Zamieszczone przez radekgw
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Gość
Radek nie napisal czy seryjny AXR, bo z takim probowalem sie w Octavi i w Golfie i mimo niewielkiej roznicy to jednak bylem ciut szybszy w mojej. Choc te axr-y wychodza dosc mocne na hamowniach, wiec jak nie chip to dobry axr, a slaba 110-tka.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Golas27Radek nie napisal czy seryjny AXR, bo z takim probowalem sie w Octavi i w Golfie i mimo niewielkiej roznicy to jednak bylem ciut szybszy w mojej. Choc te axr-y wychodza dosc mocne na hamowniach, wiec jak nie chip to dobry axr, a slaba 110-tka.
Chlopaky zle mnie zrozumieliscie, chodzilo o to ze u mnie na pokladzie 2 osoby + w bagazniku silnik axr ktory wiozlem, a w drugiej octie ktora sie ze mna scigala tez 2 lepkowJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez radekgwZamieszczone przez Golas27Radek nie napisal czy seryjny AXR, bo z takim probowalem sie w Octavi i w Golfie i mimo niewielkiej roznicy to jednak bylem ciut szybszy w mojej. Choc te axr-y wychodza dosc mocne na hamowniach, wiec jak nie chip to dobry axr, a slaba 110-tka.
Chlopaky zle mnie zrozumieliscie, chodzilo o to ze u mnie na pokladzie 2 osoby + w bagazniku silnik axr ktory wiozlem, a w drugiej octie ktora sie ze mna scigala tez 2 lepkow
Komentarz
-
-
Golas - heh dokladnie o to
Kabanos - no sam sie dziwie ze tak wolno odchodzilemw sumie bylo ze 260 KM
Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
bimoto :lol:Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Jak co czwartek wracając w nocy z kosza (~23:30) trochę pogoniłem samochód.
Wczoraj był to start zatrzymany vs Lexus i BMW jednocześnie.
Ja na środku
po lewej: Lexus - IS albo inny sedan, oznaczeń nie widziałem. W środku pan 45lat z Panią.
po prawej: białe BMW obecnej albo poprzedniej generacji, sedan (serii 3 albo 5) w środku młodzieniec.
BMW przed światłami podjeżdżało, więc wiedziałem, że chce ruszyć dynamicznie. Co do Lexusa to nie powiem na 100% że chciał się ścigać, raczej odniosłem wrażenie, że Pan chciał pokazać swojej kobiecie, jaki to szybki samochód mają.
BMW zostało z tyłu jakieś 2-3 długości natomiast Lexus więcej. (4-5 długości)
I jeszcze ...
Tydzień temu ścigałem się vs nowe białe Mondeo z kratką, więc na 99% diesel.
Głównie wyścig z rolek, takich z "zielonej fali" tj dojeżdżasz do czerwonych świateł na dwójce, potem ogień, hamowanie przed światłami, bo jeszcze się nie zrobiły zielone i znowu ogień. Mondziak zostawał zawsze z tyłu.
Później stanęliśmy na światłach, droga mokra, mój pas trochę bardziej wyślizgany. Start na jedynce, skoda trochę szybciej, ale w obu samochodach to była walka głównie z trakcją. Praktycznie całą jedynkę do czerwoności się ślizgał. Później była dwójka i tutaj wstyd się przyznać, ale ...
...
źle wbiłem biegops: tj. chyba za lekko pociągnąłem i bieg wszedł tak "pomiędzy". Skrzynia zazgrzytała, ale oprócz wstydu na szczęście nic się nie stało. Oczywiście Mondziak był już daleko.
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Akcja z przed chwila, staje na pasach na prawym, za mna polo, a widze w lusterku ze leci dosc szybko audi A6 C6, sstaje obok mnie, ruszam pomalu na 1, wbijam 2 i wkurzam goscia mocniej przyspieszajac, i widze ze koles sie wkurzyl i dal w palnik wiec ja z 3 przy okolo 2.5 tys but w podloge i lecimy tak do okolo 120 lep w lep, wogole mi nie odchodzil, Pan chyba troche wkurzony przelecial masakrycznie przez rondo :roll: ja sie zatrzymalem ale widzialem oznaczenia na klapie, 3.0 tdi quatro, wiem ze z miejsca nie mialbym szans ale z rollowanego sliszmy tak samo, dodam ze ja sam a Pan lecial z ladna blondynka, blachy DK wiec mozliwe ze byli zaladowani, tak czy siak Pan mial na pewno zdziwkou mnie oczywiscie 160/375
Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Jak by nie było- w środę wieczorem zostałem zrobiony na miętowo w rolce.
Robiący- kolega w mercedesie C200K sportcoupe (1.8, kompressor, 163KM)- więc nie ma czego się wstydzić. Doładowany 163 vs atmosferyczny 109- to nie mogło się udać. Co nie zmienia faktu, że próbowałem. :diabelski_usmiech
Start z dwójki. I powiem tyle- ten mercedesik ma naprawdę ładny dół- tam, gdzie ja ledwo się zaczynałem toczyć, kompresor już sobie dmucha i podbija wykres. I ta różnica na jego korzyść została praktycznie identyczna. Dwa-trzy auta za nim.
Myślę że jeżeli aura i czas dopisze- to wystawię się drugi raz na złojenie dupska.Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radekgwaudi A6 C6,[...] oznaczenia na klapie, 3.0 tdi quatro, p...]wiem ze z miejsca nie mialbym szans ale z rollowanego sliszmy tak samo, [...] u mnie oczywiscie 160/375
Ja kilka dni temu ściąłem się z meśkiem ML320 CDI. Wyjazd z Olkusza na Kraków, ostatnie światła. Piękny długi podjazd dwoma pasami. Całość na lewym pasie. Ja za MLką, przed nią jeszcze coś. Zielone i ruszamy, spokojnie, ten z przodu ogranicza. Przy jakichś 60-70 ten pierwszy na prawo a my but.
Prawie do końca 4ki pociągnąłem na szczycie. Wynik - określiłbym go na remis ze wskazaniem dla MLki - odjeżdżał naprawdę minimalnie, na całym podjeździe straciłem może z 1/2 długości do odległości wyjściowej.
Zapytałem po CB ile mu tam siedzi pod machą. Odpowiedział że ok 220KM. U mnie zaś 150/340. Więc tragedii nie ma
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Zamieszczone przez radekgwaudi A6 C6,[...] oznaczenia na klapie, 3.0 tdi quatro, p...]wiem ze z miejsca nie mialbym szans ale z rollowanego sliszmy tak samo, [...] u mnie oczywiscie 160/375
Ja kilka dni temu ściąłem się z meśkiem ML320 CDI. Wyjazd z Olkusza na Kraków, ostatnie światła. Piękny długi podjazd dwoma pasami. Całość na lewym pasie. Ja za MLką, przed nią jeszcze coś. Zielone i ruszamy, spokojnie, ten z przodu ogranicza. Przy jakichś 60-70 ten pierwszy na prawo a my but.
Prawie do końca 4ki pociągnąłem na szczycie. Wynik - określiłbym go na remis ze wskazaniem dla MLki - odjeżdżał naprawdę minimalnie, na całym podjeździe straciłem może z 1/2 długości do odległości wyjściowej.
Zapytałem po CB ile mu tam siedzi pod machą. Odpowiedział że ok 220KM. U mnie zaś 150/340. Więc tragedii nie maa ten mercedes to nie byl przypadkiem cały czarny z dużymi chromowanymi felgami? bo ten gość tż jest z tego rejonu i lubi takie sytuacje...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dublin999mój ulubiony kawałek drogi do takich startówa ten mercedes to nie byl przypadkiem cały czarny z dużymi chromowanymi felgami? bo ten gość tż jest z tego rejonu i lubi takie sytuacje...
Bardzo lubię ten podjazd w Olkuszu :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1z tym audi dziwna troche sprawa bo ma 230km wiec roznica jest ogromna.. moment tez ma spory
1) start z rolki
2) ja sam, a gosciu z diewczyna (czyli + 50 kg wiecej na pewno niz u mnie)
3) audi samo w sobie wazy 500 kg wiecej od mojego
No i wiadomo ze pewnie od 150 ja bym stanal w miejscu a on by pojechal, jednak do tych 120 - 130 bylo rowno, i wogole mi sie nie oddalal, a nie jestem typem ktory dodaje sobie do ego na forach sciemniajac czego on nie zrobil ;]Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Zamieszczone przez dublin999mój ulubiony kawałek drogi do takich startówa ten mercedes to nie byl przypadkiem cały czarny z dużymi chromowanymi felgami? bo ten gość tż jest z tego rejonu i lubi takie sytuacje...
Bardzo lubię ten podjazd w Olkuszu :twisted:... na trasie Olkusz kraków to najlepsze w sumie takie miejsce jest jeszcze jedno za Jerzmanowicami taka długa prosta
a tak to dwa pasy i kostka na środku z wysepkami
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Ja dzisiaj dostałem bęcki od X6. Ruszyłem dynamicznie ze świateł i widzę, że jakieś BMW siedzi mi na zderzaku to docisnąłem gaz do deski, ale widzę, że na BMW to nie zrobiło żadnego wrażenia, bo dalej siedzi mi na zderzaku. Przy ok. 100km/h zwolnił się pas obok, więc beemka wrzuciła kierunek i minęła mnie z taką łatwością, że mi szczęka opadła (a cały czas przyspieszałem z pedałem w podłodze). Z wrażenia nawet nie przyjrzałem się czy ma jakieś oznaczenia na tylnej klapie, ale mocy musiało mieć to sporo.
Komentarz
-
Zawsze trafi się w końcu ktoś mocniejszy. BTW - ta beemka musiała być ładnie porobiona chyba bo często te duże "bumy" nie jeżdżą przez swoja masę i opory...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz