Wikipedia wyjaśnia skąd system wie, że trzeba interweniować na zakręcie - mierzy obroty poszcszególnych kół które są różne - to ok.
Wczoraj natomiast jechałem prostą drogą i wpadłem w coś (to było przysypane śniegiem) i zacząłem stawać bokiem (koła miałem miałem wyprostowane).
Skąd zatem ESP wiedział, że lecę bokiem skoro miałem wyprostowane koła, które kręciły się z taką samą prędkością ?
Wczoraj natomiast jechałem prostą drogą i wpadłem w coś (to było przysypane śniegiem) i zacząłem stawać bokiem (koła miałem miałem wyprostowane).
Skąd zatem ESP wiedział, że lecę bokiem skoro miałem wyprostowane koła, które kręciły się z taką samą prędkością ?
) a takie było własnie kryterium.
) po 250-280 tys km, a ich codzienna eksploatacja będzie się wiązała z sporymi kosztami. To, że jak piszecie "one są bezawaryjne" było prawdą, owszem, ale jak miały 0-6 lat i przebiegi o 100-150 ty km niższe
Gdybym się nie przejmował rocznikiem i przebiegiem to kupiłbym O1 1.8T ale niestety tutaj nie o to chodzi na chwile obecna, bo to będzie auto 10 letnie z przebiegiem 300k...
Komentarz