Poszukuję małego zwinnego autka dla małżonki do jazdy do pracy ok 7km.
a) Chciałbym się zmieścić w 5tys z opłatami.
b) Koniecznie musi być ze wspomaganiem.
Po głowie chodzą mi modele:
1. Corsa
2. Fiesta
3. Micra (podobno fajnie się sprawuje z automatem)
4. Colt (kolega z forum ma do przednia)
5. Clio - myślę że odpada
Co radzicie.
Jakie macie doświadczenie z tymi autkami?
Subaru Justy bym zaproponował, waga piórkowa więc silniki 1.3 dają radę i ma jeden niezaprzeczalny atut - napęd na 4 łapy
Ewentualnie Polo - proste jak konstrukcja cepa (każdy naprawi), części multum i trwałość bardzo przyzwoita.
Poszukuję małego zwinnego autka dla małżonki do jazdy do pracy ok 7km.
a) Chciałbym się zmieścić w 5tys z opłatami.
b) Koniecznie musi być ze wspomaganiem.
Po głowie chodzą mi modele:
1. Corsa
2. Fiesta
3. Micra (podobno fajnie się sprawuje z automatem)
4. Colt (kolega z forum ma do przednia)
5. Clio - myślę że odpada
Co radzicie.
Jakie macie doświadczenie z tymi autkami?
Dzięki za wszystkie opinie.
z tego micrę bym wybrał ale ciężko coś ciekawego znaleźć!
miałem.
i ze spokojnym sumieniem NIE polecam.
małe, ciasne, zero komfortu, zero bezpieczeństwa, wcale mało nie pali, lubi się psuć - ale to może tylko mój egzemplarz był trefny...
jak dla babeczki to puma albo tigra części jak do fiesty/corsy a design zupełnie inny
... temat z typu 100 strzałów do ... i nikt nie trafi :wink:
same trupy za tą kasę.
Faktycznie mogłem ankietę wsadzić.
Ale bardziej chodziło mi o doświadczenie z w/w autkami.
A nuż może ktoś miał odczynienia i się wypowie czy żałował że kupił itd.
Wie że każdy będzie chwalił co swoje ale może coś konkretnego będzie.
sebwiecz, co do polo to pisze z własnego doświadczenia posiadacza :wink:
W tej 106 jest nieszczęsny immobiliser z klawiaturą, to samo było w saxo, poczytaj sobie ile problemów sprawia :wink: Druga uwaga na szybko klapa tylna z prawej strony dziwnie odstaje.
Micra: porównaj sobie przód czerwonej i niebieskiej, w czerwonej chyba ślepy blacharz to wszystko ze sobą pasował w dodatku w ogłoszeniu brak słowa "bezwypadkowy" ale przynajmniej ktoś w tej kwestii nie ściemnia :bajer
Ja polecam Lanosa.
Szukalismy z moją dziewczyną autka dla niej... Kwota do 8tys zł. Miało być nie za duże i w miare ekonomiczne.
Wybór ostatecznie padł na Daewoo Lanosa 1.5 16V (100KM). Auto z 2002r z poduszką kierowcy, wspomaganiem na alu 15". Autko bardzo fajnie jeździ. Gazu pali mniej niż 10l. Części są śmiesznie tanie. Dodatkowo można kupić w miarę młode rocznikowo.
Cena wyszła koło 6 tys.
Na co taki sztrucel stary z 1995r...
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
jak dla babeczki to puma albo tigra części jak do fiesty/corsy a design zupełnie inny
... temat z typu 100 strzałów do ... i nikt nie trafi :wink:
tu się zgodzić nie mogę. Auta z zewnątrz dla kobiety ,lecz w środku już nie.W nich siedzi się nisko tak więc kobieta ma słabą widoczność w tym aucie.Dużo więcej zobaczy jadąc Lanosem
Ale Matiz nie jest głupią opcją. W zadbanych buda się nie sypie, a na pewno nie bardziej niż w proponowanych dużo starszych autach :wink:
dokładnie. Można kupić od 1 właściciela z pewnym przebiegiem. Autka nie doceniane niestety przez ludzi. A ja latam czesto Lanosem i naprawde dobrze sie jeździ
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Skfarek, Dzięki za info
Dzięki chłopaki.
Faktycznie Lanosa nie brałem pod uwagę. Może dlatego że trochę duży.
Ale wydaje mi się że Matiz dla kobitki jest lepszym rozwiązaniem.
Nad Polo się zastanawiałem ale ciężko znaleźć sztuki podobne do tych co w linkach czyli bida.
Lanos na pewno będzie miał trwalsze nadwozie od Matiza bo ma ocynk, jeździłem takim kilka lat i bardzo dobrze wspominam. Auto niezawodne, tanie w eksploatacji pod warunkiem że ma gaz, bo dyszkę potrafi spalić. Można znaleźć auto z klimą, elektryką i kilkoma miłymi dodatkami.
sebwiecz, kolega ma arose z takim samym silnikiem co w linku. ma tez w niej gaz. ogolnie to narzeka na auto.. pojezdzil 2miechy a potem zaczelo sie sypac... sprzeglo,uszczelka pod glowica , cos z instalacja gazowa....
byc moze poprzedni wlasciciel nie dbal dobrze o auto ..
ja bym wzial pod uwage seicento i felicje...
znajomy jezdzi firmowym sejem z gazem :szeroki_usmiech ... mowi ze mu 5-6 l gazu spali...
Komentarz