polecane pola kempingowe / namiotowe na lato

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zubit
    Classic
    • 2007
    • 24

remont głowicy to ok 1000 zł, ale jak robisz górę już to i warto dół zrobić tj pierscienie, tłoki, -> jak już nowe tłoki to i szlif+honowanie tuleji, panewki też pasuje zmienić (główe + korb)...
    Jak już zrobisz dokładnie piec to i turbo pasuje doprowadzić do porządku (jeśli nie dmucha jak powinno albo puszcza olej)

Lekkim pysiorem licząc cały remont to najmniej 4-5 kzł.
  • pleban
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 580

Witam Wszystkich

Szukam namiarów na sprawdzone pola namiotowe (kempingowe) w województwach: zachodniopomorskie (pas nadmorski), mazury (wiadomo - jeziora, rzeki), góry

Znalazłem tu temat, ale dotyczy o wynajmu domków, ja natomiast chciałbym wywieźć żonę i dziecko poza domki, skoro w domu spędza większość czasu. Skoro mogłem jeździć pod namiot przez wiele lat to chciałbym, żeby i moje dziecko złapało bakcyla i obcowało z naturą nieco bliżej.

Znalazłem kilka przykładowych w Dziwnówku

Niestety, ceny wikinga i Białego Domu nieco zabijają - doba wychodzi około 90 PLN dla rodziny 2 + 1 (auto + namiot), jednak z tego co widzę raczej warto

Jeśli znacie takie miejsca gdzie można wpaść na kilka dni (to "mój" rejon działania i mogę skorzystać z wyjazdu służbowego i zostać na weekend, ewentualnie dzień - dwa dłużej)
    to z chęcią przyjmę informacje o takowym.

Chodzi mi przede wszystkim o miejsca, gdzie nie będzie młodzieży spod znaku umcyk - umcyk palących gumy swoją bejcą na polu namiotowym. Mile widziane podobne miejscówki z mazur - zastanawiam się nad okolicami Mrągowa, Giżycka, Augustowa...

Chciałem też wyjechać w góry na około tydzień (połowa lipca). Młody (5 lat) chodził już trochę po górach więc jako mieszkaniec Gdyni chciałem zmienić "kierunek", tyle że nie mam pojęcia która część południowej Polski nada się "na początek"

I na koniec - szukam raczej pól namiotowych ogrodzonych - chciałbym trochę pochodzić po okolicy, a po powrocie mile widziane spotkanie z własnym namiotem
    była O1 1,6 102 KM
    była O1 1,9 TDI 90 KM
    była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
    był Citroen Berlingo 1,6 HDI
    jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• tomekc
      Ambiente
      • 2009
      • 128

Zamieszczone przez pleban
      Białego Domu
      Byłem, drogo, ale polecam. czyściutko(toalety myte co godzinę mniej-więcej), ochrona, i więcej obcokrajowców niż ekip z pl.

góry
      Znam z autopsji dwa - pole namiotowe jaszowiec- w ustroniu, praktycznie nad rzeką. Ale tutaj nie byłem już kilka lat(hmm... 8?) i nie wiem jak obecnie warunki.

Brenna - - http://www.kemping.brenna.pl/ - młodzież umcyk jest w weekendy głównie, ale ma wyznaczona swoją stronę campingu i właściciel tego raczej pilnuje. ja nigdy nie narzekałem na hałas. Sanitariaty wyglądają kapinkę gorzej niz na zdjęciach(tutaj musiały byc świeżo umyte) ale tragedii nie ma - właściciel myje raz dziennie. Za tą cenę imho ok.

A, jeszcze o mazury pytałeś - ja byłem kilka lat temu w Rynie w ośrodku elektrowni Kozienice bodajże- mają małe pole namiotowe z węzłem sanitarnym i kuchennym, ceny były przystępne i standard zjadliwy. Zaleta jest ogrodzenie i całodobowa ochrona. tutaj: http://www.mazury.com.pl/turystyka/wichrowe/

Komentarz

• FanRSMP
        Ambiente
        • 2010
        • 151

Beskidy

Miedzybrodzie, polecam,(Jezioro Zywieckie,Gora Zar)..w cenach raczej nie pomoge bo juz dawno mnie tam nie bylo..

