W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
domyślam się, że przejażdżka tym potworem to najczystsza adrenalina
była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Ja ostatnio jak jechałem na Czechy na A4 zamknąłem obrotomierz na 4.5k obrotów na 5 i w takim stanie przeleciałem gdzieś 10km, teraz mi się auto popsuło i mniej pali
Było: 117,5KM / 238,9 Nm
Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport -> MOJA SKODA <-
a jak dla mnie to lekka ściema, poza zegarami nic nie widać... :evil:
Dla mnie też. Ile tam jest przy tych 200km/h obrotów? 7000/min.? Toż każdy diesel by ducha wyzionął, a już na pewno nie dałby żadnej sensownej mocy. Chyba że to było nitro - nawet to wyglądało na takie nagłe pierdyknięcie . A na nitro się nie znam, nie wiem co w takiej sytuacji potrafi z silnikiem zrobić. Bo sama turbina, czy ciśnienie wtrysku, poprawi osiągi, ale w zakresie obrotów, w jakim typowo pracuje diesel. Potem proces spalania jest ciężki do kontrolowania.
A jeśli już nawet silnik to wytrzymał, to kto wie, czy to nie jest jakiś megapoślizg? Był taki filmik z Civicem, który zaraz po stracie wskakuje chyba na 150km/h - na prędkościomierzu wyglądało to imponująco, ale z rzeczywistością nic wspólnego nie miało :P .
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
no to widocznie nie robiły tego auta arabusy, bo by pozamieniali wszystko. ten obrotomierz namieszał w całej sprawie. w sumie nic dziwnego na tak zmodzonym silniku 13sek->100-200km/h ciekawe jak z trakcją na starcie i ile jest 0-100km/h?
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz