Dla mnie najgłupszą akcją jest "weekend bez ofiar". Widać jak się ten weekend skończył.
Oczywiście jestem za tym żeby ofiar nie było, ale środki jakimi chcą osiągnać cel są tak prymitywne, że aż śmieszne:
By "Weekend bez ofiar" się urzeczywistnił, a więc by w pierwszy wakacyjny weekend 24-26 czerwca br. nikt nie zginął w wypadkach, wszyscy użytkownicy dróg muszą zachowywać się racjonalnie. Dlatego do tych wszystkich, którzy nie zamierzają dostosować się do zasad bezpieczeństwa, apelujemy: "Zostańcie w domach!".
Kto nie powinien pojawić się w weekend 24-26 czerwca br. na drodze? Przede wszystkim:
kierowcy, którzy nie przestrzegają limitów prędkości;
kierowcy, którzy wyprzedzają na linii ciągłej;
kierowcy, którzy prowadzą pojazd pod wpływem alkoholu;
kierowcy zmęczeni i zestresowani;
kierowcy zażywający leki obniżające zdolności psychofizyczne;
rowerzyści i piesi, którzy po zmroku poruszają się drogami bez odblasków;
rowerzyści i piesi, którzy przekraczają jezdnię w niedozwolonym miejscu;
rowerzyści i piesi pod wpływem alkoholu;
itd.
Mogli by jeszcze dopisać złodziei, morderców i gwałcicieli i mamy weekend bez przestępstw.
Ciągle nie mogę wyjść z podziwu, że ktoś uwierzył w powodzenie tej akcji.
Oczywiście jestem za tym żeby ofiar nie było, ale środki jakimi chcą osiągnać cel są tak prymitywne, że aż śmieszne:
By "Weekend bez ofiar" się urzeczywistnił, a więc by w pierwszy wakacyjny weekend 24-26 czerwca br. nikt nie zginął w wypadkach, wszyscy użytkownicy dróg muszą zachowywać się racjonalnie. Dlatego do tych wszystkich, którzy nie zamierzają dostosować się do zasad bezpieczeństwa, apelujemy: "Zostańcie w domach!".
Kto nie powinien pojawić się w weekend 24-26 czerwca br. na drodze? Przede wszystkim:
kierowcy, którzy nie przestrzegają limitów prędkości;
kierowcy, którzy wyprzedzają na linii ciągłej;
kierowcy, którzy prowadzą pojazd pod wpływem alkoholu;
kierowcy zmęczeni i zestresowani;
kierowcy zażywający leki obniżające zdolności psychofizyczne;
rowerzyści i piesi, którzy po zmroku poruszają się drogami bez odblasków;
rowerzyści i piesi, którzy przekraczają jezdnię w niedozwolonym miejscu;
rowerzyści i piesi pod wpływem alkoholu;
itd.
Mogli by jeszcze dopisać złodziei, morderców i gwałcicieli i mamy weekend bez przestępstw.
Ciągle nie mogę wyjść z podziwu, że ktoś uwierzył w powodzenie tej akcji.
Komentarz