Zamieszczone przez Subaru
Golarka ale jaka....???
Zwiń
X
-
-
-
Zamieszczone przez MihauGRUBEER, to może woskiem? :haha: :haha:
Zostaw komentarz:
-
-
Podepnę się pod temat. Planuję zakupić maszynkę elektryczną. Czy jest jakaś różnica między Braunem serii 3, 5 a 7? Czy tylko na papierze i w cenie?
Zostaw komentarz:
-
-
No wielkie dzięki chłopakiczyli generalnie tak na prawdę nie liczy się klasa maszynki jeśli chodzi o podrażnienia a przyzwyczajenie :P
dwaoka, ja do tej pory właśnie tak miałem taki "luzik" szybko maszynką do strzyżenia podcięcie brody i po wszystkim ale teraz będzie hmmmm słabo :P
Jeszcze raz wielkie dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
ja nie goliłem się do skóry chyba z 5 lat, tylko przycinam brodę, jak zaczynam wyglądać jak następca Osamy :lol:
wybacz OT
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam brauna i nie używam. Zawsze mnie podrażnia i dostaje jakiegoś uczulenia.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez KarqlJa przeszedłem dłuższą drogę ewolucji i znacznie się różnię od małp pod względem owłosienia tzn. golę się raz na tydzień
Zostaw komentarz:
-
-
Gęba nie chciała się przyzwyczaić.
Ale w końcu jakiś balsam po goleniu, bodajże AA bezzapachowe takie mleczko i jest OK
-
GRUBEER, ja polecam maszynkę elektryczną. Mimo, że mam skórę wrażliwą, to po 2 czy 4 tyg. było już super. Mam Philips HQ 6970 czyli ten sam model co martino, od 3 lat i jestem bardzo zadowolony. Duży plus jak golarka jest z akumulatorem. Można się ogolić na biwaku, w samochodzie czy nawet w pociągu. Super sprawa
Tak jak chłopaki pisali... Kup sobie jakiś balsam po goleniu i będzie git
Zostaw komentarz:
-
-
Używam Philips'a HQ 6970. Nie narzekam
Gęba nie chciała się przyzwyczaić.
Ale w końcu jakiś balsam po goleniu, bodajże AA bezzapachowe takie mleczko i jest OK
Zostaw komentarz:
-
-
Ja używam Brauna 340 - Braun
I mogę powiedzieć, że jak na codzienne golenie jest ok.
Nie jest tak samo dokładna jak zwykłą maszynka - nawet najtańsza - ale bardzo wygodna.
Zapłaciłem za nią ok. 250. Można kupić jakieś tam wyższe modele ze stacją do czyszczenia itp, ale głowice golącą mają taką samą o ile dobrze pamiętam.
Znajomy miał jakiegoś Philipsa z 3 głowicami, ale nie był zadowolony, dlatego kupiłem tego Brauna z folią. Jak dla mnie jest ok.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja przeszedłem dłuższą drogę ewolucji i znacznie się różnię od małp pod względem owłosieniatzn. golę się raz na tydzień :diabelski_usmiech
Używam najprostszej philipsa z dwoma głowicami i daję radę. Mój ojciec ma bardzo twardy i gęsty zarost codziennie od iluś lat taką lata i nie narzekaAle on jest hardcorem po goleniu używa spirytusu z kapką wody po goleniu dla zapachu :twisted:
Jak kupisz jakąś lepszą z trzema głowicami na pewno będziesz zadowolony - na pewno nie kupuj brauna z siateczką bo to shit jakich mało...
Zostaw komentarz:
-
-
Ja bez problemu przestawiłem się na "elektryka", chociaż po doświadczeniach sprzed lat z maszynkami Sdiełano w CCCP podchodziłem do niej z pewną dozą nieśmiałości.
Dostałem od małżonki pod choinkę prosty model:
i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony. Ręczną zarzynałem się jak świnia, tutaj nie mam z tym problemu, i muszę powiedzieć że moja twarz nie potrzebowała żadnego "okresu adaptacyjnego". Moim zdaniem - zawsze warto spróbować, bo komfort golenia - bez żeli, pianek, i taplania się w wodzie jest dla mnie o niebo wyższy, szczególnie jeśli robi się to co dzień.
Zostaw komentarz:
-
-
a mi się morda przyzwyczaiła do elektrycznego Philipsa, ale fakt długo to trwało... poza tym staram się nie przeciążać golarki :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
GRUBEER, kup sobie kosmetyki na podraznienie . mi kobieta kupila zel do golenia i jakis balsam (firma avon bodajze) ... pomoglo
wczesniej mialem cos z 'dzileta' 8) ,ale nie dawalo efektu
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroGRUBEER, testowalem elektyryki w tym Brauna 795CC z stacja dokujaca i uwazam jedno - jednorazowy Bic to najlepsza opcja.
Golac sie codziennie, Bic sluzy przez tydzien, takze koszt golenia smieszny ...
Po golarkach mialem zawsze podraznienie skory - po jednorazowkach nie mam i wychodza taniej niz taki Gillete 5 zyletkowy, do ktorego wklady to jakas masakra, a tepi sie jak maciora w zagrodzie o drewniane ogrodzenie.
Zostaw komentarz:
-
-
Misiu tylko problem w tym że mnie podrażniają wszystkie ty żyletkowe Gilety wilki i biki testowałem wszystkie i zawsze to samo a gole się na tyle juz długo że skóra powinna się przyzwyczaić :evil:
Zostaw komentarz:
-
-
GRUBEER, testowalem elektyryki w tym Brauna 795CC z stacja dokujaca i uwazam jedno - jednorazowy Bic to najlepsza opcja.
Golac sie codziennie, Bic sluzy przez tydzien, takze koszt golenia smieszny ...
Po golarkach mialem zawsze podraznienie skory - po jednorazowkach nie mam i wychodza taniej niz taki Gillete 5 zyletkowy, do ktorego wklady to jakas masakra, a tepi sie jak maciora w zagrodzie o drewniane ogrodzenie.
Zostaw komentarz:
-
-
Golarka ale jaka....???
Więc tak nastąpiły zmiany pracy i wymogiem będzie niestety codzienne golenie i tu problem, do tej pory sporadycznie używałem standardowych maszynek żyletkowych z racji tego że noszę brodę/bródkę sprawa była mało kłopotliwa i podrażnienia dawało jakoś się znosić ale w obecnej sytuacji mam problem jaką golarkę elektryczną wybrać... cena do max 450 pln.
Mój typ po przeczytaniu dostępnych w sieci recenzji padł na maszynki:
PHILIPS HQ 8250, 8260, 8270
Z góry dziękuję za wasze wypowiedzi. :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Golarka ale jaka....???
Mój szkodnik odmówił posłuszeństwa, padł aku. Przy okazji zgłosiłem jeszcze raz zimny rozruch. Za trzecim razem okazuje się, że jednak nastawnik jest do wymiany! Nastawnik zamówiony (podobno), ale fachury chcą jeszcze sprawdzić łańcuch. K... trzy podejścia! Tak jakbym nie miał co robić tylko bujać się w serwisach. Okazało się, że trafiłem na inną zmianę, jak dwa poprzednie podejścia. Nie mniej, ASO InterAuto Kraków ul. Kocmyrzowska omijam już szerokim łukiem.
Możecie mnie dopisać do listy.Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: