To ja jeszcze z innej beczki - czy cos takiego zna ktoś odnośnie pogody w Polsce? Mnie się osobiście to bardzo przydaje zwłaszcza w pracy (pracuję w klimatyzowanym pomieszczeniu z "zamleczonmi" oknami) w związku z tym, że transportuję się rowerem.
sprawdza się co do +- godziny, tak jak wcześniej pisałem. Widze piramida, że mamy to samo źródło
zawsze się na niej opieram jak wybieram sie w góry i nie tylko, tak jak piszesz opady z dokładnością do godziny, tak było wczoraj na zawodach, około południa miało padać i padało
sprawdza się co do +- godziny, tak jak wcześniej pisałem. Widze piramida, że mamy to samo źródło
zawsze się na niej opieram jak wybieram sie w góry i nie tylko, tak jak piszesz opady z dokładnością do godziny, tak było wczoraj na zawodach, około południa miało padać i padało
jako jedyna prognoza przepowiedziała biały szkwał na mazurskich jeziorach (byla tylko obsuwa czasowa)
A ja korzystam z http://www.astrocd.pl/index.php?id=131
Mam wgląd na 2-godzinne zobrazowanie zachmurzenia nad polską/europą i sam wyciągam wnioski :szeroki_usmiech
U mnie to samo - jeszcze się nie zdarzyło w górach, żeby padało nie zapowiedziane :szeroki_usmiech chociaż kurteczki w plecaku zawsze są
PS> Pozdro dla wszystkich górali
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Fakt jednak jest taki, jak pisze Szkoda pogoda zbyt dynamicznie się zmienia i dłuższe jej prognozowanie jest raczej mało adekwatne do realiów za oknami.
Komentarz