg. Was będzie najlepsza pod względem komfortu jazdy :?: Na różnice czasowe nie patrze bo i tak między pierwszą a ostatnią opcja jest jakieś tylko 15 minut różnicy (za mapy.google.pl). Rzadko w tamte rejony jeżdżę dlatego kieruję to pytanie do was. Raz jechałem trasą nr 1 (jakieś 5lat temu) i pamiętam że ostro mnie wytrzęsło i wybujało na odcinku od Zambrowa, może coś się zmieniło od tego czasu?

Również pytanie mam odnośnie powrotu, czyli który z tych wariantów byłby najlepszy w momencie gdy będe wracał w niedzielę (zapewne w godzinach mocno popołudniowych) :?:

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie/opinie z waszej strony
    Było, minęło:
    RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• wrobel
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 365

ad opcji 3
      na odcinku Pułtusk- Szczytno masz jakieś 60 km drogi w nie najlepszym stanie (Maków Maz - Przasnysz- Chorzele )
      Z drugiej strony wg targeo jadąc przez Wyszków masz parę remontów.

Komentarz

• PieTrzaK
        L&K
        • 2009
        • 1323
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

1) Warszawa - Wyszków - Ostrów Mazowiecka - Zambrów - Łomża - Kolno - Pisz - Giżycko
        Z Ostrowii można prosto na Łomżę. Nawet jest pare km dobrej drogi :wink:

Komentarz

• Soomood
          Drive
          • 2010
          • 89

Ja ostatnio jechałem pierwszą trasą, fakt że w Piszu skręciłem do Mikołajek, ale droga była całkiem ok, jest taki jeden odcinek gdzie faktycznie trzeba zdjąć nogę z gazu bo rzuca jak na morzu, ale ogólnie droga na plus.

Komentarz

• suchy
            Rider
            • 2009
            • 682

Dziękuję za pierwsze opinie
            Cały czas analizuję i analizuję :twisted:

PieTrzaK, Czy w takim razie opłaca się tym skrótem pojechać bardziej niz walić przez Zambrów? Wg mapy zyskuje na tym 10km ale czy droga jest tego warta?
            Było, minęło:
            RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• Kiniu
              RS
              • 2010
              • 1746

Zamieszczone przez suchy
              2) Warszawa - Legionowo - Pułtusk - Ostrołęka - Mrągowo - Giżycko
              Polecam Ci tą opcję :!:

Ja dwa/trzy razy w roku pomykam do Kętrzyna tą traską, jest spoko :wink:

Komentarz

• PieTrzaK
                L&K
                • 2009
                • 1323
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

suchy, szczerze mówiąc trudno mi odpowiedzieć na to pytanie - nie mam pojęcia jak teraz wygląda droga Łomża-Zambrów. Ostatnio jak tam byłem (w zeszlym roku) była gorsza (czyt bardziej dziurawa) niż Ostrów-Łomża i dodatkowo chyba teraz coś tam porozkopywali ze względu na budowę obwodnicy Zambrowa. Ale jak mówię - dawno w ogóle w tamte strony się nie zapędzałem także mogę mieć jakies nieświeże informacje.

Aczkolwiek ja to bym chyba wybrał opcję nr 2 :wink:

Komentarz

• Borsuk2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1203

suchy, jedź wariantem nr 2, który polecił Ci Kiniu. W wielu miejscach szczególnie za Ostrołęką są długie odcinki z nową nawierzchnią.
                  Fajna stronka

Komentarz

• czernobyl
                    L&K
                    • 2008
                    • 1276
                    • Octavia III (5E3)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

głos na nr.2. na pewno od Różana aż do Łomży jest równiutki i szeroki asfalt (z wyjątkiem samej Łomży oraz Ostrołęki)

co do Łomża - Zambrów - ostatnio (jakieś 2mc temu) nie było już wahadeł na budowie obwodnicy Zambrowa, ale dalej, 9km przed Łomżą (msc. Podgórze)- remoncik wsi, budowanie wysepek i takie tam=doraźne wahadła i inne utrudnienia. dodatkowo DK63 na tym fragmencie to niestety już tylko wspomnienie po równym asfalcie
                    ------------
                    btw. wujek dobra rada dla chłopaków i dziewczyn z Wawy na sezon letni: w wakacje lepiej omijać Łomżę (niedzielne wieczory to korek z Mazur zaczynający się jeszcze ze 2km przed mostem na Narwii) - DW648 za Miastkowem z DK61, aż do DK63/DK61, zależnie od celu; czyli lepiej słabo jechać niż dobrze stać ograniczenia tonażowe na moście na Pisie w Morgownikach (10t ZTCP), ale octavek nie dotyczy

Komentarz

Pracuję...