Nowa TOYOTA Rav4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Archi
    Classic
    • 2007
    • 36

Nowa TOYOTA Rav4

mają, mają.
    Najpierw dam szansę zarobić rodzimym sprzedawcom (żeby niemcy albo francuzi nie mieli jeszcze lepiej). Zobaczymy, czy mnie dopieszczą, czy oleją.

[ Dodano: Sro 18 Paź, 06 10:50 ]
    Ale dobra, wysłałem zapytanie do CleioCars + prośbę o pełne informacje. Zobaczymy, jak szybko wszystkiego się u nich dowiem.
  • bartolini1978
    Elegance
    • 2006
    • 755

Nowa TOYOTA Rav4

Witam
    Panowie mam pomysł . Wprowadzmy temat o innych nowych samochodach niekoniecznie ze stajni SKODY. Niektóre firmy wypuszczają naprawde fajne bryki.
    Zaczynam ja

Wczoraj byłem pojezdzic Rav 4 . Do jazd testowych dostałem 2.2 dezelka 136km
    Co mnie zaskoczyło to strasznie słaby dół silnika do 2000obr nie istnieje potem nawet niezle. Dzwiek do 2000 nie jest za ciekawy ale potem ok.Szkoda ze niemieli 180.Pododno 180 na aluminiowy blok piezowtryskiwacze i elektryczne sterowanie turbiny.
    Co mnie zachwyciło to zawieszenie. Tym SUV-em naprawde można poszalec po zakrętach
    Pozycja za kierownicą nareszcie nieprzypomina pozycji z traktora

Komentarz

• the_maniek
      Ambiente
      • 2006
      • 177

Zamieszczone przez bartolini1978
      Panowie mam pomysł . Wprowadzmy temat o innych nowych samochodach niekoniecznie ze stajni SKODY. Niektóre firmy wypuszczają naprawde fajne bryki.
      Dlaczego nie, w koncu to Off Topic :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez bartolini1978
      Pozycja za kierownicą nareszcie nieprzypomina pozycji z traktora
      Ale nadal nie jest idealna :P

pzdr!
      Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.

Komentarz

• bartolini1978
        Elegance
        • 2006
        • 755

Zamieszczone przez the_maniek
        Ale nadal nie jest idealna
        no dokładnie . Jak wsiadłem do skody to poczułem sie jak w sportowej bryce No i moja po sofcie zniszczyła by Toyote ale na zakretach :?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

bartolini1978, A widziales gdzies w cenniku xenon, bo ja nie, a za ta kase to jest paranoja :lol:

Do tego ten diesel i ten mocniejszy, mimo tych super parametrow subiektywnie sa slabe i paliwozerne :!:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• bartolini1978
            Elegance
            • 2006
            • 755

Maicroft, no i to jest paranoja za 140 tys zł. A co dziwne ma pakiety wyp do których prawie nic niedokupisz ale bryka fajna

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ale te silniczki D4D to mają kulturę pracy nie powiem , nie raz się zastanawiałem czy obok mnie przejechała benzyna czy diesel
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• bartolini1978
                Elegance
                • 2006
                • 755

Ziomal, tak ale przy niskich obrotach rechocze :wink:

Komentarz

• Ziomal
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 5841
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

bartolini1978, a znasz takiego który nie rechocze? :szeroki_usmiech
                  Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• bartolini1978
                    Elegance
                    • 2006
                    • 755

Ziomal, tak CDTI HONDY ale do 2000 odr nieistnieje

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

czy rav'ka jest podobnej wielkosci jak hyundai tucson?
                      mialem okazje ostatnio dokladnie ogladac tego drugiego i stwierdzam, ze byc moze wbrew pozorom to maly ciasny samochodzik :?
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• exportsubripp
                        Rider
                        • 2010
                        • 304

