Zakup kosy spalinowej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tobi77
    Rider
    • 2012
    • 509
    • Octavia I combi (1U5)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Mam taką kosę, taki lepszy chińczyk ale nadal chińczyk. Widać to po jakości wykonania i materiałach. Ja mam malutką działeczkę do koszenia i kupowanie kosy za 1000+ byłoby absurdem. Jest na nią 2 lata gwaracji, potem będe się martwił co dalej. Póki co spisuje się bardzo dobrze, może mechanizm żyłki jest nienajlepszy - potrafi przyblokować żyłkę i dość trudno się go rozmontowuje (wydaje się mało precyzyjny, trzeba jednak trochę "na siłę"). Za to fajnie odpala, praktycznie od strzału, mam porównanie z innym - gorszym chińczykiem.
    Moja Octavia

Komentarz

• witachu
      L&K
      • 2011
      • 1319

AdamB, ja mam MTD ale juz takiej skłądanej więcej nie kupię, chociaz do samej marki nie mam zastrzeżeń bo ponoc jak na buzetówkę to robią niezły sprzęt
      OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
      (znajdź również na fb)

Komentarz

• kornat
        Rider
        • 2007
        • 578

Odświeżę temat. Potrzebuję kosy spalinowej którą będę kosił ok 100m2 co dwa/cztery tygodnie w zależności jaki sezon będzie. Wiem, że na takie kawałki lepiej kupić kosiarkę ale mam trawnik w kształcie klinów i kosiarką nie mam podejścia a nożyczkami nie będę docinał :P drugi powód, że część trawnika to pobocze gdzie różne śmieci można spotkać więc potrzeba coś na żyłkę. Elektryczna się nie sprawdzi bo musiał bym mieć z kilometr przedłużacza Postanowiłem kupić jakąś kosę spalinową za w miarę przyzwoite pieniądze czyli ok 400-500zł bo na taki kawałek kupować stihla to trochę przesada. Przeglądając allegro i sklepy znalazłem dwie opcję:
        Gardetech T352W http://allegro.pl/kosa-spalinowa-pod...403115125.html
        oraz
        Nac SPS 205210 http://allegro.pl/kosa-spalinowa-nac...327380854.html

Jestem bardziej przekonany do tego NAC'a bo choćby nawet ma gwarancję door-to-door i jeżeli to są jej prawdziwe parametry to myślę, że sobie będzie dobrze radzić. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycję tylko aby się mieściły w moim budżecie.

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8039
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

kornat, mam NAC wprawdzie 1.7KM (z linku ze strony wcześniej). Raz mi się gaźnik przybrudził, ale rozebrałem, przedmuchałem, odpaliła bez problemu, sam wyregulowałem i działa. Czy jest trwała to nie wiem, używam jej raz na dwa tygodnie po 30min koszenia więc trudno mi ją ocenić jeśli chodzi o trwałość. Do trawnika daje radę, ale wysoka, położona trawa i jakieś pnące chwasty potrafią ją zdławić, więc z linku powinna być wystarczająco mocna.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• paluch#
            Classic
            • 2013
            • 11

jeśli chodzi o kose spalinową to polecam firme NAC.
            ja mam model: WLBC580B

RAKSSQL, Raks firma, projekty, e-commerce, komputery, sieci, programy, zasoby, sklep, Sun, Solaris, Raks, Firebird

ja kosze swoje 14 arów i uwierz mi daje lekuśko rade. Lepiej kupić mocniejszą...
            po zakupie trzeba pamiętać o paru rzeczach:
            -ze kose trzeba dotrzeć min. 10h na pół gwizdka
            -nie można jej przegrzać
            -tyle ile kosisz to tyle dajesz jej odpocząć np: kosisz 20min to 20min dajesz jej odpocząć
            -może po paru koszeniach zrobić sie tz. "ciompa" na świecy (trzeba odkręcić świece, wymyć pędzelkiem z czysta benzyna i po sprawie)
            -no i przez okres zimowy trzeba ja co jakiś czas przepalać

kup NACa WLBC580B i będziesz zadowolony.
            Dobry sprzęt za dobra kasę.

Komentarz

• Andrzej.P
              RS
              • 2011
              • 1516
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jakieś 2 miesiące temu po intensywnym okresie zbierania informacji kupiłem taką kosę: http://www.krysiak.pl/oferta/kosy-sp...arland-bt-433/

Póki co 2 razy kosiłem nia sporą działkę - ostatnie koszenie jakieś 3 lata temu, więc chaszcze jak cholera
              Czas pokaże, jak z trwałością tego sprzętu.
              Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
              FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• RALF
                Elegance
                • 2008
                • 974

jak by kogoś interesowało to w bricomanie jest najtańsza kosa spalinowa 1KM SKAN jakaś chińszczyzna , ale cena 129 zł.
                Pewnie podjadę ją jutro kupić bo musze kawasaki oddać ojcu do końca sezonu

Komentarz

• kornat
                  Rider
                  • 2007
                  • 578

paluch#, dałeś mi trochę do myślenia, różnica nie duża, trochę więcej mocy także może by się szybko nie będzie męczyła Przejdę się po sklepach może coś wyrwę w dobrej cenie.

Komentarz

• paluch#
                    Classic
                    • 2013
                    • 11

kornat, jak masz w pobliżu sklep OBI to od razu wal do niego, największy wybór i dobre ceny, ja tam kupiłem swojego NACa.

a zapominałem dodać w poprzednim poście ze dobrze przy pierwszym rozruchu, namieszać bogatszej mieszanki i tak przynajmniej jeden zbiornik wypalić.

RALF, szkoda kasy...

Komentarz

• vaz
                      Elegance
                      • 2010
                      • 799
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kornat
                      Odświeżę temat. Potrzebuję kosy spalinowej którą będę kosił ok 100m2 co dwa/cztery tygodnie w zależności jaki sezon będzie. Wiem, że na takie kawałki lepiej kupić kosiarkę ale mam trawnik w kształcie klinów i kosiarką nie mam podejścia a nożyczkami nie będę docinał :P drugi powód, że część trawnika to pobocze gdzie różne śmieci można spotkać więc potrzeba coś na żyłkę. Elektryczna się nie sprawdzi bo musiał bym mieć z kilometr przedłużacza Postanowiłem kupić jakąś kosę spalinową za w miarę przyzwoite pieniądze czyli ok 400-500zł bo na taki kawałek kupować stihla to trochę przesada. Przeglądając allegro i sklepy znalazłem dwie opcję:
                      Gardetech T352W http://allegro.pl/kosa-spalinowa-pod...403115125.html
                      oraz
                      Nac SPS 205210 http://allegro.pl/kosa-spalinowa-nac...327380854.html

Jestem bardziej przekonany do tego NAC'a bo choćby nawet ma gwarancję door-to-door i jeżeli to są jej prawdziwe parametry to myślę, że sobie będzie dobrze radzić. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycję tylko aby się mieściły w moim budżecie.
                      mam właśnie takiego NAC-a kupionego od tego sprzedawcy. Kosa jak na razie bezawaryjna, moc podana wygląda na rzeczywistą, nie dusi się przy wycinaniu twardych zarośli i małych drzewek. Jedyny minus to szelki, najlepiej od razu kupić jakieś lepsze .
                      Antyfotoradar Valentine1
                      Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8039
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez vaz
                        Jedyny minus to szelki, najlepiej od razu kupić jakieś lepsze .
                        Do zapinania szelek Nac,a to trzeba jakiś chyba kurs przejść. :szeroki_usmiech Do tej pory nie wiem jak się tym opasać.
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...