w 2010 kupiona od klubowicza - rok prod 2007 2.0 TDI BKD, DSG Elegance + wiele dodatków (pełna skóra), z wirusem, Navi, Xenon, itp - 47000 zł
Laptop głównie do gier!
Zwiń
X
-
Laptop głównie do gier!
Panowie stało się!
Po 3 latach hardcorowego wykorzystywania (chodził 24/h + 4-5 godzin grania na full wymaganiach o ile to było możliwe ) najprawdopodobniej padł mój Dell Inspirion 1720( produkcji Irlandzkiej).
Szukam jego następcy, a nie ukrywam ze dużym atrybutem jest grafika. Znalazłem takie oto cacko http://sklep.sferis.pl/produkt/39114.html.html - co o tym sądzie ? Ogólnie nie chcę przekroczyć budżetu 3300 zł.
Gdyby któryś z forumowiczów miał dojścia do jakiegoś sklepu, niech się podzieli rabacikami :diabelski_usmiech
Przy wyborze karty korzystam z TEGO . :diabelski_usmiechByła : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM
-
-
do gier bierz MSI z 5850 w ddr5 - koszt 3500.
A jak Ci az taka grafa niepotrzebna to Dell Vostro 3550 z podswietlana klawa za 3-3200 kupujesz. Poza tym polecam www.nhl.pl tam sie wszystkiego dowiesz.
Komentarz
-
-
Kiedyś zrobiłem tak jak Ty - tzn. kupiłem mocnego laptopa(też Dell tylko VOSTRO) do gier za sporą kasę(ponad 5000zł).
Jak bym miał się cofnąć w czasie to zrobiłbym inaczej, kupiłbym PS3 + laptopa do 2000zł. IMO jest to sensowniejsze rozwiązanie. Chyba, że musisz grać "mobilnie".
Teraz na laptopie już nie gram, mam PS3 i ten sprzęt jednak bardziej nadaje się do grania
Komentarz
-
-
Sie podczepie.
Rozwazam zakup lapka w granicach do 2300zl i zastanawiam sie na tym :
Toshiba Satellite L650-1NU 15,6" i5-480M 500GB 4GB HD5650 WL KAM 7HP, super cena, szybka wysyłka. Sklep ProLine.pl
Ew. co mozecie polecic w podobnej cenie?
Wazne aby to bylo na lata, a nie padlo po chwili.
I jak ten laptopik ma sie z osiagami, idzie na tym pograc?
Ostatnio zacofany jestem w sprzecie PC, a w lapkach to juz wogole :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ale_jak_toDell ze wzgledu na gware jak do pracy.
Dodatkowo toshiba ma 24m GW door to door, wiec chyba z gw nie powinno byc problemu?
Laptop w zamysle ma zastapic moja stacjonarkie.
Uzywany bedzie glownie do neta, filmow( w tym full HD) i sporadycznie do gier.
Komentarz
-
-
Dell z Polski to złom. W rękach sie rozpada.
Samiec, Poszukaj czegos z GT540m. bez systemu powinieneś kupić w tej cenie.
np http://allegro.pl/msi-ge620-i5-2410m...689182143.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikSamiec, Poszukaj czegos z GT540m. bez systemu powinieneś kupić w tej cenie.
np http://allegro.pl/msi-ge620-i5-2410m...689182143.html
Pyt. czy warto doplacic do tego modelu 150zl za dodatkowe 4gb ramu? odczuje to w wydajności? :roll:
Dodatkowo jest jeszcze troche inna wersja tego MSI http://www.neo24.pl/?p=msi_ge_620_ge...&aff_id=103113
Z tego co widze jest troche tansza, ma wyjscie e-ATA, dysk 640GB(ale pewnie 5400), wiecej roznic nie zauwazylem.
Komentarz
-
-
Panowie - jeżeli notebook ma być jedynym komputerem w domu - kupcie lepiej komputer stacjonarny. Za te same pieniądze, jakie wydacie na laptopa, skonfigurujecie sobie jednostkę 1,5-2 razy wydajniejszą, mniej narażoną na usterki, łatwiejszą i tańszą w ewentualnych naprawach i o wiele łatwiejszą w przyszłych rozbudowach. Jedynymi plusami komputerów przenośnych jest ich mobilność i niezabieranie miejsca w domu. Pod innymi względami PC stacjonarny bije na głowę notebooki (o netbookach nie wspomnę). To co prawda moja subiektywna ocena, ale poparta własnymi doświadczeniami (ponad 12-letnimi jako użytkownika, a od 2 lat również zawodowymi, jako właściciela serwisu). Notebook może być komputerem "drugim", wykorzystywanym na wyjazdach - ale wtedy szkoda jest wywalić na niego więcej, niż 2000 PLN,-. Jeżeli jednak chodzi o marki sprzętu przenośnego, to polecam Sony, Lenovo i Dell - jednak w miarę dobrej klasy sprzęt tych producentów to wydatek ponad 3000-3500 zł,-. Odradzam HP, Asus-y i Fujitsu-Siemens (ten sprzęt sypie się na potęgę po gwarancji).Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Samiec, ja za 1980 kupiłem dla córki Lenovo IdeaPad Z565 8GB RAM, HD5470-1GB, 500GB W7 z Procek Phenom X3 N850 - porównałem np w pracy z P6200 i z jakimś i5 560UM i wypadł lepiej.