Nie chce tworzyc nowego watku , wiec tu sie podepne, a wiec koledzy , z pewnych przyczyn mam okazje nabyc dowolne auto toyoty z 2014 r w bardzo okazyjnych cenach. Przymierzalem sie do avensisa ale nie podchodzi mi , mimo iz jest to niby wyzsza półka niz skoda to przy mojej octavi sie nawet nie umywa. Wygląd z zewnatrz taki sobie , środek jest tak tragiczny ze masakra, nawet najwyzsza wersja jest w srodku poprostu brzydka. Nie wiem za co ci projektanci japonscy biorą pieniadze. Tak wiec avensis odpada. W takim razie skupmy sie na toyocie rav4. Interesuja mnie bardzo wasze opinie na temat tego auta. Chodzi mi o wersje premium z silnikiem diesla. Panowie czy ktos tym jezdzil? Czy to jeździ? Jakie macie opinie o tym aucie? Bo mam niewiele czasu do namyslu a cena bylaby naprawde dobra. Najbardziej interesuje mnie jak sie jezdzi w miescie takim kolosem , czy to nie jest uciążliwe? Bo ja głównie jezdze 95% po miescie i zalatwiam sprawy dla klientow, trasa to raz na rok.
                        Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

• pandzik
                          RS
                          • 2011
                          • 2254
                          • Seat

Obszerny test tego auta.

Komentarz

• Tony065
                            RS
                            • 2009
                            • 2487
                            • Octavia I (1U2)
                            • ARX 1.8 20VT 150 KM

exportsubripp, diesel do miasta... No ja Cię proszę... Koleżanka kupiła małego vana z dieslem, do jeżdżenia po mieście itd. O trasie i prędkości choćby 100km/h to auto mogło zapomnieć. A potem dziwiła się, że DPF do wymiany i to w aucie młodszym niż rok itd... Jak masz kulać się tym po mieście, to weź benzynkę. 150KM jakoś da radę to w miarę potoczyć
                            Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                            @ by Tune-up Gdańsk
                            TDI VP++ i jeszcze rośnie
                            Antek

Komentarz

• zajas
                              Rider
                              • 2009
                              • 631

u mnie stoi RAVka własnie w benzynie 150KM, wersja Premium
                              porównując wyposażenie do Octavii czy Superba to za te pieniądze nie dostajecie nic ciekawego:
                              -xenon, dopłata 5kpln
                              -skóra, kolejne 8kpln
                              no i lista wyposażenia ujęta w 3 wersjach, bez takich możliwości konfiguracji jak w VAGu- ale to wiadomo nie od dziś że każda japońska marka tak ma

co do komfortu- to auto jeździ zarówno wokół komina jak i w trasy i o ile pozycja za kierownicą pod kątem widoczności jest ok, tak fotele są bardzo niewygodne i po 2h jazdy można już narzekać na ból pleców (przynajmniej ja tak mam)
                              spalanie- po przesiadce w diezli można dostać szoku, zwłaszcza że bak ma 50 litrów, więc tankowanie co 450KM to norma, na trasie udało się przejechać trochę ponad 500km

silnik i dynamika jazdy- przypomniały mi się czasy jak nas tata polonezem woził- przyspieszenie do 100, i elastyczność podobna, ale jak się już rozbuja to idzie fajnie, ale po przesiadce z tdi zdziwienie było wielkie i teraz przed wyprzedzaniem to człowiek musi się 3x zastanowić czy da radę czy nie

ale największy szok to po maską- zero jakiś maskujących plastików, pampersów i innych rzeczy uniemożliwiających dostęp do kabli, wtyczek, etc- więc jeżeli nie masz garażu to się nie zdziw że jakiś gryzoń jest w stanie przegryź wiązkę z ECU! nie wspomnę też o innych typu airbag, czujniki temp etc.

podsumowując- jakbym jeszcze raz miał wydać ponad 130kpln to napewno nie RAV4 w benzynie

Komentarz

• Rok z Bagien
                                L&K
                                • 2010
                                • 1172

exportsubripp,
                                RAV-4 jest chwalona za wyciszenie i ogólny komfort jazdy.
                                Dobrze trzyma cenę, ma sporo miejsca w środku, zawieszenie jest harmonijne i pozwala spokojnie jechać na autostradzie i na nierównych drogach.

Jeśli diesel Toyoty, to tylko 2.0, broń Boże 2.2, który się sypie.
                                Do 2.0 Toyota wkłada jakiś box (box jak box, ma wady), gdzie się robi ze 124, 150 Km.

Samochód poprawny. Ze sporym bagażnikiem. Jak cena atrakcyjna, to brać, zawsze się dobrze odsprzeda.

Pytanie: za ile mógłbyś mieć Land Cruisera 5 D, Prado automat ?
                                Odpowiedź, chętnie na priv, będę wdzięczny. :wink:

pzdr

Komentarz

Pracuję...