Dług

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 4x4BKF
    L&K
    • 2010
    • 1279

Zamieszczone przez FanRSMP
    wywiesc do lasu i dac w lape saperke :diabelski_usmiech
    I co? Dasz mu mlodnik do obkopania z zielska?

Kolejny "bandziorek" co sie filmów naoglądał a ukoronowaniem jego przestępczej kariery było przewalenie kredy w szkole i wymuszenie na 9 latku żeby mu dał sie bryknac na rowerze który na komunię dostał.

A poza za tym pisze się wywieźć a nie "wywieść".
    4x4

Komentarz

• lend
      Rider
      • 2007
      • 463

daj spokój :?

4x4BKF a co sądzisz co firmach windykacyjnych bo ja osobiście mam kiepskie zdanie o takich.

OT wcięło mi pół postu od 2 dni problemy z pisaniem na forum tez tak macie ??
      MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

lend, a może dogadać sie z gościem co by w ratach zapłacił?
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 4x4BKF
          L&K
          • 2010
          • 1279

Zamieszczone przez lend
          daj spokój :?

4x4BKF a co sądzisz co firmach windykacyjnych bo ja osobiście mam kiepskie zdanie o takich.

OT wcięło mi pół postu od 2 dni problemy z pisaniem na forum tez tak macie ??
          Zlecenie odzyskania długu firmie windykacyjnej ma zazwyczaj dwie postaci:

a) jest to działanie jednorazowe i wtedy wpłacasz im okresloną kwotę tytułem opłaty poczatkowej, oni działają, zwracają Ci pieniądze lub tez nie zwracają. Zaleznie jak skonstruowana jest ta umowa możesz strcic lub nie pieniądze które włożyłeś.

b) podpisujesz tałą umowę w której podejmujesz się zobowiązania ze wszystkie niezapłacone a przeterminowane o np. 90 dni faktury idą do nich automatycznie do windykacji.
          Kosztuje to jakieś 2-3% wartosci, ale niektóre firmy wypłacają Ci od razu 90% kwoty a potem dopłacaja te brakujące kilka procent po odzyskaniu.

Generalnie umowa z firmą windykacjyjna jest dobra dla tych którzy mają sprzedaz z mnóstwem ilości faktur na odroczone terminy płatności i relatywnie niskie kwoty.

Ogólnie firma windykacyjna dobra dla kogoś kto ma w miesiącu kilku takich klientów.

Też mam kiepskie zdanie.
          4x4

Komentarz

• lend
            Rider
            • 2007
            • 463

piramida, jakby baba miała oddać w ratach to by oddawała a tu totalna zlewka.Robię jak pisał4x4BKF, jutro ładne pismo że do dnia tego i tego kasa , jak kasy nie będzie od razu do sądu i w dupie, jak mam nie odzyskać to nie odzyskam ale przynajmniej tamtej urosną długi za opłaty sądowe.
            MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• FanRSMP
              Ambiente
              • 2010
              • 151

4x4BKF jak juz chcesz mi pojechac to musisz sie bardziej wysilic.: :P ,,bo jakos teksty tego typu nie robia wrazenia na mnie.:P..swoja droga Lend, gdybys chcial to juz dawno bys odzyskal kase i nie wazne w jaki sposob.

Komentarz

• 4x4BKF
                L&K
                • 2010
                • 1279

4x4BKF jak juz chcesz mi pojechac to musisz sie bardziej wysilic.: :P ,,bo jakos teksty tego typu nie robia wrazenia na mnie.:P..swoja droga Lend, gdybys chcial to juz dawno bys odzyskal kase i nie wazne w jaki sposob.

Rzucasz gówniane pomysły nic nie wnoszące do wątku, potem jeszcze koledze Lendowi piszesz, że to że nie ma caschu w ręce to wina jego indolencji.

tu masz link do tego słowa bo pewnie nie wiesz co ono znaczy

"...już dawno odzyskałbyś kase i nie wazne w jaki sposób." - oprócz saperki masz jeszcze jakiś inny, równie genialny pomysł?
                4x4

Komentarz

• lend
                  Rider
                  • 2007
                  • 463

4x4BKF, kolego wyluzuj , nie ma sensu się spinać . Jak pisałem na początku kwota do odrobienia jeśli nie da się jej odzyskać. Nie pierwszy i nie ostatni raz umoczyłem Ty pewnie też.
                  MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• FanRSMP
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 151

o dzieki wielkie chodzaca Wikipedio....co ja bym bez Ciebie zrobil..hehe..a o tych pomyslach to moglbym z Toba porozmawiac w realu a nie na forum.:szeroki_usmiech.

[ Dodano: Nie 10 Lip, 11 17:04 ]

Komentarz

• 4x4BKF
                      L&K
                      • 2010
                      • 1279

Zamieszczone przez lend
                      4x4BKF, kolego wyluzuj , nie ma sensu się spinać . Jak pisałem na początku kwota do odrobienia jeśli nie da się jej odzyskać. Nie pierwszy i nie ostatni raz umoczyłem Ty pewnie też.
                      Iryrtuje mnie nieco jak ktos krótko mówiąc pierdoli głupoty.
                      Chłopaczyna rzuca debilne pomysły. Ciekawe jak by to zrobił?? Hmmm pomyślmy -

1. Wchodzi do domu dłużnika - zakłócenie miru domowego
                      2. Grozi ze łeb mu rozwali - groźny karalne
                      3. Wiąże ręce - pozbawienie wolności
                      4. Wsadza do auta i wywozi do wspomnianego lasu - uprowadzenie
                      5. Przetrzymuje przez jakiś czas w bagażniku - uwięzienie
                      6. Daje na potwierdzenie swojej straszności kilka razy w łeb dłużnikowi - pobicie
                      7. Zadaje kilka ciosów po których dłuznik będzie co najmniej 7 dni hospitalizowany - ciezkie uszkodzenie ciała
                      8. Sam tego nie zrobił, wział kolegów - czyli podżegał i namawiał do przestępstwa

nie mija kilka h i puka ktoś do drzwi. FanRSMP budzi sie o 6.03 zdziwiony a zarazem dumny z siebie że w nocy tak nastraszył dłużnika że ten skoro świt przyniósł kasę.
                      Otwiera ta tam cri-po I tak FanRSMP w samych gaciach na dupie jedzie na dołek, z tamtąd do prokuratora, sanki na 3 miechy, a potem za kumulacje przestępstw dostaje 10 minimum.
                      Jako że jest GIT, to grupsuje, robi sobie sznyty, dziary, połyka kij od szczotki i pałąk od wiadra... Staje na wokande o przedterminowe - odrzucaja bo grypsujacy. Wychodzi po 10 latach - nie odnajduje się w nowej rzeczywistosci, pije, obrabia kiosk i znowu do pierdla.

A miało być tak pięknie, kozaczenie, odzyskany dług, gloria bandziorkowatej chwały.

FanRSMP takie metody to może stosować do kogoś kto mu nie zapłacił za kołpaki, które ściągnał w nocy z Vectry B pod sasiednim blokiem.
                      4x4

Komentarz

• lukasz3112
                        RS
                        • 2008
                        • 3607

4x4BKF, dobrze napisane.
                        Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• FanRSMP
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 151

4x4BKF urzekla mnie Twoja historia. :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech .. wyszlo kto filmy akcji oglada..:P:P.hehe

Komentarz

• westwi78
                            RS
                            • 2008
                            • 2940

IMHO wątek do zamknięcia, wszystko zostało powiedziane. Jak ktoś ma ochotę na kryminalne rozwiązania to niech to na priv pisze i poczyta najpierw o sprawstwie pomocniczym czy podżeganiu. I niech się potem nie dziwi.

Komentarz

• lend
                              Rider
                              • 2007
                              • 463

Zamieszczone przez 4x4BKF
                              Iryrtuje mnie nieco jak ktos krótko mówiąc pierdoli głupoty.
                              nie Ciebie jednego.Ale nie potrzebnie podnosisz sobie ciśnienie.
                              MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Dzida
                                RS
                                • 2006
                                • 2253

ROTFL :haha: :haha: :haha: :haha:

Dawno się tak nie uśmiałem.

Komentarz

• misiekwaw
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7715
                                  • Ford

jak dzieci kurwa jak dzieci
                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                  http://www.disi-tune.pl
                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                  Był WRX
                                  Była Octa

Komentarz

Pracuję...