Wyniki wyborów 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8160
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

sew1981, chłopo - baba...to taki jegomość z Ruchu Palikota z Krakowa jak dobrze mi sie wydaje...co kiedys był Panem, a teraz jest Pania....

[ Dodano: Pon 10 Paź, 11 10:17 ]
    Zamieszczone przez westwi78
    Nie sądze żeby Palikot wszedł do koalicji. Wie że to się wiążę z ich pochłonięciem. Myślę, że liczy że ten rząd nie wytrzyma kadencji i on na tym wypłynie w przyszłych wyborach.
    w/g mnie Ruch Palikota to taka Samoobrona...... - wypłynie i zaraz popłynie.....to zalezy jak sie ugada z Tuskiem....., bo jak sie nie dogadaja...to bedzie Tuskowi bardziej dokuczał niz Kaczynski :diabelski_usmiech
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Ja tam do gejów nic nie mam. Znam kilku i naprawdę ciekawi i inteligentni ludzie.
      Ważne aby nie łapali za pośladki itp.
      Gorsi to kler i co poniektórzy z nich o pedofilskich zachciankach.
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

bzyq_74, to nie gej tylko przeróbka na kobitke z wygladu itd.....
        Ciekawe jakby się Panie posłanki czuły w łazni itd z tą Pania/Panem
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez sew1981
          Co do opodatkowanie kościoła mam bardzo realną wiedzę, bo z nim współpracuje. Podatki są przez każdego duchownego odprowadzane na bieżąco
          Rozumiem,że to informacja uzyskana od funkcjonariuszy KK?
          Zapytaj jeszcze,w jakiej wysokości odprowadzają te podatki,a które dochody wpisują w rubrykę"na cele kultu religijnego"
          Być może z racji wieku nie pamiętasz,ale na początku lat 90 XXw.głośne były sprawy sprowadzania kilkudziesięciu luksusowych aut na tzw."cele kultu".
          Zapadło w tych sprawach wiele skazujących wyroków.
          A tak apropos ciekawe czy Ci co o tym krzyczą np. Palikot, sami tak rzetelnie wywiązują się z podatków, trzebaby było zobaczyć te jego wszystkie firmy co wykupił za bezcen od skarbu Państwa.
          W psychologii to nazywa się "projekcja"
          W KK (Kodeksie Karnym) takie coś nazywa się "pomówienie"i podlega ściganiu.
          Myślisz,że gdyby coś było na rzeczy,przeciwnicy w wyborach nie rozdmuchaliby tego?
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Emil
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1092

Emil kiedy byłeś we wspomnianym przez Ciebie krajów?

Gdybyś zobaczyły jakie różnice są miedzy nimi a Polską to byś zrozumiał dlaczego oni tak bardzo płaczą że maja kryzys i jest im coraz gorzej...
            Z racji wykonywanej pracy ( handel zagraniczny export - import / branża spożywcza od 10 lat) w zasadzie bardzo często ....
            Dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem ? napisałem wyraźnie, że chodzi o pewne tendencje : jak tam jest dziś , a jak było kilka czy kilkanaście lat temu. Są to tak oczywiste sprawy, że rzucanie jakimikolwiek statystykami jest zupełnie zbędne.
            BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
            CR-V 2,2 i-ctdi
            Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

DObry wynik Palikota to zasługa ludzi którym wisi kasę Dzięki temu, że przekroczył 3% dostanie dofinansowanie i będzie mógł pospłacać długi, których nie zamierzał spłacać :szeroki_usmiech
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

Zamieszczone przez stefcio
                daneczek76 napisał/a:

napisałem kolego ze tak się mówi (wyrwałeś zdanie z kontekstu) a nie że jestem tego pewien co do dogadania się z Tuskiem, co do odebrania głosów to widać że raczej wyborcy SLD przesil do Palikota co widać po słupkach wyborczych..

to jest taka formuła retoryczna, która teoretycznia pozwala unikać odpowiedzialności za swoje słowa, ponieważ 'na mieście się mówi...' i juz można bezkrytycznie powielać bzdury.

daneczek76, to nic osobistego
                ok ja odpowiedzialności nie uciekam tylko powiedziałem to co słyszałem i powtórzyłem za jakimś internetowym brukowcem..

Co do Palikota mogę się założyć że nie zrealizuje żadnej z obietnic wyborczych i nawet nie ma zamiaru ich zrealizować.
                Wynik Palikota to głównie młodzi ludzie którzy zielonego pojęcia nie maja i programie wyborczym Palikota i polityce i tylko by chcieli legalizacji maryśki. - a że nie chcieli wybierać miedzy PO i PiS bo sie do nich zrazili i jak znam życie w przyszłych wyborach nie wezmą udziału bo sie zniechęca do Palikota który ich obietnic po prostu zrealizować nie może i pewnie nawet nie chce.
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez daneczek76
                  Co do Palikota mogę się założyć że nie zrealizuje żadnej z obietnic wyborczych i nawet nie ma zamiaru ich zrealizować.
                  Przecież większość partii tak robi (jak nie wszystkie), mówi to co ludzie chcą usłyszeć, a później mało czasu, kryzys, no nie udało się, etc. A nawet jak zrealizują to mniej jak połowę.
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

