Zaraz po starcie w jednym z Malborskich Migów siadł jeden silnik i Mig nie poleciał w grocie tylko musiał wylatać paliwo (na jednym silniku trochę to trwało) i awaryjnie lądował na pasie (na szczęście udało się) w asyście straży pożarnej.
Philu, Nie odbierz tego jako dogryzanie i nie obrażaj się itp. ale głupoty piszesz.
Chyba jednak głupot nie piszę. Ale zawsze się mogłem mylić. Omylnych na tym świecie nie ma. Z tego co ja wiem to jednak taka sytuacja zaistniała. Po wylądowaniu samolot skołował do hangaru w którym zazwyczaj stoi nasza para dyżurna a za samolotem jechała lotniskowa straż na bombach. Na wieżę pilot zgłaszał awarię silnika. Ale Ty byłeś na lotnisku to powinieneś wiedzieć lepiej. Ja napisałem to co wiedziałem.
Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.
Dzięki Panowie, już się bałem, że nie będziecie chcieli. Coby się przesadnie nie lansować wrzucam na imageshack, galeria będzie rosła. Chyba, że chcecie, to będę puszczał i tu - dziś się obijałem przy obróbce, ale od jutra wieczór biorę się ostro do roboty. Na zachętę jeszcze jedna nowa fotka
Zależy mi na wszystkich informacjach identyfikujących, tak jak pisałem: model, bandera, piloci, jakieś linki - z góry dzięki.
To trochę mój debiut w fotografii lotniczej, zdjęcia nie są i nie będą sztucznie "domalowywane", bawię się wyłącznie kadrem i suwakami od balansu bieli i kolorów - jakbym gdzieś przegiął to dajcie znać, wszelką inną konstruktywną krytykę również chętnie przyjmę
Byłby ok, ale za daleko zdążyły odlecieć i ciężko będzie z fajnym kadrem...
W tej galerii wrzuciłem jeszcze naszego BlackHawk'a, fajny, tylko franca nieostra niestety i widać po napisie na dziobie
Nie chce mi się instalować photoshopa :P Zdjęcia tylko wykadrowałem i zamieściłem bardziej jako udokumentowanie niż artystyczne ujęcia
Może w zimowe wieczory syn mnie podszkoli ale to już będą chyba świeższe zdjęcia z Mośnov :szeroki_usmiech
Ogólnie dziękuję :!:
dato, 21-22 września 2013 Mośnov k. Ostrawy.Na razie http://www.natodays.cz/on-display potwierdzone. Dokładny plan 18.09. Koszty 25 zł za parking od samochodu(tak było jeśli dobrze pamiętam 2011 i 2012). Wstęp gratis :!: Jest już kilkuosobowa gr. OCP-ków zdeklarowana na sobotę. Ja planuję jeszcze z synem na niedzielę i jeśli pogoda będzie odpowiednia na treningi oraz celem rozpoznania bojem tegorocznej miejscówki bo chodzą przesłuchy że pole buraczane nam zamknęli :evil:
Z ciekawostek których nie widziałem to kilka dni temu pojawił się w dynamice Viggen
Prócz samolotów masz tam również inny sprzęt wojskowy (również w pokazach dynamicznych) o wystawach Skody nie wspominając :szeroki_usmiech
dato, Odnośnie Ostrawy proponuję, że dalej będziemy kontynuować temat pokazów w tym wątku lub prośba do administracji o zmianę nazwy tematu na coś w rodzaju "OCP na pokazach lotniczych" :diabelski_usmiech
dato, 21-22 września 2013 Mośnov k. Ostrawy.Na razie http://www.natodays.cz/on-display potwierdzone. Dokładny plan 18.09. Koszty 25 zł za parking od samochodu(tak było jeśli dobrze pamiętam 2011 i 2012). Wstęp gratis :!: Jest już kilkuosobowa gr. OCP-ków zdeklarowana na sobotę. Ja planuję jeszcze z synem na niedzielę i jeśli pogoda będzie odpowiednia na treningi oraz celem rozpoznania bojem tegorocznej miejscówki bo chodzą przesłuchy że pole buraczane nam zamknęli :evil:
Z ciekawostek których nie widziałem to kilka dni temu pojawił się w dynamice Viggen
Prócz samolotów masz tam również inny sprzęt wojskowy (również w pokazach dynamicznych) o wystawach Skody nie wspominając :szeroki_usmiech
A T-72 będzie :szeroki_usmiech Miło wspominam jazdę nim po Karlikach w Żaganiu
Wczoraj w Radzionkowie na ogólnopolskim święcie wojsk radiotechnicznych rozmawiałem z pewnym generałem (nazwiska na forum nie będę wymieniał :szeroki_usmiech ) i nie potwierdził póki co takiego smutnego info :!:
Jeszcze nie jest nic zatwierdzone ale podobno do 2014 ma zostac uruchomione cywilne lotnisko na Sadkowie, ktore może kolidowac z pokazami. Tak jak napisałem nie jest jeszcze nigdzie potwierdzone, że był to ostatni Air Show. Przypuszczam, że władze Radomia zrobią wszystko aby pogodzić pokazy z cywilnym lotniskiem, a i tak decyzje o miejscu pokazów podejmuje dowództwo Sił Powietrznych.
Komentarz