Komentarz

• Robert_P
          Ambiente
          • 2010
          • 209

Jeśli z dzieckiem to polecam w 100% miejscowość Wicie leżącą między Darłówkiem a Jarosławcem. http://www.wzaciszu.infowczasy.pl/

Bardzo spokojna miejscowość z piękną plażą . Miejsce kampingowo-namiotowe bardzo bezpieczne , są miejsca do zabawy dla dzieci , cena w stosunku do tego co oferuje jest bardzo dobra. Wypoczywam tam od 10 lat (kamping) , dzieci już wyrosły ale wracam tam z przyjemnością.
          Jak interesuje Cię więcej info śmiało pytaj.

ps.
          Jak łowisz ryby to też masz full wypas: połowy dorsza w morzu, z plaży piękne leszcze i węgorze, pod nosem jezioro !
          Smerf Miętus

Komentarz

• pleban
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 580

dziękuję za namiar, wygląda nieźle
            Trochę się boję, że na kempingu jest flara, bo wygląda, że drzew za wiele nie ma (takich między którymi możesz się rozbić)

Łowienie w jeziorku masz na kartę wędkarską, czy zezwolenie kupujesz na miejscu?
            była O1 1,6 102 KM
            była O1 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• Robert_P
              Ambiente
              • 2010
              • 209

dziękuję za namiar, wygląda nieźle
              Trochę się boję, że na kempingu jest flara, bo wygląda, że drzew za wiele nie ma (takich między którymi możesz się rozbić)

Łowienie w jeziorku masz na kartę wędkarską, czy zezwolenie kupujesz na miejscu?

1. Każdy sektor jest oddzielony szpalerem drzew, pod którymi się rozbijasz więc nie ma problemu z cieniem. W zależności po której stronie się rozbijesz to masz słoneczko rankiem albo wieczorkiem . Proponuję to drugie rozwiązanie, rano słońce nie budzi a wieczorkiem jest przyjemnie ciepło.
              Jest też boisko do piłki nożnej i siatkówki. Gdzie wieczorkiem młodzież , dzieci się bawią.

2. Jezioro Kopań (przy Wiciach) - wykupujesz zezwolenie na miejscu.
              Jezioro Wicko+ Kanał (za Jarosławcem)- opłata na poczcie za pomocą odpowiednich blankietów
              3. Morze - w kapitanacie w Darłówku
              Karta jest wymagana do Wicka i Morza ...Kopań nie pamiętam.

4. Jest jeszcze kilka atrakcji o których nie wspomniałem:
              - jezioro Kopań - fantastyczne do szaleństw na desce, stosunkowo płytkie i wiatr o morza
              - w razie niepogody w Darłówku masz duży aquaprk , co dzieci uwielbiają

Jak coś sobie przypomnę to napiszę

ps.
              Tutaj -----> zdjęcie nr 16 ,widać dokładnie o czym pisałem odnośnie cienia. W głębi po lewej moja przyczepa
              Smerf Miętus

Komentarz

• pleban
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 580

Wielkie dzięki

ps. link się nie otwiera
                była O1 1,6 102 KM
                była O1 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• Robert_P
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 209

Wielkie dzięki

ps. link się nie otwiera
                  Zauważyłem więc dopisałem nr foty:
                  fota: drugi rząd od dołu , drugie zdjęcie od prawej

ps.
                  Przypomniało mi się jeszcze:
                  - sklepik z wszystkim co potrzeba do przeżycia masz na terenie kampingu
                  - do morza masz jakieś 500 m , śmigalismy w samych kompielówkach , dzieciaki nawet na bosaka
                  - jeśli cenisz spokój to można spacerkiem iść troszkę plażą w lewo lub w prawo i jest cisza , tłoku nie ma, tylko uwaga, można spotkać.... golasa )

ps 2
                  Jak jeżdziłem z całą ferajną to również miałem Berlingo , super fura na takie wypady. Wszystko wejdzie : 4 rowery , duży stół plastikowy , do tego 4 krzesła , duży materac piankowy (między rowerami na dachu) + wszystko co rodzina 2+2 potrzebuje )
                  A no właśnie : ROWERY !!! Jak możesz to zabierz, fajne leśne trasy biegnące wzdłuż morza , do Jarosławca czy Darłówka śmigasz na rowerkach.
                  Smerf Miętus

Komentarz

• pleban
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 580

mój młody dopiero zaczyna jeździć na rowerach więc jak zabiorę rower, to tylko dla niego
                    była O1 1,6 102 KM
                    była O1 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

Pracuję...