Internet mobilny dla firmy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawlito12
    Drive
    • 2010
    • 79

Pozdro dla kierownika srebrnej O1 NO.... z kilkoma naklejkami OCP min z tyłu i na bocznych szybach, widzianego około godz 15 na trasie E7 w okolicach Płońska w kierunku na Gdansk... trąbililiśmy, mrygaliśmy awaryjnymi, machaliśmy... (stresując przy okazji kierowcę i komplet pasażdrów w czerwonym Lanosie :diabelski_usmiech ).... tzn ja i moja dziewczyna w..... jej granatowym Fordzie Focusie II TDCI.
    nie myśl o tym czego chciałeś ciesz się tym co dostałeś
  • maxpaynemm
    RS
    • 2008
    • 1764
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koledzy!

Od września planuję otwarcie własnej działalności (malutkiej) ale tak jak by stacjonarnej i potrzebuję internetu. Niestety stacjonarny odpada bo w lokalu jaki wynajmuję nie ma TP i raczej nie chcę jej tu ciągnąć na własny koszt. W związku z tym potrzebuję internetu mobilnego, który za niewygórowaną cenę pozwoli mi pogrzebać czasem w necie ale w szczególności potrzebny mi jest do wystawiania polis online. Ogólne założenie jest takie że potrzebuję prędkości około 2Mb/s no i żeby nie było problemu z zasięgiem. Wchodziłem na strony naszych operatorów ale mapy zasięgu mają nie za specjalnie czytelne. Czy możecie mi coś polecić bo jakoś nie odnajduję się w gąszczu ofert naszych czterech operatorów

A może na naszym forum jest ktoś kto może pracuje u jakiegoś operatora i może mi coś dobrego zaproponować nawet w zestawie z telefonem ??

Dziękuję
    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• vince123
      Elegance
      • 2009
      • 923

maxpaynemm, orange freedom . mi za miesiac wychodzi 50zl.predkosci nie pamietam , limit danych 3giga/miesiac, w zestawie masz router .zasieg powinien byc ok , wkoncu mmz to duze miasto :wink:
      pozatym w pomaranczy masz taka promocje ze jezeli masz juz jakas umowe/lub bierzesz 2umowy na raz np internet (50zl)+ telefon(40zl taryfa pelikan) to daja Ci znizke w wysokosci 15zl. czyli nie placisz 90 zl a 75zl....
      kolega Adrian, moze Ci cos zaproponuje
      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
      nadkole nowe LP
      kontakt PW

Komentarz

• bohen
        L&K
        • 2009
        • 1260
        • Audi
        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Ze swojej strony bym zaproponował wybrać się do poszczególnych operatorów, popytać o zestawy testowe na kilka dni (oczywiście darmowe) i dopiero po przetestowaniu zasięgu i osiąganych prędkości w danej lokalizacji podpisać umowę. Bo z tym internetem mobilnym bywa różnie :evil:

Komentarz

• dwaoka
          Elegance
          • 2010
          • 927

Zamieszczone przez bohen
          po przetestowaniu zasięgu i osiąganych prędkości w danej lokalizacji podpisać umowę. Bo z tym internetem mobilnym bywa różnie :evil:
          zgadzam się, ojciec jako pracownik testuje właśnie bezprzewodoy Cyfrowy Polsat w wersji LTE, w Ząbkach osiąga spokojnie 65Mb/s, a w domu w świętokrzyskim ledwie 2-3Mb/s...
          bkc+dsg

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przetestowałem ok. roku temu trzy oferty internetu mobilnego, pod kątem zasięgu: Plus, Orange i dawną Erę (obecnie T Mobile). Plus okazał się najlepszy. Orange miał problemy nawet w centrum Olsztyna, Era miała problem w odległości > niż 2-3 km od przekaźnika. Tam, gdzie ci dwaj operatorzy nie dawali rady - Plus łapał sygnał na 2-3 kreski. Nie wiem, co dzisiaj się zmieniło (zwłaszcza po przejściu Ery pod skrzydła T Mobile. Ale koleżanka pracująca w W-wie, w Orange odradzała mi otwarcie ich produkt (mimo, że mam telefon w Orange i nie narzekam).
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• vince123
              Elegance
              • 2009
              • 923

Zamieszczone przez bohen
              popytać o zestawy testowe na kilka dni (oczywiście darmowe)
              one tylko nazywaja sie darmowe.... bedziesz musial zaplacic za aktywacje , a ta oplata nie bedzie juz zwrotna .. najlepszym rozwiazaniem bylo by pozyczenie od jakiegos kolegi modemu i przetestowanie...
              tak dla porownania :
              iplus przy sciaganiu jakis plikow mial predkosc w granicach 20-30kb/s
              orange freedom - 80-120kb/s
              jesli chodzi o kwestie techniczna. zarowno przy jednej jak i drugiej ofercie pojawialy sie male problemy :
              w orange byl problem z predkoscia w 2m-cu uzytkowania
              w plusie czasami wywala blad modemu i wywala z neta.....
              sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
              nadkole nowe LP
              kontakt PW

Komentarz

• Bili
                Rider
                • 2010
                • 373
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

A może masz tam jakąś sieć wifi w pobliżu?
                Wydaje mi się, że było by to lepszym rozwiązaniem niż internet mobilny.
                Pozdrawiam.
                Michał

Komentarz

Pracuję...