Wyniki wyborów 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja bym rozpier....te partie polityczne, bo tam idzie kupe kasy! Tylko nikt tego nie zrobi, bo sobie by kase pozabierali!
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez piotrek_os
      A ja bym rozpier....te partie polityczne, bo tam idzie kupe kasy! Tylko nikt tego nie zrobi, bo sobie by kase pozabierali!
      O pozbawieniu dotacji może zadecydować Sejm.Wiadomo,że tego nie zrobi z oczywistych względów.Partie niech sobie istnieją,ale niech utrzymują się ze składek swoich członków.
      Należy żałować,że w naszym kraju rzadko stosuje się instytucję referendum.Wydaje mi się,że referenda załatwiłyby bardzo szybko wiele spraw,nad którymi Sejm pracuje latami.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• pascal
        Rider
        • 2009
        • 510
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

JanuszSz, a komu jeszcze chciałbys zabrac pieniądze kto dostaje je a nie opodatkowuje ?

ps. i ile miliardów kler dostaje z panstwowej kasy?
        ps przypomnij mi proszę o ile w ostatnich latach rozrosła się biurokracja i ile to kosztuje

ps.ps nie sprowadzaj tematu do absudru

ps.ps.ps sądząc po wieku zapewne pamiętasz czasy transformacji ? kto i jak na tym skorzystał- skoro mamy sie dobrac do kasy czarnych to może najpierw dobierzmy się do kasy czerwonych i innych różowych popłuczyn

Komentarz

• Lashlo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1455

kmink, zrozumiałem,zrozumiałem... Nie jestem oczywiście tak inteligentnym światowcem jak Ty,ale zrozumiałem.Ty natomiast nie ;-)
          Amen

Komentarz

• dwaoka
            Elegance
            • 2010
            • 927

W sumie to niech kościół dostaje co dostaje, ale powinna być kontrola. Ile możnaby zrobić dobrego dla ludzi, zamiast budować megapomnik jezusa? Może jakieś hospicjum, albo dom samotnej matki? Nie zgadzajmy się aby finansować megalomanię niektórych namiestników...
            bkc+dsg

Komentarz

• Eidos71
              RS
              • 2011
              • 2050
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tak gwoli kościoła i ostatnich jego "propozycji" finansowych... Oczywiście nie chcę, aby dyskusja rozgorzała na nowo :diabelski_usmiech

Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Szkodnicki
                L&K
                • 2011
                • 1084

Zamieszczone przez kmink
                W Polsce nie ma przemysłu, nie ma pracy, buduje się fabryki, markety niemieckie, francuskie na zasadzie raju podatkowego, gdzie ludzie pracują jak w nowoczesnych obozach pracy...ale to jest nieważne...."NAJWAŻNIEJSZE" to wybić kler!!!!
                U mnie miał powstać hipermarket Kerful (zły bo francuski ), ale nie powstał, bo zasłonił by "park papieski" (działka jeden ar z pomnikiem JP2, 24h/7dni oświetlona z Naszych pieniędzy - jak wszystkie zresztą Kościoły [tylko KK - inne wyznania tak nie mają :!:] z alejką prowadzącą kilkaset metrów od katedry - też oświetlona- bo jak inaczej?) Ale cóż, mogły powstać miejsca pracy, ale powstał "park" :|
                Zamieszczone przez kmink
                W większości wypadków siedzicie na 4 literach pierdzicie w stołek i tylko myślicie kogo nowego tu znienawidzić...
                No wybacz, ale właśnie takie wypowiedzi świadczą o nienawiści do tych, którzy nie popierają drogi, którą obecnie kroczy KK
                Zamieszczone przez kmink
                z kilkoma kolegami poruszyliśmy temat marnej edukacji, wasalstwa wobec innych krajów, o zerowym przemyśle w PL....ale dla was najważniejsze sprawy to te związane z klerem i krzyżem...
                Jak wcześniej pisałem, problem złej edukacji rozpoczął się w 1999r., kiedy to miłościwie Nam panujący SLD zorganizował Gimnazja (byłem tym "królikiem doświadczalnym, przeżyłem to i dalej pokutuję, ponieważ nauczyciele uczyli się razem z Nami, a właściwie na Nas testowali teorie zakładane w projekcie). Gimnazja miały być na wzór tych między wojennych z bogatym bagażem doświadczeń, kultury i mądrości - miały być! Okazało się, że dopiero w III kl. bierzemy materiał ze starej kl VIII. Poszliśmy (ja i kilku kolegów) do "nowego technikum"-(pozostali)"nowego liceum". I niespodzianka, materiał, który miał być realizowany w 4/5 lat - licea/technika, realizuje się w 3/4, przy czym do połowy klasy 3 (technikum) powtórka z gimnazjum :!: I jak tu się uczyć nowych rzeczy, kiedy się ciągle powtarza podstawówkę :?: Późniejsze ekipy, co jedna, to coraz gorszy program, zmiana podstawy, zmiana podręczników i ani sprzedać starych, bo nieaktualne i ani kupić nowych - bo za co? Wasalstwo wobec innych krajów. Tak.. lepiej kłócić się ze wszystkimi sąsiadami i nic z tego nie mieć jak to robił PiS, niż współpracować i mieć jakieś korzyści - dlaczego jakieś? Ponieważ polityka PO nie jest jakaś cudowna, ale i tak o niebo lepsza niż PiS-u. Przemysł w Polsce jest, ale na poziomie makro. Większe firmy, to głównie spółki z ponad 60% kapitałem zagranicznym, korporacyjnym. Źle? Pewnie tak, bo mogło by być zawsze lepiej. Ale akurat to, że tak jest, to w najmniejszym stopniu zależy od rządu - obojętne jakiej ekipy rządzącej. Najwięcej do gadania mają prezesi/dyrektorzy, którzy na radach nadzorczych podejmują takie decyzje, np. FSO - podjęli decyzję by zbratać się z Fiatem. Włosi wyprowadzili kupę kasy z Polski, np [b] początkiem lat '90 włosi w Polsce wprowadzili do produkcji Cinquecento. Ale nie wiele osób wie, że wytargowali olbrzymie dotacje z budżetu na rzecz opracowania "nowych technologii", które w późniejszym okresie nazywały się Uno. (Auto za granicą już przestarzałe technologicznie), a u nas ciągnęło sprzedaż do 2002r. (Sam miałem Uno i gdyby nie blachy, to pewnie bym jeszcze jeździł 899cm3 :P) A takich firm, które były sprzedane i "nagle" upadły było mnóstwo Polska żegluga - teraz obraz nędzy i rozpaczy - pływająca pod środkowo amerykańska banderą, bo taniej...

Zamieszczone przez kmink
                ...opowiadacie jak to jest za granicą, jaka tolerancja, jaka świeckość, jaka równość a nikt z Was poza wyjazdem po piwo do Czech, samochód do Niemiec czy 2tyg. wczasów w Tunezji d..y nie ruszył? pewnie połowa z was nie zna języka innego niż polski...więc o czym my to w ogóle rozmawiamy?
                Po piwo jeździłem na Słowację Auto mam z niemiec (moja Octa) i znam angielski :szeroki_usmiech Tolerancja jest wszędzie Ktoś kiedyś mi powiedział: "Toleruję wszystko, dopóki mi to nie przeszkadza" Jakie to prawdziwe, prawda? A co do samej świeckości, to tylko muzułmanie mają bardziej przekichane od Nas. W Polsce niestety Kościół, chce być na siłę partią polityczną, ale ma to w genach
                Ktoś zapyta w jakich genach? Otóż od Średniowiecza władcy, którzy nie mieli poparcia swojego Biskupa, przestawali być władcami. Nasz patron Polski: Biskup Stanisław - wg "Kronik Kadłubka" i "Gala Anonima" był zdrajcą, który spiskował przeciw królowi. Król w.. :klnie: ..y na niego, zabił go. Niestety zrobił to w świątyni (bo tam się biskup zamknął). Gdy by go zabił gdzieś "w polu", to byłby prawdopodobnie dalej władcą, a nie wygnańcem. Wszyscy "spowiednicy" donosili na wszystkich do papieża, który wiedział wszystko o wszystkich, kto z kim, kto co, itd. itp. W czasie II WŚ papież przecież nie tylko nie potępił Hitlera, ale nawet nałożył klątwę na Polaków, którzy mu (Hitlerowi) się sprzeciwili... Więc teraz nie ma się co dziwić, że Kler chce władzy. On zawsze te władzę miał...
                Zamieszczone przez kmink
                Jakoś nigdy swoich problemów nie zrzucałem na kler czy rolników tylko zakasałem rękawy i zapieprzałem od rana do wieczora...jednocześnie robiłem szkolę i pracowałem...
                Mnóstwo osób tak robi, bo od gadania jeszcze nikomu kasy nie przybyło. Mi też nie :P A co do kleru, to mój poprzedni proboszcz wprowadził partię do kościoła u Nas (wówczas) na wiosce - ZHN --> późniejsza Liga Rodzin Polskich, czyli GierTyCh (Maturzyści z 2006r. i nie tylko wiedzą co ten zapis oznacza :P ). Obecny Proboszcz - chwała mu za to -pierwsze co zrobił po przyjściu parę lat temu na parafię to przysporzył sobie wrogów, bo wywalił ZHN z kościoła... co prawa przenieśli się tylko do domu strażaka, ale zawsze to poza kościołem :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez kmink
                Bardziej mnie wnerwia gospodarczy rozbiór Polski niż to że kler nie płaci podatków...
                Polska już dawno została sprzedana. Te 3 rozbiory zrobiły swoje. Ściana wschodnia, "bastion Pis'u , dróg nie ma (no dobra są - dziura na dziurze, dziurę pogania), tak naprawdę dopiero od tych kilku lat trwa generalny wschodni remont dróg (Jak PiS był przy władzy, wyrażaliśmy życzenie" PiS-da dotacje? - Nie dał), a teraz drze paszczenkę, że to PO zabrało miliony na drogi z programu Polska wschodnia, a właśnie ekipa Tuska najwięcej dróg wybudowała i to nie tylko w całej Polsce. Może ja się nie znam, może jestem za młody (młody na pewno), może moja postawa do Pis-u jest agresywna, ale to nie wzięło się z kosmosu. Jeśli kogoś urażam, to przepraszam, ale piszę tu swoje własne odczucia.

Zamieszczone przez kmink
                Ktoś wspomniał o gazie łupkowym...wiecie jak jest w Norwegii z ropą? Ano tak że nie jest to temat żadnych sporów, traktowana jest jako dobro narodowe z którego wszyscy korzystają...a jak będzie w PL z naszym gazem? TV tylko wzbudzi w Was poczucie jacy to super jesteśmy, jak to fajnie że mam gaz...a korzyści szary obywatel nie będzie miał żadnej(poza kilkoma osobami które mieszkają w pobliżu miejsc wydobycia.)
                Zgadzam się z Tobą całkowicie
                ja bym rozpier....te partie polityczne, bo tam idzie kupe kasy!
                Na miejsce starych partii powstaną nowe, np. "Pomidorowa Jest Najsmaczniejsza", czy "Nasz Dom - Samoobrona A. Leppera" ([*]), "Nowa Prawica - Korwin-Mikeego", czy wspomniany nie raz prze zemnie "Ruch Palikota". Wystarczy 3% poparcia i zwrot kosztów kampanii
                Zamieszczone przez JanuszSz
                O pozbawieniu dotacji może zadecydować Sejm.Wiadomo,że tego nie zrobi z oczywistych względów.Partie niech sobie istnieją,ale niech utrzymują się ze składek swoich członków.
                Należy żałować,że w naszym kraju rzadko stosuje się instytucję referendum.Wydaje mi się,że referenda załatwiłyby bardzo szybko wiele spraw,nad którymi Sejm pracuje latami.
                100% zgody + zlikwidować urząd premiera/prezydenta * (- niepotrzebne skreślić), na wzór USA. U nas w Polsce urząd prezydenta powstał za czasu Marszałka Piłsudskiego, któremu chciano (Witos + chadecja--> bogaci chłopi + [znowu] kler, którym pomysły Marszałka się nie podobały, bo ich ograniczały) zawiązać ręce. Przecież właśnie dlatego to była jedna z przyczyn przewrotu majowego. Witos, tak wychwalany teraz przez Pawlaka chłopom chciał odebrać resztki godności, a teraz się tak pięknie o Nim mówi... :twisted:
                Zamieszczone przez dwaoka
                W sumie to niech kościół dostaje co dostaje, ale powinna być kontrola.
                Założyć im kasy fiskalne. Niech będzie jeden spójny cennik za "usługi, które wg prawa kościelnego powinny być bezpłatne", a nie "Bóg zapłać". To, że Bóg jest przyjacielem człowieka, nie znaczy, ze ma być kasjerem księdza! Kolega kiedyś opowiadał, jak był u pewnego księdza na naukach z narzeczoną. Przed naukami ksiądz powiedział, że jest "pewna" opłata. Na pytanie kolegii "ile", odparł, co łaska. Kolega odpowiedział: "obejdzie się bez łaski". Nie muszę chyba dodawać, że ksiądz go wywalił? ops:
                Ile możnaby zrobić dobrego dla ludzi, zamiast budować megapomnik jezusa?
                U mnie w pracy była ekipa serwisowa ze Świebodzina - pozdrowienia - mówili, że tam ksiądz chciał zaspokoić swoje aspiracje i większość parafian byłą temu pomnikowi przeciwna, ale ksiądz się uparł... i mamy pomnik, a miłości w sercu do bliźniego prawie wcale
                Zamieszczone przez Eidos71
                Oczywiście nie chcę, aby dyskusja rozgorzała na nowo
                Coś czuję, że po moim poście to się jednak stanie, ale chciałem wcześniej odpisać.... ale komp mi się zawiesił i dziś znów poczułem nieodpartą chęć podzielenia sie z Wami moimi odczuciami. Może trafnymi, może nie. Ale nic nie bierze się bez przyczyny źródłowej. To nie jest usprawiedliienie, ale będąc ministrantem zapisałem się do harcerstwa (ZHP - jeszcze w podstawówce). Wszystko było fajnie, dopóki nie zmienili księdza, który jakoś nie trawił harcerzy i zmienił sobie zbiórki ministrantów z wtorku na piątek (jakoś dziwnie wtedy od lat miałem zb. harc) . Pewnego pięknego dnia (to już w gimnazjum) na lekcji religii ksiądz przy sprawdzaniu obecności, zapytał się mnie, kiedy regularnie będę chodził na zbiórki ministrantów (wielokrotnie z nim o tym rozmawiałem i tłumaczyłem mu - nie pomogło), odpowiedziałem mu, "że ksiądz wie, że nie będę regularnie chodził, chyba, że spowrotem zmieni termin na inny poza piątkiem. W tym momencie powiedział, że nie szanuję Boga i bliźnich, i żebym już nie przychodził, bo mnie wywala :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock: Uczęszczając do ZHP, często byliśmy jako drużyna ratownicza, na obstawach medycznych (w większości imprez kościelnych - gdzie dziękowano wszystkim, tylko dziwnym trafem nie harcerzom), gdzie służba Bogu była wyrażona służbie Bliźnim, poprzez niesieni im pomocy - ale księdza to już nie obchodziło.
                Pomimo tego, dostrzegam codzienną pracę zwykłych księży, którzy są często "Bogu ducha winni". Zło zaczyna się na wyższych stanowiskach.
                Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
                ----
                Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• pic2ek
                  Rider
                  • 2007
                  • 624

Szkodnicki

Komentarz

• bzyq_74
                    RS
                    • 2008
                    • 3467
                    • Volkswagen
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Szkodnicki, nic dodać nic ująć
                    My to wiemy, a inni twierdzą że to bluźnierstwo
                    MARCIN
                    Mój szkodnik

Komentarz

• Lashlo
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1455

Szkodnicki, brawo!!!
                      Zrobiles to,co sam chciales zrobic. Pieknie napisales.
                      Alleluja
                      P.S. Ja w czechach bylem nie po piwo a auto mam z Polski z salonu ;-)

Komentarz

• Ayu
                        RS
                        • 2009
                        • 4154

Serwis zarządzany przez Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej. Fundusze Europejskie 2014-2020. Skorzystaj z Wyszukiwarki Dotacji lub umów się na bezpłatne konsultacje w Punktach Informacyjnych.

Od momentu kiedy jesteśmy w UE wiadomym było, że kierunek rozwoju tego kraju i plan będzie napisany. I jest. W kilku odsłonach. Polecam lekturę w wolnej chwili. W skrócie - gdyby politycy nie skupiali się na utrzymaniu i walce o władze a na realizacji programu (gotowca) byłoby dobrze 8) Powyższe są niczym innym jak instrukcją obsługi ale zapytajcie się pierwszego lepszego posła co jest napisane w tych dokumentach... :wink:

Komentarz

• Eidos71
                          RS
                          • 2011
                          • 2050
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kmink
                            L&K
                            • 2007
                            • 1360
                            • Superb III (3V3)

Wszystkie media ryją głowy...jednym maskarę z mózgu zrobił TVN a innym Trwam...

...ja wysiadam...mam dość słuchania o PISie, Palikocie, krzyżach, klerze, chorej poprawności politycznej...o milionie innych tematów zastępczych, kłamstw powtarzanych "10razy" które głupi lud chwyta i się podnieca...

nie jestem minimalistą...nie wystarczy mi kilka dróg na krzyż czy "tylko" 60% obcego kapitału w polskim przemyśle...."bo mogło być gorzej".... :wink:

ja kończę ale życzę owocnej dyskusji
                            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Szkodnicki
                              L&K
                              • 2011
                              • 1084

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kompromitacja-posa-roberta-biedronia-jak-odpowiedzial-na-pytanie-co-to-jest-konwent-seniorow_210879.html
                              A czyż Nasz prezydent nie łączył sie w bulu z ofiaramii? A prezes Kaczyński jak jadł obiat? Takich wpadek będzie sporo. Jedne będą głośniej rozpowszechniane, o innych wogóle sie nie dowiemy... Cóż, taki kraj. My róbmy swoje
                              ----

Komentarz

• bzyq_74
                                RS
                                • 2008
                                • 3467
                                • Volkswagen
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

"Czarno na białym" o 1% podatku na KK
                                Najbardziej z przyziemnych spraw mnie wk...o brak podatku od darowizn i sprowadzania bryk z zagranicy. :evil:
                                MARCIN
                                Mój szkodnik

Komentarz

• Szkodnicki
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1084

bzyq_74,

bzyq_74, darowizny niech nie będą opodatkowane, bo inaczej co to za darowizny? Ale q...wa niech wszystkie wpłaty na kościół będą rejestrowane i opodatkowane, niech będą jasne zasady:
                                  Za ślub - 400, za pogrzeb - 200, za coś tam - ileś tam... i od tego niech podatek idzie do budżetu, a paragon dla parafianina...

A wszyscy wątpiący w "zysk" Kościoła niech sobie obejrzą ten program....

"pewien polityk zajechał jaguarem..." Jak pięknie odwracają temat od swojej zachłanności w kierunku R. Kalisza (SLD), a Gowin niech się od Palikota odpier... , bo dzięki niemu i Jego sympatii z biskupami, oraz popieraniem Opus Dei, całą ustawę PO o In Vitro diabli wzięli...

Poza tym teraz z funduszu kościelnego z budżetu jest wypłacanych około 89 milionów zł. Jeśli by w życie weszły przepisy o 1% na kościół, to ta suma mogła by wynosić ok. 400 milionów - oczywiście z budżetu Należy dodać, że z funduszu kościelnego, korzystają jeszcze inne związki wyznaniowe w jakiejś proporcji. Z 1% kasa będzie szła na konkretną organizację i inne związki wyznaniowe dostaną dużo mniej.

Na zakończenie: Fundusz Kościelny początkowo miał być finansowany przede wszystkim z dochodów z nieruchomości przejętych przez państwo na mocy ustawy (dóbr martwej ręki) oraz uzupełniająco poprzez dotacje państwowe uchwalane przez Radę Ministrów. Okazało się to niemożliwe – nie wiadomo, jakie są to dochody, ponieważ nigdy nie zinwentaryzowano zabranych Kościołom dóbr. Aktualnie – na mocy konkordatu – Fundusz Kościelny jest finansowany z budżetu państwa. Powstał on w założeniu jako rekompensata za szkody jakich doznał Kościół od państwa, a Kościół otrzymywał rekompensaty i nadal ma taką możliwość na drodze sądowej.
                                  (wikipedia --> fundusz kościelny)
                                  ----

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Tylko dlaczego zwykły obywatel ma płacić podatek jak dostanie darowizne od osób 3-cich.
                                    Klechy też dostają darowizny od osób/oganizacji obcych i nic nie wykazują.
                                    Jak klecha dostanie darowiznę od żony, syna/córki :diabelski_usmiech to niech nie płaci ,ale w innych przypadkach powinien.
                                    Uważam że jak ktoś płaci za różne posługi:
                                    komunia, pogrzeb (wykopanie dołu, kawalkadę itp.), ślub, na msze itd i itp. to klecha daje rachunek, a Kowalski odpisuje go od dochodu.
                                    Ciekawe jak będzie protestować kościół jak już dojdzie do obowiązku posiadania kas fiskalnych - klątwy, ekskomuniki, straszenie piekłem :twisted:
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

• vince123
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 923

Zamieszczone przez Szkodnicki
                                      Za ślub - 400, za pogrzeb - 200
                                      a propo 'cen uslug koscielnych'
                                      znajomy poszedl do ksiedza zaplacic za slub , i pyta ksiedza ile wynosi ofiara...
                                      ksiadz na to -co laska....,ale daja 1600 :roll:
                                      przy kasach fiskalnych chyba cene by wywindowali ostro ..
                                      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                      nadkole nowe LP
                                      kontakt PW

Komentarz

• Ayu
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 4154

Ja miałem niedawno przykra uroczystość w rodzinie, kiedy przyszliśmy na parafię załatwić sprawy ksiądz powiedział dokładnie: " U nas pogrzeb kosztuje 950PLN." Szkoda komentować postawę klechy.

Komentarz

• Mihau
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7460
                                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

U mnie to samo było. Mama się pytała w parafii ile za pogrzeb, ksiądz na to "co łaska" ale podsuwa cennik :shock: I tak wyszło jakieś 1600 PLN dla samego kościoła za tą niemiłą uroczystość, bo to za msze, a to dla księdza, a to za otwarcie grobu i bla bla bla. Ku*** no bez przesady.
                                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• b707
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1272

Mało tego.. są tacy co jeszcze podczas pogrzebu potrafią jeszcze z tacą chodzić:/ Ostatnio byłam właśnie na pogrzebie na Powązkach. Ksiądz podejście było by tylko odbębnić swoje, powiedział trzy zdania i spi...ł spod grobu, aż się dymiło [ale nie z kadzidła bo tego zabrakło na pogrzebie o_O]. Jeszcze nigdy takiego podejścia "na odwal się" nie widziałem.
                                            Adam

Komentarz

• dwaoka
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 927

u mnie w rodzinie podczas pogrzebu, organista podchodził kilkukrotnie do wdowy i mówił: "ale pamięta pani, że dla mnie to osobno, nie w tym co ksiądz wziął"...
                                              bkc+dsg

Komentarz

• Szkodnicki
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1084

u mnie w rodzinie podczas pogrzebu, organista podchodził kilkukrotnie do wdowy i mówił: "ale pamięta pani, że dla mnie to osobno, nie w tym co ksiądz wziął"...
                                                Mihau, dwaoka, To już jest chamstwo w czystej postaci :!:
                                                Zamieszczone przez b707
                                                są tacy co jeszcze podczas pogrzebu potrafią jeszcze z tacą chodzić:/
                                                U mnie na parafii się na każdym pogrzebie kościelny zbiera na tace, przelicza i ksiądz czyta ile zebrano i ile za tą sumę będzie mszy za zmarłą osobę... Zostawiam to bez komentarza...
                                                ----

Komentarz

Pracuję...