Mihau, racja to też - dla mnie Palikot = partia skrajnie populistyczna

[ Dodano: Pon 10 Paź, 11 11:55 ]
                    Zamieszczone przez JanuszSz
                    sew1981 napisał/a:
                    Co do opodatkowanie kościoła mam bardzo realną wiedzę, bo z nim współpracuje. Podatki są przez każdego duchownego odprowadzane na bieżąco

Rozumiem,że to informacja uzyskana od funkcjonariuszy KK?
                    Zapytaj jeszcze,w jakiej wysokości odprowadzają te podatki,a które dochody wpisują w rubrykę"na cele kultu religijnego"
                    Być może z racji wieku nie pamiętasz,ale na początku lat 90 XXw.głośne były sprawy sprowadzania kilkudziesięciu luksusowych aut na tzw."cele kultu".
                    Zapadło w tych sprawach wiele skazujących wyroków. sew1981 napisał/a:
                    A tak apropos ciekawe czy Ci co o tym krzyczą np. Palikot, sami tak rzetelnie wywiązują się z podatków, trzebaby było zobaczyć te jego wszystkie firmy co wykupił za bezcen od skarbu Państwa.
                    W psychologii to nazywa się "projekcja"

W KK (Kodeksie Karnym) takie coś nazywa się "pomówienie"i podlega ściganiu.
                    Myślisz,że gdyby coś było na rzeczy,przeciwnicy w wyborach nie rozdmuchaliby tego?
                    Kolego wszędzie są ludzie i ludzie nie ma ideałów do ideału się dąży ale nie dochodzi nie można wszystkich Mierzyc jedną miarą. Że jeden nie odprowadza podatku nie znaczy że inni tez tak robią.
                    Co do Palikota i jego firm to jest polityka i myślę że on tez coś ma na nich, a zresztą było na rękę żeby wygrał i zabrał część wyborców to po co go ruszać.

Komentarz

• andriu21tg
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1499

Zamieszczone przez bzyq_74
                      Zamieszczone przez kmink
                      Dla mnie dobry wynik Palikota odzwierciedla tylko jak wielu ludzi w Polsce nie myśli...wystarczyły marne, prowokujące hasełka i mają 10%...
                      To nie prowokacja. To kiełbasa wyborcza PO sprzed 4 lat i niespełnione obietnice doprowadziły do wyłonienia się Palikota.
                      Dla mnie są najważniejsze 3 rzeczy z jego programu:
                      primo: Przyjazne Państwo (koniec betonu urzędniczego)
                      secundo: opodatkowanie kleru (kasy fiskalne) i rozliczenie ich za majątki
                      tercjo: legalizacja miękkich używek
                      + bezplatna antykoncepcja. :!:

Komentarz

• b707
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1272

b707,
                        Każdego? Tylko przez wikariuszy i proboszczy... max dla tych ostatnich to niecałe 1400zł KWARTALNIE!
                        Reszta nie płaci nic... czyli biskupy, zakonnicy, itp. itd.

Nie ma też podatku od nieruchomości itp...
                        A potem sobie archidiecezja w Warszawie stawia 180 metrowy wieżowiec w centrum miasta. I to nie mrzonka... Na Wilanowie Świątynia opatrzności, a przy Emilii Plater weżowiec...

Nie ma podatków od darowizn, spadków... czy działalności niegospodarczej.
                        Więc jak pisałem... to opodatkowanie to fikcja... to co jest to po prostu śmiech na sali.
                        I jak już Ci JanuszSz napisał... myślisz, że "czarni" przekrętów nie robią? Bo to księża?

Należało by też skończyć z finansowanie kościoła ze Skarbu Państwa... ludzie narzekają na biedę, a KK spływa bogactwem.... sami nic nie dają ale do kieszeni obywateli sięgają bez skrupułów.
                        Państwo powinno być świeckie. Tym bardziej z e sam KK już dawno stał się bardziej maszynką do produkcji pieniędzy niż tym czym powinien być w rzeczywistości.
                        Jak ktoś chce płacić na kościół może płacić... ale to powinno być dobrowolne.
                        Adam

Komentarz

• kmink
                          L&K
                          • 2007
                          • 1360
                          • Superb III (3V3)

Każdy sobie rzepkę skrobie...

Niesamowicie mnie wqrza takie pieprzenie dyrdymałów o tym że ktoś inny ma lepiej, więcej, nic nie robi a dużo zarabia...

trzeba było zostać księdzem to byś nie płacił podatków...proste...

