Cały czas mam na zbyciu Bolero i kierownice multifunkcyjną ze Scouta. Obniżyłem trochę ceny więc może ktoś się skusi.
Jaka tania wiertarka do domu?
Zwiń
X
-
Jaka tania wiertarka do domu?
Koledzy,
postanowiłem sprzedać swojego nowego DeWALTa D25013K i w jego miejsce kupić coś amatorskiego.
Czy dysponując kwotą do 150zł kupię coś, co sprawdzi się w domu w zupełnie nientensywnej eksploatacji? Chciałbym kupić wiertarkę z udarem, z dwoma kierunkami obrotów, regulacją prędkości, dodatkową rękojeścią i skrzynką.
Myślałem o czymś takim:
A może powinienem spojrzeć na coś innego?
-
-
Einhell - odradzam, brak serwisu.
BlackDecker - dobra firma, sprzęt też niezły, polecam.
Ostatnio do firmy kupuję graty marketowej marki LUX-TOOLS/Dedra (OBI&castorama). Jakość wykonania na prawdę dobra, gwarancja na dwa lata, do dorywczej pracy na warsztacie idealne.
Wyleczyłem się z kupowania ludziom którzy nie za bardzo dbają o sprzęt urządzeń Boscha czy Makity po 600-1000złotych, gdzie za połowę kwoty mam pełnowartościowy sprzęt dla niektórych półgłówków.4x4
Komentarz
-
-
IMHO 500W nawet do uzytku domowego to za malo, na pewno zdarzy ci sie wiercić w jakimś betonie. Chociaż B&D jest dobrą firmą. JA bym jednak szukał jakiejś wiertarki 700-800W nie koniecznie znanej firmy typu BOSCH, B&D. Zarówna ja jak i moj ojciec uzywamy od lat wiertarek zakupionych w OBI czy Castoramie jakiś firm nie wiadomo jakich ale o wiekszej mocy, które byly duzo tańsze od przodujących marek. Nei ma z nimi zadnych problemów, a cena nizsza. Miałem do czynienia tez z wiertarkami 500W i imho znacznie za malo mocy. Oczywiscie uzytek domowy, wiercenie w scianach i zelbet rownież ( nadproża, stropy) + wiadomo jakieś rroboty w drewnie i niekiedy w stali.
Komentarz
-
-
4x4BKF, potrzebuję coś taniego po to, żeby czasem coś sobie podłubać w domku... Jak potrzebuję zrobić coś poważnego to pożyczam porządny zestaw od ojca albo biorę Hilti z budowy. A jak ma leżeć i się marnować sprzęt za 400zł, to wolę żeby leżał taki za 150zł...
I skoro "pińcet" to za mało, to moze taka: http://allegro.pl/blackdecker-wierta...811949400.html
Komentarz
-
-
Agamek12, kup najtansza w markecie o duzej mocy
Ja tak zrobilem z opalarka i wiertarkaCo sie zepsuja, do wymieniam i mam nowe z nowa gwarancja :P
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Myślałem o czymś takim:
A może powinienem spojrzeć na coś innego?
[ Dodano: Czw 15 Wrz, 11 15:01 ]
Zamieszczone przez 4x4BKFEinhell - odradzam, brak serwisu.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Przede wszystkim do wiercenia w betonie polecam zdecydowanie uchwyt SDS.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Agamek12, tak jak pisze misiek^wro, np. w Leroy Merlin towar do 100 zł (na pewno, ale nie wiem czy nawet nie do 150-200 zł) zawsze zwracają Ci gotówkę jak coś reklamujesz. Ja mam od nich szlifierkę kątową Dexter za 70 zeta i coś ostatnio zaczęła przerywać. Uderzyłem do sklepu, oddali kasę i wziąłem nową z półki.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
misiek^wro, to mi akurat umknęło :?
BTW. ale Dexter to też marka :wink:obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Agamek12,
Ja mam takie cudo: http://allegro.pl/mlot-udarowy-eurot...805214364.html
Oryginał Bosch wygląda tak: http://allegro.pl/bosch-gbh-2-26-dfr...804628902.html
Ten sam skośnooki to wytwarza, więc po co przepłacać, mam eurotecha od 4 lat, jeden poważny remont kolegi przeszła, w domu bez zastrzeżeń, przy okazji kilka dziurek gdzieś tam i jakoś nie daje negatywnych znaków padania czy końca jej doskonałości.
Po co w takim razie przepłacać za napis Bosch w tym wypadku :szeroki_usmiech
Nawet opakowanie jest takie same__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Lepszy jest uchwyt szybkozaciskowy, czy "na kluczyk"?ja mam młotowiertarkę Skill-a 650W i od dwóch lat sobie radzi, rózne remonty w domu( a kilka ich już było) i inne prace radzi sobie.
Oprócz wyżej wymienionych przez kolegów, ja słyszałem ze MAKITA tez ma dobre narzędziaOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFOstatnio do firmy kupuję graty marketowej marki LUX-TOOLS/Dedra (OBI&castorama). Jakość wykonania na prawdę dobra, gwarancja na dwa lata, do dorywczej pracy na warsztacie idealne.
pewnie już podjąłeś decyzję - ale i tak dorzucę swoje dwa grosze
u mnie w firmie pracuje się tego rodzaju urządzeniami
przyznam, pożyczałem do prac domowych, i to sama przyjemność używać markowego sprzętu
ale kiedyś nastąpiła nagła awaria - szybki wypad do leroy merlin i kupiłem dosłownie najtańszą wiertarkę, jaką mogłem znaleźć - z przekonaniem, że to jednorazówka - i dobrze, bo na jeden raz miała starczyć
urządzenie takie jak w linku - mam tę wiertarkę już kilkanaście miesięcy, i ciągle świetnie działa - faktycznie, może i 500W to nie jest szał, ale ja wiercę głównie w drewnie (taka branża)
zużyłem w tym czasie pewne już ze 200 wierteł - a te z kolei w drewnie tak szybko się nie niszczą - więc masz obraz tego, jak prosta plastikowa zabawka z Chin w cenie niemal paczki papierosów może człowieka zaskoczyć
dobrze tutaj koledzy prawią - jeśli prace domowe przy użyciu wiertarki mają być sporadyczne, to marketowy sprzęt też da radę i nawet palców nie pourywa :twisted:była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GuguśJa mam takie cudo: http://allegro.pl/mlot-ud...1805214364.html
[ Dodano: Pią 16 Wrz, 11 08:24 ]
Zamieszczone przez witachuOprócz wyżej wymienionych przez kolegów, ja słyszałem ze MAKITA tez ma dobre narzędziaOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Agamek12, z mojego doświadczenia wynika, że w tańszych wiertarkach lepiej brać zacisk na klucz. W tych samozaciskowych w tanim sprzęcie (np. taki jak w pokazanym przez Ciebie B&D http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-...822376179.html ) po prostu nie da się odpowiednio dokręcić wiertła (szczególnie jak wiercisz w twardym betonie).
Ta propozycja wydaje się być ciekawa. Uchwyt powinien być w porządku (chociaż go nie macałem :P ).
Komentarz
-
Komentarz