potrzebna pomoc prawna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _QMAN_
    Drive
    • 2011
    • 93

potrzebna pomoc prawna

nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :wink:

* MOJA CZARNA PERŁA *
  • radekgw
    L&K
    • 2010
    • 1182

potrzebna pomoc prawna

Jak w temacie potrzebuje pomocy prawnej.
    Otoz jak to przyslowie mowi z rodzina tylko na zdjeciach dobrze sie wychodzi, jednak dalem razem z bratem sie namowic na prace u wujka, do ktorego nic wczesniej nie mialem i nigdy nie sadzilem ze jest zdolny do pewnych rzeczy...
    Ale przejdzmy do meritum sprawy, co tu mozna zrobic.
    po 1. Razem z bratem i pod koniec z kolega pracowalismy miesiac czasu u wujka. Nagle okazalo sie ze nie chce nam zaplacic. Mamy razem z nami 5 swiadkow ze pracowalismy, on mowi nam ze mu tylko pomagalismy, lecz zaliczke nam zaplacil.
    po 2. Miejsce pracy rozni sie diametralnie od miejsca zarejestrowania firmy, mozna z tym cos zrobic ? jest na to masa dowodow, wszystkie paczki przychodzace na adres inny niz firmy, serwisanci przyjezdzajacy i dbajacy o maszyny, i widzacy przy okazji ze tam pracujemy.
    3. Mojego brata bez zadnej wiedzy zrobil kierownikiem wyjazdu na basen z dziecmi a mnie asystentem, gdzie przez polowe trasy nikogo z nas nie bylo w autobusie, w polowie trasy dopiero wszedl moj brat do autobusu, mnie w nim wogole nie bylo. Dodam ze ani ja ani moj brat nie mamy zadnych uprawnien do pelnienia takich funkcji.
    4. Oprocz tego zatrudnil "na czarno" okolo 5 dzieciakow na 2 dni do pomocy, i z zadnym z nich nie podpisal zadnej umowy a z tego co czytalem umowa musi byc podpisana najpozniej w dniu rozpoczecia pracy.
    Jezeli jeszcze cos mi sie przypomni to dopisze, z gory dzieki za pomoc.
    Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

radekgw, a co chcecie uzyskać? Tylko kasę? Czy też wujka "ugotować"?

Bo jak kasa to "prawo pracy" pozew do sądu pracy o ustalenie istnienia stosunku pracy.
      A jak uwalić to to co u góry + ZUS, Skarbówka itd...

Komentarz

• 4x4BKF
        L&K
        • 2010
        • 1279

?? To na ile się za ten miesiąc umówiliście?? Ze po 10000pln dostaniecie?? No wtedy jest sie o co szarpać.
        Bo jak za dwa koła, to ja bym wujkowi inny numer wykręcił...
        4x4

Komentarz

Pracuję...