pandzik, Jak Serwisuje różne Laptopy i nie moge tego powiedzieć o Dellu , niepochlebnie to mogę powiedzieć o Toshibie,Asus,
Acer się troszke poprawił.
HP zalezy od modelu i tak sie poprawiły po wykupie marki Compaq która uważam robiła lepszy sprzęt niż HP.
MSI mało na rynku części , po gwarancji znajdź do tego niektóre części poza serwisem np: Jednego wentylatora 3 Mc szukałem i dopiero przez gościa z Allegro zadałem mu pytanie bo miał bardzo podobny i z chin mi ściągnął.
Co do Mocnych maszyn przenośnych szczególnie z GF na pokładzie często trafiają przegrzane z artefaktami lub nie włączająca sie kartą graficzną oczywiście najczęściej po gwarancji bo tyle wytrzymują , wina obarczam za dużę częstotliwości pracy układów procesora w prwnaniu do ati i oczywiście użytkowników którzy potrafią z Laptopem siedzieć w łóżku na pierzynce lub na stole z serweta która blokuje dobry dopływ powietrza .
Czasami naprawa typu BGA Reballing pomaga ale najczęściej nie na długo.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
U mnie plan zamiany stacjonarnego PC na lapka sie raczej nie zmieni. Mam juz dosc zawalania mieszkania i czasami z checia zabiore lapka ze soba.
Wracajac do tematu, co z tym MSI bo specyfikacja naprawde mi sie podoba. Jak to sie nie psuje to z checia go lykne.
Zastanawiam sie tylko nad ramem 150zl to nie duza roznica za dodatkowe 4gb. Zwazywczy ze docelowo ten komp ma u mnie z min 5lat :P
Z tego co wyczytalem w grach wiekszej ilosci ramu nie odczujea w programach. Teraz pytanie jakich? Na stacjonarce mam czest poodpalane mase programow np. przegldarka 30-40okienek, muzyka, poczta, zdjecia itd. Jezeli te dodtkwe 4gb sprawi, ze sprzet bedzie "stal" stabilniej to chyba warto doplacic?
Dodatkowo w tym MSI podoba mi sie HDD bo malo który laptop ma 7200obr.
A wiec podwzgledem bebechów mi sie podoba. Jak da rade jako marka MSI to biore go juz w ciemno :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecJezeli te dodtkwe 4gb sprawi, ze sprzet bedzie "stal" stabilniej to chyba warto doplacic?Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Co do MSI tak jak pisałem wyżej głównie przegrzewanie i wentylatory - laptopy obciążone przez to przegrzewanie się.
Dodatkowo słabe zawiasy w matrycach.
Mało części na rynku wtórnym przez co naprawa w serwisie bardzo kosztowna.
Co ciekaw laptopy które miałem w rekach (oczywiście nie generalizuje) zawsze były dużo cięższe wagowo od konkurencji np : Dell czy Lenovo
Oczywiście Marka MSI jesli chodzi o PC stacjonarne sobie bardzo cenie mało awaryjny sprzęt szczególnie motherboard - uważam że mniej niz Asus czy GB.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
podłącze się do tematu. obecnie rozglądam sie za kupnem laptopa głównie ma być do zastosowań uniwersalnych tzn, internet, filmy, muzyka, od czasu do czasu jakieś gierka itp bez żadnych zaawansowanych zastasowań jak grafika czy coś w tym stylu, stacjonarki nie chce, bo bardziej korzystam z komuptera poza domem, a i w domu chce miec coś co nie zajmuje miejsca. co do parametów to myslałem o dysku przynajmniej 500gb procesor dwórdzeniowy lub wiecej, 4gb ramu, karta grafika 1 gb, wydaje mi się ze to takie parametry które pozwolą na komfotową pracę do wymienionych przeze mnie czynności no i zeby się nie starzał za szybko, przynajmniej 3 lata. niestety nie mam żadnej konrketnej marki, moze moglibyście co polecić czy jakiś Dell, Lenovo, HP, TOshiba, ASus, Acer? na zakup planuje przeznaczyć 2000-2500 zł. prosze was koledzy o porady i opinieOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz