Może to są opony asymetryczne i powinny jeździć w odwrotnym kierunku. Mają napis OUTSIDE na zewnątrz opony wszystkie 4 koła ?
Podaj model opony, tak jak napisał kolega kowal2002, to wiele wyjaśni.
Opony kupilem przez jeden z portali aukcyjnych, nie chroni mnie "prawo kupujacych" bo platnosc byla przy odbiorze i zostalem na lodzie. Jedyna opcja to droga sadowa, a o rownowartosc 500 zl nie bede sie klocil, bo koszta sadowe i nerwy z pewnoscia beda wieksze.
Prosze to taki model opon:
4x zimowe 195/65 R15
91T (bis 190 km/h)
4x Dunlop
SP Winter Response
8 mm profil
na durszlakach w rewelacyjnym stanie
P.S. Pisalem zdenerwowany, przepraszam za niejasnosci przy czytaniu postu.
To są opony asymetryczne, a więc czterech np. lewych opon na obu osiach nie wolno użytkować (nie mówię tylko o ewentualnej kontroli bystrych policjantów, ale przede wszystkim o własnym bezpieczeństwie na zakrętach, przy hamowaniu, lub na mokrej nawierzchni).
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Sprawdź ten czy jest ten napis, bo są opony asymetryczne kierunkowe (poprawiam one są kierunkowe tylko bieżnik jest asymetryczny) i asymetryczne które montuje się napisem na zewnątrz koła i wyglądają wtedy jakby prawe "jechały" do przodu a lewe odwrotnie.
ja to jakiś kosmit jestem
jak bym kupił 4 aluminowe felgi które mi się podobają z 4 oponami zimowymi z 8mm bieżnikiem (najlepiej rocznik 2010) które trzymają powietrze to bym się bardzo mocno cieszył
gdyby z oponami było coś nie tak to zrobił bym z nich huśtawkę, a nie pisał że zostałem oszukany
ale jak na wstępie napisałem coraz częściej czuję się obcy na tej planecie
"Jedyna opcja to droga sadowa, a o rownowartosc 500 zl nie bede sie klocil, bo koszta sadowe i nerwy z pewnoscia beda wieksze." czytanie ze zrozumieniem sie klania, Panowie...
i jestem oszukany, bo na takich kolkach nie moge spokojnie jezdzic, woze rodzine i nie bede nikogo narazal... a co za tym idzie moge je co najwyzej sprzedac dalej i modlic sie zeby ktos inny sie nie zorientowal, ze sa to jakby "dwa prawe buty"
Vojtek1,9tdi, a kontaktowałeś się ze sprzedającym,co on na ten temat ma do powiedzenia,może ma jakiegoś pracownika,który się pomylił Panowie ale żeście Vojtek1,9tdi, zbesztali,siła złego na jednego.Zamiast się wymądrzać doradźcie mu co mógłby zrobić :diabelski_usmiech
Lubimy ludzi, którzy bez wahania mówią to, co myślą, pod warunkiem, że myślą to samo, co my.
— Mark Twain
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
sebu, ale taka elementarna uczciwość to nie jest chyba kwestia subiektywna :?:
po prostu powyżej masz odpowiedź na pytanie dlaczego prawie wszystkie fury w Polsce mają kręcony przebieg
"Ukradli tobie paszport. Ukradnij komuś ty. Ja ukradnę"
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
tey nie róbcie z gościa WARIATA...przecież założył temat w off Topic, a nie np. w tematy główne i eksploatacyjne moim zdaniem miał konkretny problem z użytkowaniem opon, które mogły mieć wpływ na bezpieczeństwo jazdy....no z tym tekstem o sprzedaży opon dalej tyćkę przesadził :wink: ale mimo tto moim zdaniem trochę mu pojechaliście :P
Ile jest debilnych postów z typu np. gdy zbliża się zima....pomóżcie jakie opony mam kupić bo nie wiem "plisss" itd. facet miał problem to napisał - dla jednych durny temat,a dla zinteresowanego ważny :P
1. Do zimy daleko.
2. Jedź do gumiarza - biorą 15 -20 zł za przełożenie i wyważenie opony. Jeśli masz 4 "prawe" to obracając oponę o 180 stopni na feldze robi ci się koło "lewe". Masz jeszcze jakieś pytania?
Komentarz