Trudno mi uwierzyc, ze sa tacy artysci i wierza w takie rzeczy..
Atrakcje, miejsca warte obejrzenia -trójmiasto i okolice
Zwiń
X
-
Atrakcje, miejsca warte obejrzenia -trójmiasto i okolice
witam ocp-ków,
za tydz robię tygodniowy wypad do 3miasta i poza leżeniem na plaży9jesli pogoda pozwoli ;/ ) chciałbym czynnie spędzić ten czas zwiedzając okolicę i tu prośba do forumowiczów z 3miasta o wskazanie fajnych ciekawych miejsc gdzie warto zajrzeć a o których być może jeszcze nie słyszałem i poradę gdzie miło spędzić czas a także gdzie się zabawić ewentualnie :diabelski_usmiech
-
-
Co do zabawy to Starówka / mnostwo PUB-ów i fajne klimaty
Osobiscie co do PUBu polecam Irish PUB na korzennej - http://www.irish.pl/
A do zwiedzania :
- Kosciól Mariacki + wejscie na wieze
- Forty
- Westerplatte
- Muzeum Bursztynu
- Muzeum Poczty polskiej
tu masz linka do muzeum http://www.mhmg.gda.pl/www.WYPOZYCZ-BUSA.com.pl
RS & L&K
Komentarz
-
-
Niedaleko 3city dom odwrocony do gory nogami. Wg mnie warto zobaczycBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
No i muzeum VW w Pępowie facet ma naprawdę fajny zbiór aut VW.
Polecam zajrzeć też do Gdyni-Dąbrowy na wieze widokową na wzgórzu "Do nas" - super widok
Ja jeszcze bardzo lubię łazić po Sopocie - nie tylko po Monciaku, ale po bocznych uliczkach - te przedwojenne wille to naprawdę perełki.
Polecam także zajrzeć na molo w Gdyni-Orłowie. Może jest mniejsze niż w Sopocie ale naprawdę na swój klimat, no i tuż obok jest gdyński Klif - 5 min. spacerkim od mola.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bonzo01gdzie pojechać, połazić z 2 letnim dzieckiem
w słoneczny dzień to zapewne najlepszym wyjściem jest leżenie na plaży :P
a tak poza konkursem, może uda się jakiegoś spota w Trójmieście zaliczyć ? :idea: no i słyszałem że u krzynola i lilo są niezłe imprezy :diabelski_usmiech
ale to już zdecydowanie nie dla dzieci :lol:SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Jak to ma byc wycieczka jednodniowa to Hel i Oceanarium to troche duzo
Karmienie fok jest o okreslonych godzinach(trzeba to wziasc pod uwage) Na Hel z 3City najlepiej dostac sie tramwajem wodnym, bo wsiada sie przy oceanarium, a wysieda 500m od fokarium.
Park dinozaurow to w Lebie jest, ale to z 3-city tez jeden dzien IMO, bo trzeba dojechac, a potem to juz nie ma gdzie jechac.
Komentarz
-
-
Zwiedzanie:
- Starówkę w Gdańsku: kościoły z Mariackim na czele, Zuraw, Motława etc., ul. Długa, trafisz niestety na Jarmark Dominikański, to będzie zawalona, Gdańsk Oliwa - odrestaurowana katedra z zabytkowymi organami
- Westerplatte,
- Sopot: ul. Monte Cassino, molo sopockie.
- Gdynia : Skwer Kościuszki:statek muzeum - Błyskawica,albo Dar pomorza, Oceanarium, molo i klif w Gdyni Orłowie (tam pisał Żeromski - jest jego domek z widokiem na morze)
Rekreacja:
- można przejechać na rolkach lub wypożyczonym rowerem promenadę nadmorską z Gdańska Brzeźna do Sopotu i powrót, fajna ścieżka tam jest
- tak jak koledzy radzą wybrać się Gdyni rejsem stateczkiem na półwysep (pływają do Jastarni lub na Hel)
- imprezy najlepsze są w Sopocie na "Monciaku" (ul. Monte Cassino)
Oczywiście to podstawowe rzeczy, jeszcze by się coś znalazło oraz jest jeszcze parę spraw w około 3 city,m.in. "Szwajcaria Kaszubska" z pięknymi jeziorami, np. Szymbark jak pisze Krzynol, ale to drugi plan według mnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bonzo01Jeżeli coś by się jeszcze komuś przypomniało w okolicy 3 city, władek
ps. na hel ciezko jest dojechac autem(duze korki) , pociagiem w jedna strone jest ok, ale jezeli chodzi o powrot to tylko sie przezegnac :evil:sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
bonzo01, zapomnialem dodac - w godzinach 10- 17 przed wladkiem jest spory korek....takze przygotuj sie ..
a jesli bys chcial cos przekasic we wladku to polecam bar pod sosna na ul sportowej- smaczne dania w konkurencyjnej ceniesprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bonzo01Jeżeli coś by się jeszcze komuś przypomniało w okolicy 3 city,
1. Świbno - piękny spacerek laskiem aż do ujścia Wisły,
2. Sobieszewo, a właściwie Górki Wschodnie/Ptasi Raj i również piękny spacer w kierunku morza kamienistym wałem.
Niestety z dwulatkiem będzie tutaj pewnie ciężko choć pierwszy wariant można rozważyć.
Komentarz
-
-
apropo ma ktos ochote na "mini" spocik dzisiaj? za 2h ruszam w strone morza i jestem bardzo podniecony bo jade nowym nabytkiem jeszcze cieplym. I tak mam ochote z kims pogadac, wymienic poglady nabyc naklejeczke OCP hihi jak cos to poprosze onfo na prv co i jak wymienimy sie numerami i spotkamy
Komentarz
-
Komentarz