Z tym akurat nie ma problemu. Jestem w stałym kontakcie ze sprawcą i nie zmienia on w żaden sposób zdania. Jutro się z nim spotyka i wypełni mi oświadczenie zgodne z wzorem Warty oraz otrzymam oświadczenie jego żony, która była świadkiem. Mam już oświadczenie lubej, która jechała zemną.
W takim razie nie masz się czego obawiać, jeżeli sprawca nie wymiguje się od odpowiedzialności, to w najgorszym wypadku sądownie dojdziesz swoich praw, ale jeżeli napiszesz odwołanie i dołączysz oświadczenie sprawcy zgodne z wzorem Warty (chociaż nie ma wymogów co do formy oświadczenia i jakichś wzorów), to byliby "nierozsądni" gdyby nie uznali Twojego roszczenia.
Nikt nie robi Tobie łaski, że naprawisz auto częściami oryginalnymi.
Walcz o swoje, bez nerwów, szkoda zdrowia.
Powodzenia
Od 1.10.2011 powiększają strefę płatnego parkowania w moim mieście. Tak się składa, że mam mieszkanie w centrum i jestem zameldowany. Parkuje auto na parkingu obok kamienicy, a ten parking będzie płatny od 1.10.2011. Uchwała nie przewiduje abonamentu (karty parkingowej) dla mieszkańców!!! Przewiduje je jednak dla właścicieli lokali użytkowych (50zł za miesiąc).
Prosiłbym userów, którzy mieszkają w płatnej strefie o wypowiedzi na temat ich sytuacji, czy mają możliwość wykupienia abonamentu czy nie.
Komentarz