Ma ktoś z was tego laptopa ? Jak to się spisuje , jakie wykonanie , jak to gra , ile faktycznie trzyma bateria itd . Prosił bym o opinie z własnego doświadczenia a nie mądrości z googli .
Ja mam ale K53SV.
X ma bluetooth, wiecej roznic nie widze na pierwszy rzut oka bo konfiguracja wnetrznosci moze byc rozna.
Co do K53SV to w maksymalnym stresie (procesor i5, karta Gf540M(1GB)) (odpalona gra + wifi) bateria wytrzymala 1h20min. Gdy uzywa sie przegladarki, worda itp. bateria wytrzyma ponad 4h.
Umiejscowienie gniazda zasilacza jest lekkim nieporozumieniem wg mnie. Gniazdo znajduje sie po lewej stronie po srodku a tuz powyzej na lewym boku jest wylot powietrza, ktore w stresie jest na prawde gorace (procesor 88C, karta 80). Jak gniazdko jest za plecami nie ma problemu, inaczej jest mozna rozgrzac przewod, lepiej nie ryzykowac.
Obudowa wokol ekranu lubi sie palcowac, glosniki nie sa jakims highendem ale da sie posluchac na nich brzdekania. Za to do karty dzwiekowej nie mam zastrzezen, gra bardzo dobrze.
Na srodku klawiatury klawisze sa jakby bardziej miekkie i gdy mocniej nacisniemy klawisz klawiatura lekko sie zapada. Laptop podczas normalnej pracy dziala cicho, praktycznie nieslyszalnie.
Jesli przymknac oko na male niedociagniecia to IHMO jest to najlepszy wybor laptopa w tym przedziale cenowym, ktory oferuje na prawde przyzwoite podzespoly.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Od dwóch tygodni testuje Asusa X53 potwierdzam wszystko co napisał kol bradley o tym laptopie . Jako że mam możliwość obecnie na porównanie Lenova Y560 i Asusa to opisze jakie różnice zauważyłem między tymi laptopami.
Parametry podobne oba są na i7 w Asusie mam 8 GB ramu lenovo 4 GB
Grafikę lepszą ma asus .
Dzwięk bardzo podobny choć głośniki IBL w Lenovie mają więcej dołu ogólnie tu plus dla Lenova
Klawiatura w obu lekko pływa dlatego tu uważam jest remis
Lenovo grzeje się dużo bardziej a co się z tym wiąże dużo głośniej pracuje wiatrak , tak jak pisał bradley asus jest praktycznie niesłyszalny
Lenovo na baterii wytrzymuje ok 1,5 godz Asus ponad 3 godz
Wielkim minusem produktów asusa jest oprogramowanie jakim uszczęśliwia nas na siłę producent . Programy asusa tylko przymulają kompa a niewiele z nich pożytku (większość do usunięcia) W lenovie nie ma tego problemu .
Wykonanie obu laptopów jest solidne tu nie widzę faworyta . Poodbijane paluchy na obudowie widać tak samo na połysku fortepianowym w lenovie jak i na aluminium asusa
Ceny obu laptopów są zbliżone .
Podsumowując jeżeli ktoś szuka mocnego laptopa w cenie poniżej 3 tyś Asus jest godny polecenia .
tryton, polecam program SRS Audio Sandbox. Wtedy na ustawieniu laptop speakers glosniki graja o wiele lepiej a nie tak, ze ma sie wrazenie jakby dzwiek wydobywal sie z baterii
Obecnie K53 z i7 mozna juz kupic w okolicach 2600zl
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz