Jaka karta kredytowa ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemomezep
    Classic
    • 2010
    • 4

Jaka karta kredytowa ?

Przez zimę był mały zastój w temacie, mimo że za oknem nadal sypie śniegiem udało się zrobić parę rzeczy. Szkodnik dostał nowy komplet tarcz Zimmermanna, klocki Ferodo i płyn hamulcowy Motul RBF600. Tu wielkie podziękowania dla Krzynola za świetnie wykonaną robotę . W bagażniku natomiast czekają na montaż rozpórki przód+tył.
    Roomster 1,4 TDI 105KM 260NM 5,2L/100Km
    Octavia Tour 1,9 TDI 101KM (auto służbowe)
  • looker
    RS
    • 2008
    • 1886
    • Octavia II (1Z3)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Jaka karta kredytowa ?

Mam zamiar na czas urlopu skorzystać z jednej z kart kredytowych dostępnych na rynku jako tzw. back-up finansowy choć nie wykluczam dokonywania płatności (choćby dlatego aby uniknąć opłaty rocznej).
    Jakie są wasze doświadczenia w tej dziedzinie ? Na jakie oferty warto zwrócić uwagę ? Zaintrygowała mnie oferta BPH gdzie jest zniżka na tankowanie paliwa, poza tym badałem jeszcze Polbank i Alior-a. Wielkich haczyków nie było. Mam zamiar zawsze w terminie spłacać ew. zadłużenie i nie korzystać z karty jako wysoko oprocentowanego kredytu konsumenckiego ;-)
    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Wojqba
      Ambiente
      • 2008
      • 230

ja używam karty Citi BP Payback i jestem od trzech lat zadowolony... :diabelski_usmiech

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

CitiPayback poza punktami nie oferuje nic ciekawego. BPH zakupowa zwraca 1.5% od wszystkich zakupów (max 25PLN msc), a paliwowa bodajże 3% ale tylko od paliwa (max 25PLN msc). W BPH jak masz roczne wydatki coś koło 12k to karta jest darmowa. W Citi wystarczy zadzwonić i można zawsze coś wynegocjować (np zniesienie opłaty bez warunków albo w ramach określonych obrotów rocznych).
        Jak dla mnie Citi zszedł na psy - dawniej było dużo rabatów w sklepach na Citi i dodatkowe przywileje np dla posiadaczy złotych kart. teraz już z tego praktycznie nic nie zostało.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Wojqba
          Ambiente
          • 2008
          • 230

Wiem że kiedyś było lepiej pod względem rabatów, ale wg mnie było gorzej z obsługą.
          Po moich przygodach z nimi dałem im trzecią i ostatnią szansę i jestem zadowolony :-)
          Obecnie jest promocja w citi - karta MasterCard World na zawsze za free..

Komentarz

• maxpaynemm
            RS
            • 2008
            • 1764
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

looker, w Kredyt Banku dostajesz kartę przez pierwszy rok całkowicie za darmo. Zachecam cię bo mamy nową bardzo fajną kartę World MasterCard która oprócz standardowych opcji jest za darmo ubezpieczona, mam opcje Concierge oraz przedłużoną gwarancję (do 5 lat) na sprzęt RTV AGD zakupiony tą kartą. Oprocentowanie operacji bezgotówkowych to zaledwie 9,9%(najtańsza na rynku) - oczywiście gdybyś korzystał z okresu odsetkowego.

Generalnie kartą polecam tylko i wyłącznie robić płatności bezgotówkowe, ponieważ gdybyś jednak szarpnął się na okres odsetkowy to płacisz tylko 9,9% natomiast wszelkiego rodzaju wypłaty z bankomatów (niezależnie gdzie i jaką kartą kredytową) są zawsze z prowizją (min. 5zł ) i wszystkie te operacje gotówkowe sa już oprocentowane standardowo - czyli 21% :cry:

Kolejne lata jest naliczana opłata roczna za kartę (75zł) ale jak masz konto w KB lub zrobisz na karcie obrót bezgotówkowy roczny w kwocie 10tyś. to karta jest dalej za darmo.

Ps. ominiecia opłat rocznych jest kilka sposobów ale o tym musisz już pogadać z doradca

[ Dodano: Wto 12 Lip, 11 12:50 ]
            Zamieszczone przez Wojqba
            Obecnie jest promocja w citi - karta MasterCard World na zawsze za free.
            Tak to prawda ale jest pozbawiona 60% dodatkowych usług co sprawia że działa jak normalna karta kredytowa Wiem bo mam kolegę pracującego w Citku :wink: Nie ma miedzy innymi usługi przedłużonej gwarancji itp. A tak jak mówiłem wczesniej opłatę roczną zawsze da się obejść
            Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Wojqba
              Ambiente
              • 2008
              • 230

Zamieszczone przez maxpaynemm
              A tak jak mówiłem wczesniej opłatę roczną zawsze da się obejść
              Pytanie czy można zrezygnować z ubezpieczeń spłaty kredytu itp? Kiedyś w citi nie było takich możliwości i przy dużych obrotach to bolało, a obecnie nie ma z tym problemu...

Komentarz

• maxpaynemm
                RS
                • 2008
                • 1764
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pytanie czy można zrezygnować z ubezpieczeń spłaty kredytu itp?
                Nie kumam o co kolega dokładnie pyta :roll: ale jeśli chodzi o ubezpieczenie na życie przy kredycie got. to... zależy od wielkości kredytu. Przy małych kredytach zazwyczaj nie jest ale jak wiadomo doradcy o tym nie mówią klientowi :? Przy dużych kredytach zazwyczaj jest obligatoryjne.
                Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Wojqba
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 230

Zamieszczone przez maxpaynemm
                  Pytanie czy można zrezygnować z ubezpieczeń spłaty kredytu itp?
                  Nie kumam o co kolega dokładnie pyta :roll: ale jeśli chodzi o ubezpieczenie na życie przy kredycie got. to... zależy od wielkości kredytu. Przy małych kredytach zazwyczaj nie jest ale jak wiadomo doradcy o tym nie mówią klientowi :? Przy dużych kredytach zazwyczaj jest obligatoryjne.
                  nie, chodziło mi o wszystkie wynalazki typu creditshield itp do karty kredytowej :szeroki_usmiech

Komentarz

• palioza
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 417

Ja w mojej kredytowce nie mam jakichs super znizek (chociaz sa teoretycznie, tylko trzeba o nich pamietac ;-) ) to glownie wzialem moja karte ze wzgledu na w miare ubezpieczenie:

Mam w mBanku Vise platinium i tam jest do tego pakiet ubezpieczen podroznych:

Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• looker
                      RS
                      • 2008
                      • 1886
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Aha - jeszcze jedno: mam zwykłą kartę bankomatową w systemie Visa i pomyślałem, że "back up" powinien być w Master Card żeby to miało ręce i nogi. Dobrze kombinuję ?
                      maxpaynemm - rozumiem, że działasz w tym businessie i jesteś w stanie coś doradzić konkretnego np. na PW ? :wink:
                      OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                      SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

Pracuję...