A ja bym rozpier....te partie polityczne, bo tam idzie kupe kasy! Tylko nikt tego nie zrobi, bo sobie by kase pozabierali!
Wyniki wyborów 2011
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osA ja bym rozpier....te partie polityczne, bo tam idzie kupe kasy! Tylko nikt tego nie zrobi, bo sobie by kase pozabierali!
Należy żałować,że w naszym kraju rzadko stosuje się instytucję referendum.Wydaje mi się,że referenda załatwiłyby bardzo szybko wiele spraw,nad którymi Sejm pracuje latami.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
JanuszSz, a komu jeszcze chciałbys zabrac pieniądze kto dostaje je a nie opodatkowuje ?
ps. i ile miliardów kler dostaje z panstwowej kasy?
ps przypomnij mi proszę o ile w ostatnich latach rozrosła się biurokracja i ile to kosztuje
ps.ps nie sprowadzaj tematu do absudru
ps.ps.ps sądząc po wieku zapewne pamiętasz czasy transformacji ? kto i jak na tym skorzystał- skoro mamy sie dobrac do kasy czarnych to może najpierw dobierzmy się do kasy czerwonych i innych różowych popłuczyn
Komentarz
-
-
Tak gwoli kościoła i ostatnich jego "propozycji" finansowych... Oczywiście nie chcę, aby dyskusja rozgorzała na nowo :diabelski_usmiech
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkW Polsce nie ma przemysłu, nie ma pracy, buduje się fabryki, markety niemieckie, francuskie na zasadzie raju podatkowego, gdzie ludzie pracują jak w nowoczesnych obozach pracy...ale to jest nieważne...."NAJWAŻNIEJSZE" to wybić kler!!!!), ale nie powstał, bo zasłonił by "park papieski" (działka jeden ar z pomnikiem JP2, 24h/7dni oświetlona z Naszych pieniędzy - jak wszystkie zresztą Kościoły [tylko KK - inne wyznania tak nie mają :!:] z alejką prowadzącą kilkaset metrów od katedry - też oświetlona- bo jak inaczej?) Ale cóż, mogły powstać miejsca pracy, ale powstał "park" :|
Zamieszczone przez kminkW większości wypadków siedzicie na 4 literach pierdzicie w stołek i tylko myślicie kogo nowego tu znienawidzić...
Zamieszczone przez kminkz kilkoma kolegami poruszyliśmy temat marnej edukacji, wasalstwa wobec innych krajów, o zerowym przemyśle w PL....ale dla was najważniejsze sprawy to te związane z klerem i krzyżem...Polska żegluga - teraz obraz nędzy i rozpaczy - pływająca pod środkowo amerykańska banderą, bo taniej...
Zamieszczone przez kmink...opowiadacie jak to jest za granicą, jaka tolerancja, jaka świeckość, jaka równość a nikt z Was poza wyjazdem po piwo do Czech, samochód do Niemiec czy 2tyg. wczasów w Tunezji d..y nie ruszył? pewnie połowa z was nie zna języka innego niż polski...więc o czym my to w ogóle rozmawiamy?Auto mam z niemiec (moja Octa) i znam angielski :szeroki_usmiech Tolerancja jest wszędzie
Ktoś kiedyś mi powiedział: "Toleruję wszystko, dopóki mi to nie przeszkadza" Jakie to prawdziwe, prawda?
A co do samej świeckości, to tylko muzułmanie mają bardziej przekichane od Nas. W Polsce niestety Kościół, chce być na siłę partią polityczną, ale ma to w genach
Ktoś zapyta w jakich genach? Otóż od Średniowiecza władcy, którzy nie mieli poparcia swojego Biskupa, przestawali być władcami. Nasz patron Polski: Biskup Stanisław - wg "Kronik Kadłubka" i "Gala Anonima" był zdrajcą, który spiskował przeciw królowi. Król w.. :klnie: ..y na niego, zabił go. Niestety zrobił to w świątyni (bo tam się biskup zamknął). Gdy by go zabił gdzieś "w polu", to byłby prawdopodobnie dalej władcą, a nie wygnańcem. Wszyscy "spowiednicy" donosili na wszystkich do papieża, który wiedział wszystko o wszystkich, kto z kim, kto co, itd. itp. W czasie II WŚ papież przecież nie tylko nie potępił Hitlera, ale nawet nałożył klątwę na Polaków, którzy mu (Hitlerowi) się sprzeciwili... Więc teraz nie ma się co dziwić, że Kler chce władzy. On zawsze te władzę miał...
Zamieszczone przez kminkJakoś nigdy swoich problemów nie zrzucałem na kler czy rolników tylko zakasałem rękawy i zapieprzałem od rana do wieczora...jednocześnie robiłem szkolę i pracowałem...
Zamieszczone przez kminkBardziej mnie wnerwia gospodarczy rozbiór Polski niż to że kler nie płaci podatków...(Jak PiS był przy władzy, wyrażaliśmy życzenie" PiS-da dotacje? - Nie dał), a teraz drze paszczenkę, że to PO zabrało miliony na drogi z programu Polska wschodnia, a właśnie ekipa Tuska najwięcej dróg wybudowała i to nie tylko w całej Polsce. Może ja się nie znam, może jestem za młody (młody na pewno), może moja postawa do Pis-u jest agresywna, ale to nie wzięło się z kosmosu. Jeśli kogoś urażam, to przepraszam, ale piszę tu swoje własne odczucia.
Zamieszczone przez kminkKtoś wspomniał o gazie łupkowym...wiecie jak jest w Norwegii z ropą? Ano tak że nie jest to temat żadnych sporów, traktowana jest jako dobro narodowe z którego wszyscy korzystają...a jak będzie w PL z naszym gazem? TV tylko wzbudzi w Was poczucie jacy to super jesteśmy, jak to fajnie że mam gaz...a korzyści szary obywatel nie będzie miał żadnej(poza kilkoma osobami które mieszkają w pobliżu miejsc wydobycia.)Zamieszczone przez piotrek_osja bym rozpier....te partie polityczne, bo tam idzie kupe kasy!Zamieszczone przez JanuszSzO pozbawieniu dotacji może zadecydować Sejm.Wiadomo,że tego nie zrobi z oczywistych względów.Partie niech sobie istnieją,ale niech utrzymują się ze składek swoich członków.
Należy żałować,że w naszym kraju rzadko stosuje się instytucję referendum.Wydaje mi się,że referenda załatwiłyby bardzo szybko wiele spraw,nad którymi Sejm pracuje latami.Zamieszczone przez dwaokaW sumie to niech kościół dostaje co dostaje, ale powinna być kontrola.ops:
Zamieszczone przez dwaokaIle możnaby zrobić dobrego dla ludzi, zamiast budować megapomnik jezusa?- mówili, że tam ksiądz chciał zaspokoić swoje aspiracje i większość parafian byłą temu pomnikowi przeciwna, ale ksiądz się uparł... i mamy pomnik, a miłości w sercu do bliźniego prawie wcale
Zamieszczone przez Eidos71Oczywiście nie chcę, aby dyskusja rozgorzała na nowo
Pomimo tego, dostrzegam codzienną pracę zwykłych księży, którzy są często "Bogu ducha winni". Zło zaczyna się na wyższych stanowiskach.Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce
Komentarz
-
-
Serwis zarządzany przez Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej. Fundusze Europejskie 2014-2020. Skorzystaj z Wyszukiwarki Dotacji lub umów się na bezpłatne konsultacje w Punktach Informacyjnych.
Od momentu kiedy jesteśmy w UE wiadomym było, że kierunek rozwoju tego kraju i plan będzie napisany. I jest. W kilku odsłonach. Polecam lekturę w wolnej chwili. W skrócie - gdyby politycy nie skupiali się na utrzymaniu i walce o władze a na realizacji programu (gotowca) byłoby dobrze 8) Powyższe są niczym innym jak instrukcją obsługi ale zapytajcie się pierwszego lepszego posła co jest napisane w tych dokumentach... :wink:
Komentarz
-
-
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Wszystkie media ryją głowy...jednym maskarę z mózgu zrobił TVN a innym Trwam...
