Akcja "Nie zasuwam"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ad225
    Drive
    • 2010
    • 79

Akcja "Nie zasuwam"

witam,czy znacie może tego użytkownika??
    hexo
    pytam bo wpłaciłem mu kasę za czesc a od tygodnia facet się nie odzywa,widzac że loguje się codziennie.zainteresowanym (chyba oszustem) podam dokłade dane.
  • ahmed799
    RS
    • 2009
    • 6871
    • Ford

Akcja "Nie zasuwam"

Jako, że jesteśmy użytkownikami dróg przyszło mi do głowy abyśmy przyłączyli się do akcji "Nie zasuwam" o której to jest ostatnio głośno w TV.
    Mam nadzieję że większości z Nas zależy, aby przewieźć swoja familie bezpiecznie z punktu A do B.
    Poniżej link to strony akcji

филип
    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Karql
      L&K
      • 2010
      • 1124

Nie ma gdzieś akcji pod tytułem "Lubię zapierdalać"? :diabelski_usmiech
      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

Jak jadę do roboty to ani nikogo nie wyprzedzam, ani nikt nie wyprzedza mnie... nadaję się do tej akcji?
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez ahmed799
          akcji "Nie zasuwam"
          Slogany, slogany, slogany i ... nic wiecej !!!
          Sorry ale mnie takie akcje tylko wkurzają, bo nie mają absolutnie nic wspólnego z bezpieczenstwem na drogach !!!
          Ludzie którzy tak naprawdę "zasuwają" jest baaaaardzo mało.
          Duzo większe zagrozenie na drogach powodują ludzie którzy nieuzywają kierunków, wyprzedzaja na ciągłych, skrecaja z pasów przeznaczonych do jazdy w innych kierunkach, wyprzedzaja na przejaściach dla pieszczych.
          Naprawdę nie widzę zależnosci powmiedzy setkami ofiar na drogach a jazdą np. 115 km/h poza terenem zabudowanym.
          Widzę natomaist zalezność pomiedzy setkami ofiar na drogach, a ludzmi dla których inni na drodze są niczym i takich ludzi powinno sie edukować !!! Widzę zalezność pomiedzy wypadkami, a kierowcami którzy masowo nieuzywają kierunków, wyprzedzają na przejaciach, cwaniakuja za kierownicą bo maja drogie auto, gadaja przez komórkę trzymana przy uchu.
          Widze taką zalezność pomiedzy głupio poustawionymi znakami ograniczajacymi prędkość (bo wyjazd ze stacji, czy skrzyżowanie z polną drogą), a znakami które stoją w odpowiednich miejscach tylko, że ludzie nauczeni wcześniej miniętymi 80 głupimi ograniczeniami nie zwracaja już uwagę na to które akutrat stoi tu gdzie trzeba.
          Naprawdę ciągle mówienie jaka to ta prędkość jest zła mnie wkurza !!!
          Prędkość zabija ?? O.K. jest rozwiazanie - proste i tanie !!!
          Jakie ?? Ano, wprowadzić ustawowy zakaz sprzedaży i rejestracji aut które nie mają zainstalowanego elektronicznego ogranicznika predkości do 120 km/h i silników o poj. skokowej większej niz 1.0. Prawda że proste ?? tylko kto wtedy będzie zasilał kasę państwa mandatami ??!! 8)
          P.S.
          Skoro prędkość zabija to po co w O II silniki o mocach 125,140, 160, 200 KM ??? Po co?? Przeceiz w takim razie 1.4 16V 80KM to az nadto
          Skoro prędkość zabija to czy mordercami można nazwać dealera oferujacego w swoim salonie auta z silnikami o poj. 3.0 czy 4.0 i mocach 200-400 KM ?? Przecież nikt nie kupuje np. Audi RS 6 czy O II RS zeby jeździć 90 km/h poza terenem zabudowanym.
          Czarny Elegance

Komentarz

• meesha
            Ambiente
            • 2009
            • 145

Zamieszczone przez Karql
            było, było :diabelski_usmiech http://www.youtube.com/watch?v=bdcKkc1z7lM

Komentarz

• Karql
              L&K
              • 2010
              • 1124

Zamieszczone przez meesha
              Zamieszczone przez Karql
              było, było :diabelski_usmiech http://www.youtube.com/watch?v=bdcKkc1z7lM
              Oglądałem Joba i do niego piję, dlatego właśnie ten cytat. Chodziło mi czy jest gdzieś strona promująca taką akcję

[ Dodano: Wto 28 Cze, 11 21:55 ]
              Wakacje bez zapierdalania:

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• shado
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 5315
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                Jak jadę do roboty to ani nikogo nie wyprzedzam, ani nikt nie wyprzedza mnie... nadaję się do tej akcji?
                Czyżbyś jeździł jednokierunkową pod prąd? :szeroki_usmiech
                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• loponez
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 196

Ludzie czasem zachowują się jak kretyni, gnają na złamanie karku, pędzą jak idioci skacząc z pasa na pas, naprawdę, ciężko czasem ich wyprzedzić!
                  Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                  nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

osobiście sie nie nadaje do takiej akcji :diabelski_usmiech

[ Dodano: Wto 28 Cze, 11 22:09 ]
                    Zamieszczone przez loponez
                    Ludzie czasem zachowują się jak kretyni, gnają na złamanie karku, pędzą jak idioci skacząc z pasa na pas, naprawdę, ciężko czasem ich wyprzedzić!
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

Zamieszczone przez shado
                      Zamieszczone przez Agamek12
                      Czyżbyś jeździł jednokierunkową pod prąd? :szeroki_usmiech
                      To taki cud natury, że przez niemal 30km mam pustą trasę... Cisnę :szeroki_usmiech 100km/h i zastanawiam się, czy nie jadę za szybko... :diabelski_usmiech
                      Adam... Używam:

Komentarz

• ahmed799
                        RS
                        • 2009
                        • 6871
                        • Ford

ja to czasami żałuję że do debili na drodze nie pozwalają strzelac :diabelski_usmiech

филип
                        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Tony065
                          RS
                          • 2009
                          • 2487
                          • Octavia I (1U2)
                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Big, nic dodać, nic ująć...
                          ja przyłączam się do akcji "nie zasuwam, bo zapierdalam " , poza zabudowanym oczywiście. jak widzę dzieciaki bawiące się na poboczu lub grające w piłkę obok ulicy, to mi ciary chodzą po plecach, a gały mam dookoła głowy. gdyby nasze "polskie drogi" miały dobre pobocza i chodniki, to piesi i rowerzyści mieli by większe szanse, ale i im też czasem brak wyobraźni. parę dni temu o mało nie rozjechałem babę przeprowadzającą dzieci pod szkołą. jechałem jako 3-ci, za mną pusto, z naprzeciwka nic, a ta głupia krowa lezie z lizakiem i dzieci puszcza prosto pod moje auto!!! uff... wychamowałem.. logiczne jest, że za kilka sekund byłbym dawno za przejściem, ale łuna "nie"! pytam czy wie co robi, łuna "że przecie dzieci szły..." jakby poczekały kilka sekund, to by się świat nie skończył. takie osoby należy edukować, bo stwarzają zagrożenie dla siebie i otoczenia.
                          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                          @ by Tune-up Gdańsk
                          TDI VP++ i jeszcze rośnie
                          Antek

Komentarz

• FanRSMP
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 151

krotko zwiezle i na temat :P .OSZOLOMY niech sie zabijaja,nie jest mi ich zal(przynajmniej ktos ma prace. :diabelski_usmiech ).osobiscie nie podpisuje sie pod takowymi akcjami.

Komentarz

• winni77
                              RS
                              • 2009
                              • 2183
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Już chyba lepsza byłaby akcja "jeżdżę z głową" czy coś podobnego.
                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

Big, normalnie jak byś czytał w moich myślach
                                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

mam propozycję na kolejne akcje pod tytułem:
                                  - jak jezdzić na zakładkę
                                  - jak nie blokowac lewego pasa
                                  - jak bezpiecznie wyprzedzać i nie wymuszać pojazdom trzecim
                                  - jak nie utrudniać jazdy innym użytkownikom
                                  - jak nie blokować skrzyżowań
                                  itd...

można jeszcz długo wymieniać inne grzechy główne ale i tak się to zazwyczaj kończy że kierowcy przekraczający dozwoloną prędkość są największym zagrożeniem :!:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• FanRSMP
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 151

piramida nie medrkuj :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 9935
                                      • Ford

piramida, Twoje propozycje się nie liczą, Ty masz za szybki dyliżans...
                                      Adam... Używam:

Komentarz

• RafalekM
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 362

winni77, dokładnie. Uważam, że prędkość nie zabija, robią to ludzie, którzy zostawili mózg w drugich spodniach. Większość informacji o przyczynach wypadków w komunikatach prasowych to "niedostosowanie prędkości do warunków jazdy". Panie, szlag może człowieka trafić. Czy w tym kraju żyją sami kretyni, którzy nie mają wyobraźni? Wątpię. Część policjantów znalazła sobie wygodną wymówkę, a później powstają takie akcje jak ta. Slogan wymyśliła dobra firma PR, która notabene pewnie przytuliła też kupę pieniędzy za ową akcję i dopasowała go do worka na ciała... Znajdzie się wielu ludzi, którzy stwierdzą, że prędkość to zło wcielone, to dzieło szatana i w ogóle, coś się dzieje... Fakt, że czasem jazda po polskich drogach przypomina czasem lekcje survivalu, ale cóż, żyjemy w coraz większym pośpiechu, gonią nas terminy, chcemy spędzić jak najwięcej czasu z bliskimi. Nie chcę usprawiedliwiać łamania prawa, ale czasem prawo jest złe, a ludzie je egzekwujący nadgorliwi. Grzechami głównymi polskich dróg nie jest tylko prędkość. To: nagminna jazda lewym pasem (cholera jasna, czasem szlag może człowieka trafić jak ktoś wali lewym do oporu, a jedzie wolniej i trzeba wyprzedzać prawą stroną, czyli notabene też stwarzać zagrożenie), wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, na trzeciego etc i miejscami durnowate oznakowanie, z ograniczeniami prędkości włącznie, zapomniałbym o jeździe na podwójnym gazie, ale to już chyba cecha narodowa...

Śmieszą mnie też ludzie jadący autem wartym ponad 100k pln trzymającym ich superhiperekstra wypasionego smarphone'a na widok którego gimnazjum sika po majtach przy uchu... Kurna mać, naprawdę szkoda Im 100 pln na zestaw BT, albo wybrać opcję na bogato i domówić zestaw głośnomówiący zintegrowany z systemem audio? Czy oni nie zdają sobie sprawy z tego, że mają tak cholernie ograniczony czas reakcji, a już gdy przyjdzie do nagłego manewru omijania (np. pieszego) to na 99,9% im się to nie uda?

Aby coś zmienić trzeba zacząć od systemu szkolenia kierowców, nauczyć młodych adeptów kierownicy myślenia, przygotować do sytuacji kryzysowych na drodze np wprowadzić jazdę po płycie poślizgowej etc. Policjantów uczulić nie tylko na prędkość, ale właśnie na ludzi przyklejonych na superglue do lewego pasa, tych, którym komórka zrosła się z uchem, a ludzi jadących na podwójnym gazie za recydywę karać dożywotnim odebraniem prawka.

Jeśli ktoś zamiast mózgu ma galaretę to nawet przy prędkości 40 km/h zrobi sobie krzywdę. Nic, ale to nic nie zastąpi myślenia, zdrowego rozsądku i wyobraźni, a kasę ładowana w fotoradary, takie kampanie można byłoby lepiej spożytkować.

To tylko obserwacje nastolatka, który widzi to z fotela pasażera.

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

panowie dlatego piszę że jakby człowiek nie jezdził to zawsze bedzie że za szybko :P i chuj z innymi przewinieniami, dzisiaj sie trochę wqriłem na a4 przy jednej z zwężek gdzie przede mną jeden tir blokuje lewy pas, kilkaset metrów za mna kolejny debil z tira znowu blokuje, normalnie człowieka może zagotować :evil:

[ Dodano: Wto 28 Cze, 11 23:07 ]
                                          RafalekM, fotoradary muszą być i będzie ich coraz więcej bo przecież państwo musi z czegoś żyć :szeroki_usmiech a z czego najlepiej ściągać haracz jak nie z pędzących kierowców, najlepiej jakby wszędzie wprowadzili ograniczenie do 50 i najebali radarów :evil:

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9935
                                            • Ford

piramida, z tymi TIR-ami to faktycznie przeginka... Kiedyś jeździem "gierkówką" i tam co chwila debile w TIR-ach "uczyli" porządku... Ale czemu do "chuja" kilka kilometrów przed zwężeniem?
                                            Jak sobie o tym przypomną o pomyślę o tym, że mój dyrektor znów chce mnie tą trasą uszczęśliwić, to aż się gotuję...
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• Karql
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1124

RafalekM, bardzo dobre przemyślenia, jakby więcej ludzi co idą na kurs prawka tak myślała to było by dobrze

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Sev
                                                L&K
                                                • 2007
                                                • 1295

zapinam pasy,
                                                nie wyprzedzam na ciągłej (podwójnej też),
                                                nie jeżdżę pijany,
                                                używam kierunkowskazów,
                                                nie wymuszam pierwszeństwa,
                                                nie blokuję skrzyżowań i przejść dla pieszych,
                                                ustępuję pieszym stojącym przy przejściu i czekającym na łaskę innych,
                                                nie spowodowałem stłuczki ani wypadku od 10 lat,
                                                przekraczam notorycznie dozwoloną prędkość...

Nie nadaję się do tej akcji :P
                                                6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                                Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Sev
                                                  zapinam pasy,
                                                  nie wyprzedzam na ciągłej (podwójnej też),
                                                  nie jeżdżę pijany,
                                                  używam kierunkowskazów,
                                                  nie wymuszam pierwszeństwa,
                                                  nie blokuję skrzyżowań i przejść dla pieszych,
                                                  ustępuję pieszym stojącym przy przejściu i czekającym na łaskę innych,
                                                  nie spowodowałem stłuczki ani wypadku od 10 lat,
                                                  przekraczam notorycznie dozwoloną prędkość...

Nie nadaję się do tej akcji :P
                                                  czasami wyprzedzam na podwójnej ciągłej ale jak mi sie smpieszy i mam dobrą widoczniość
                                                  nie piję a jak mi sie zdaży wypić to nie jadę
                                                  jak trzeba to uzywam kierunków ale często nie ma takiej potrzeby
                                                  ja też nie wymuzam pierwszeństwa i nie blokuję skrzyzowań
                                                  nie zapraszam pieszych na pasy bo może to spowodować kolizję z innym pojazdem chyba że ruch drogowy jes na tyle wolny że wszyscy wiedza o co chodzi
                                                  o przestrzeganiu dozwolonej prżedości to nawet nie wspomnę :wink:

Chyba jednak sie nadaje do tej akcji :P

Komentarz

Pracuję...