fotelik samochodowy Chicco Key 1 X-PLUS czy Maxi Cosi Priori

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucia
    Classic
    • 2007
    • 24

Zamieszczone przez baca10
    pod gorke 1.6 tak ma
    ... w niektórych sytuacjach nie tylko pod górkę... :diabelski_usmiech
    Bieganie to moje życie
  • mikolaj
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 366
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jak w temacie który wybrać, proszę o opinie użytkowników

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Obydwa są porównywalne, z tym że w Chicco masz zagłówek z możliwością regulacji w pionie jak ci będzie dziecko rosłol. Ja ma Chicco i jest ok. Młody nie marudzi w czesie jazdy, nie poci się(może dzięki klimie). Mój brat ma Maxi Cosi i też mówi, że jest dobry. Którego nie wybierzesz będzie to dobry wybór. Najważniejsze to 5-punktowe pasy i boczne oparcie głowy i ramion w razie wypadku a mają to obydwa.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• pandzik
        RS
        • 2011
        • 2254
        • Seat

mikolaj, Mam Chicco i drugi raz bym go raczej nie kupił. Źle nie jest ale kilka rzeczy mnie denerwuje. Raz to niestety tylko średnia ocena ADAC. Druga rzecz to nie do końca łatwy system napinania/mocowania pasa bezpieczeństwa. Rzeczony zagłówek w wypadku mojego syna ma za mały stopień regulacji, ale mały po mnie będzie wysokiego wzrostu. Miałem okazje porównać Chicco z Maxi, modelem Tobi. Ten drugi ma lepsze materiały, przez co mały sie mniej pocił oraz system Isofix.

Najważniejsze są testy bezpieczeństwa no i zadowolenie małego. Najlepiej przymierzyć tez fotelik w aucie. Niektóre ze względu na budowę podstawy lepiej lub gorzej przylegają do kanapy.

Polecam system Isofix. Zwiększa sie bezpieczeństwo, łatwość montażu itd.

Komentarz

• krystiansinicki
          Classic
          • 2011
          • 2

Co prawda moje dziecko mieści się jeszcze w kategorii wagowej 0-10, to postawiłbym na maxi cosi w testach wychodzi lepiej (używamy teraz maxi cosi cabriofix z bazą easy fix). Jak pytałem o kolejną kategorię to w sklepie polecano mi roemer chyba sefefix plus albo duo plus, podobno bije konkurencję na głowę (tylko cena !)
          Polecam stronę fotelik.info.pl bardzo często korzystałem jak szukałem fotelika dla swojego dziecka.

Pozdrawiam
          Krystian

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Panowie, czy wy się wypowiadacie o fotelikach o które pyta kolega?

Komentarz

• pandzik
              RS
              • 2011
              • 2254
              • Seat

Zamieszczone przez kabanos13
              A o czym, o burakach cukrowych? Piszę przecież o Chicco, którego posiadam... :|

Komentarz

• maxpaynemm
                RS
                • 2008
                • 1764
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez pandzik
                Miałem okazje porównać Chicco z Maxi, modelem Tobi. Ten drugi ma lepsze materiały, przez co mały sie mniej pocił oraz system Isofix.
                pandzik, Czy MaxiCosi Tobi ma system isofix??? Jakoś na ich stronie nie mogę się tego dopatrzeć :roll:
                Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez pandzik
                  Zamieszczone przez kabanos13
                  A o czym, o burakach cukrowych? Piszę przecież o Chicco, którego posiadam... :|
                  Za to w przypadku Maxi Cosi piszesz o Tobi, a kolega nie o to "konkretnie pyta!

Komentarz

• pandzik
                    RS
                    • 2011
                    • 2254
                    • Seat

Za to w przypadku Maxi Cosi piszesz o Tobi, a kolega nie o to "konkretnie pyta!
                    Człowieku czepiasz sie jak rzep psiego ogona. Pokaż mi kto jednocześnie miał kontakt z oboma fotelikami na raz. Ja mam jeden z rzeczonych a drugi , model wyższy od podanego, użytkowałem przez wakacje. To nie są konkrety?

[ Dodano: Sro 15 Cze, 11 20:17 ]
                    Zamieszczone przez maxpaynemm
                    pandzik, Czy MaxiCosi Tobi ma system isofix??? Jakoś na ich stronie nie mogę się tego dopatrzeć :roll:
                    Użytkowany przeze mnie niestety nie miał. Ale nie wiem jak to teraz jest bo np. Chicco key 1 obecnie też występuje z Isofix.

Za rok kupuje kolejny fotelik. Trzeci. Tym razem będzie to Concord transformer t . Kuzynka go użytkuje. Jest to doskonały fotelik. Taki mały OT.

Komentarz

• mikolaj
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 366
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

w końcu kupiłem Romer King Plus, trafiłem na dobrą cenę i ma 4 gwiazdki ADAC

Komentarz

• Evil
                        Rider
                        • 2009
                        • 721

Też teraz jestem na etapie wybierania odpowiedniego fotelika.
                        Byliśmy już z małym w sklepie siedział w Chicco Key 1 X-PLUS, strasznie dziwnie się mu siedziało, jakoś tak bardzo prosto i tylko jedna możliwość innego ułożenia. Potem posiedział troszkę w Maxi Cosi Priori, ale jakoś mi nie podszedł.
                        Potem wyszukaliśmy jeszcze jeden ciekawy. ESPIRO OPTIMA PRO 2011. Spotkał ktoś się już może z firmą czy nawet modelem, tym poprzednim z 2010r. Jak się mieści w O1 (bo jeszcze nie próbowaliśmy, ale jak będzie tak daleko, to będziemy pasować)
                        Ogólnie u nas mamy problem z fotelikiem do małego, bo jest młody a swoje kilogramy już ma i tak troszkę za duży do fotelika z wózka, a troszkę za młody wiekowo do siedzącego przodem, ale kilogramowo się mieści... następnym razem w sklepie i tak inną kobietę weźmiemy bo dzisiejsza byłą jakaś mało kumata.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• zwolin
                          Rider
                          • 2010
                          • 656

Evil, Concord Ultimax. Nasz Piotrek do niedawna w takim jeździł. Idealny dla dzieci, które jeszcze slabo siedzą, bo regulujesz pochylenie, a jak zaśnie, to mozna go prawie połozyć i dziecko nie lata w foteliku. Kupiłem używkę, bo nowy, to ok 8 stów.
                          Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                          O II Tour Combi 1.6
                          Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

Pracuję...