...ja wysiadam...mam dość słuchania o PISie, Palikocie, krzyżach, klerze, chorej poprawności politycznej...o milionie innych tematów zastępczych, kłamstw powtarzanych "10razy" które głupi lud chwyta i się podnieca...
nie jestem minimalistą...nie wystarczy mi kilka dróg na krzyż czy "tylko" 60% obcego kapitału w polskim przemyśle...."bo mogło być gorzej".... :wink:
ja kończę ale życzę owocnej dyskusjiChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_oshttp://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kompromitacja-posa-roberta-biedronia-jak-odpowiedzial-na-pytanie-co-to-jest-konwent-seniorow_210879.htmlSpoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Komentarz
-
-
"Czarno na białym" o 1% podatku na KK
Najbardziej z przyziemnych spraw mnie wk...o brak podatku od darowizn i sprowadzania bryk z zagranicy. :evil:
Komentarz
-
-
bzyq_74,
bzyq_74, darowizny niech nie będą opodatkowane, bo inaczej co to za darowizny? Ale q...wa niech wszystkie wpłaty na kościół będą rejestrowane i opodatkowane, niech będą jasne zasady:
Za ślub - 400, za pogrzeb - 200, za coś tam - ileś tam... i od tego niech podatek idzie do budżetu, a paragon dla parafianina...
A wszyscy wątpiący w "zysk" Kościoła niech sobie obejrzą ten program....
"pewien polityk zajechał jaguarem..." Jak pięknie odwracają temat od swojej zachłanności w kierunku R. Kalisza (SLD), a Gowin niech się od Palikota odpier... , bo dzięki niemu i Jego sympatii z biskupami, oraz popieraniem Opus Dei, całą ustawę PO o In Vitro diabli wzięli...
Poza tym teraz z funduszu kościelnego z budżetu jest wypłacanych około 89 milionów zł. Jeśli by w życie weszły przepisy o 1% na kościół, to ta suma mogła by wynosić ok. 400 milionów - oczywiście z budżetu Należy dodać, że z funduszu kościelnego, korzystają jeszcze inne związki wyznaniowe w jakiejś proporcji. Z 1% kasa będzie szła na konkretną organizację i inne związki wyznaniowe dostaną dużo mniej.
Na zakończenie: Fundusz Kościelny początkowo miał być finansowany przede wszystkim z dochodów z nieruchomości przejętych przez państwo na mocy ustawy (dóbr martwej ręki) oraz uzupełniająco poprzez dotacje państwowe uchwalane przez Radę Ministrów. Okazało się to niemożliwe – nie wiadomo, jakie są to dochody, ponieważ nigdy nie zinwentaryzowano zabranych Kościołom dóbr. Aktualnie – na mocy konkordatu – Fundusz Kościelny jest finansowany z budżetu państwa. Powstał on w założeniu jako rekompensata za szkody jakich doznał Kościół od państwa, a Kościół otrzymywał rekompensaty i nadal ma taką możliwość na drodze sądowej.
(wikipedia --> fundusz kościelny)Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Komentarz
-
-
Tylko dlaczego zwykły obywatel ma płacić podatek jak dostanie darowizne od osób 3-cich.
Klechy też dostają darowizny od osób/oganizacji obcych i nic nie wykazują.
Jak klecha dostanie darowiznę od żony, syna/córki :diabelski_usmiech to niech nie płaci ,ale w innych przypadkach powinien.
Uważam że jak ktoś płaci za różne posługi:
komunia, pogrzeb (wykopanie dołu, kawalkadę itp.), ślub, na msze itd i itp. to klecha daje rachunek, a Kowalski odpisuje go od dochodu.
Ciekawe jak będzie protestować kościół jak już dojdzie do obowiązku posiadania kas fiskalnych - klątwy, ekskomuniki, straszenie piekłem :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SzkodnickiZa ślub - 400, za pogrzeb - 200
znajomy poszedl do ksiedza zaplacic za slub , i pyta ksiedza ile wynosi ofiara...
ksiadz na to -co laska....,ale daja 1600 :roll:
przy kasach fiskalnych chyba cene by wywindowali ostro ..sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Mało tego.. są tacy co jeszcze podczas pogrzebu potrafią jeszcze z tacą chodzić:/ Ostatnio byłam właśnie na pogrzebie na Powązkach. Ksiądz podejście było by tylko odbębnić swoje, powiedział trzy zdania i spi...ł spod grobu, aż się dymiło [ale nie z kadzidła bo tego zabrakło na pogrzebie o_O]. Jeszcze nigdy takiego podejścia "na odwal się" nie widziałem.Adam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokau mnie w rodzinie podczas pogrzebu, organista podchodził kilkukrotnie do wdowy i mówił: "ale pamięta pani, że dla mnie to osobno, nie w tym co ksiądz wziął"...
Zamieszczone przez b707są tacy co jeszcze podczas pogrzebu potrafią jeszcze z tacą chodzić:/Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Komentarz
-
Komentarz