W naszym chorym społeczeństwie każdy robi z siebie chodzący ideał, czepia się księdza że nie płaci podatków, policjanta że g...o robi i po 15latach idzie na emeryturę, górnika że ma 3000emerytury.....itd

Wszyscy nasz oszukują, okradają, maja lepiej, łatwiej.....
                          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Emil
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 1092

Zamieszczone przez kmink
                            W naszym chorym społeczeństwie każdy robi z siebie chodzący ideał, czepia się księdza że nie płaci podatków, policjanta że g...o robi i po 15latach idzie na emeryturę, górnika że ma 3000emerytury.....itd
                            te "chore społeczeństwo" stanowi nikt inny jak MY, więc zaliczasz się do niego czy nie ? bo w innym przypadku jesteś wspomnianym "chodzącym ideałem"

tak naprawdę wiele razy wraca fajne przysłowie , że "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"

Np. śmiać mi się chce czasami gdy na cb słyszę, że np. na całym świecie nie ma takich korków jak Polsce haha..... że wszędzie jest tak idealnie, a u nas 3 świat .....

...czyli najlepiej nic nie zmieniać, i to co jest chore akceptować jako chore ?
                            BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
                            CR-V 2,2 i-ctdi
                            Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• Le-Ce
                              L&K
                              • 2010
                              • 1313
                              • Octavia I (1U2)
                              • AUM 1.8 20VT 150 KM

JanuszSZ b707

daneczek76

Jakie masz moralne prawo sądzić człowieka i to po raz drugi :?: Czy takie prawo nabywa się będąc sympatykiem jedynie słusznej linii partii :!: Za swoje przewinienie został osądzony i odbył swą karę. Wyrażając opinię, iż jest "kryminalistą" uwłaczasz godności człowieka i nie jako mojej :evil:
                              Tak, bowiem 40 lat temu pod wpływem polskiej "marychy" (spirytus+oranżada),
                              też byłem sądzony z bomby (o ile Ci wiadomo co to znaczyło ) :?: , zaliczając Białołękę, i to za głupotę.
                              Według Twej opinii też pozostaję kryminalistą :?:
                              Pomijając, oczywiście to, iż każdy może mieć kłopoty z prawem choćby broniąc swej lub rodziny czci, czy też swojej własności, co niejednokrotnie miało miejsce w naszym kraju.
                              Wracając do Twej wypowiedzi na temat "kochających inaczej" :wink:
                              Jak dotąd wszyscy mają prawa wyborcze i mogą być wybierani.
                              To, że "jeden woli ogórki a drugi ogrodnika córki" nie ma i nie może mieć żadnego wpływu na jakąkolwiek publiczną ocenę drugiego człowieka :!:
                              Co mnie bowiem obchodzi tajemnica alkowy i czy jakiś koleś lubi tylko po Bożemu i po ciemku. :diabelski_usmiech
                              Bowiem to jest każdego prywatna sprawa :!:
                              Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• JanuszSz
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 2835
                                • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez kmink
                                Widzę,że nie bardzo kumasz o co chodzi.
                                A więc rzecz nie jest o tym,aby zostać księdzem i nie płacić podatków,a o tym aby ten kto został księdzem płacił podatki.Pomimo tego,że księża są funkcjonariuszami innego państwa mają polskie obywatelstwo,mieszkają i zarabiają tu i ich zas markanym obowiązkiem jest płacić podatki,tak jak płacę ja,płacisz Ty i gros obywateli naszego kraju.
                                A oni nie dość,że "płacą" symboliczne stawki podatkowe,to w zamian z kasy państwa,kas samorządów wyciągają ogromne sumy na budowę i remonty swoich siedzib.

Komentarz

• b707
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1272

Zamieszczone przez Emil
                                  że wszędzie jest tak idealnie, a u nas 3 świat .....
                                  No jak widać pod niektórymi względami nadal jesteśmy trzecim światem

Zamieszczone przez kmink
                                  Każdy sobie rzepkę skrobie...

Niesamowicie mnie wqrza takie pieprzenie dyrdymałów o tym że ktoś inny ma lepiej, więcej, nic nie robi a dużo zarabia...

Wszyscy nasz oszukują, okradają, maja lepiej, łatwiej.....
                                  Nikt nie mówi że każdy ma mieć po równo... W żadnym społeczeństwie nigdy tak nie będzie.

Ale należy skończyć z akceptacją dla pewnych rzeczy. Są ludzie czy instytucje bardziej potrzebujące. KK ma tyle kasy że dofinansowanie z Państwa jest mu po prostu nie potrzebne... BA od nadmiaru pieniędzy zaczyna niektórym już po prostu odbijać.
                                  Moim zdaniem kraju nie stać na finansowanie zachcianek kościoła... podkreślam... zachcianek. Większość kasy idzie na głupoty bez których KK mógłby się obyć lub sfinansować we własnym zakresie. Jak nie to zawsze mogą wyprzedać część gruntów.

Zamieszczone przez kmink
                                  A jak mnie ktoś napadnie i okradnie to co? Też nie narzekać bo można było zostać złodziejem?
                                  pzdr
                                  Adam

Komentarz

• daneczek76
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 3642
                                    • Toyota

Le-Ce, kolego nie osądzam tylko wyraziłem swoje zdanie po prostu uważam że człowiek który miał do czynienia z prawem nie powinien pełnić funkcji społecznych i państwowych.
                                    Bez urazy Le-Ce ja nie uważam że człowiek który popełnia błędy nie może się resocjalizować też mam paru kolegów którzy zaliczyli Kamińsk maja rodziny dzieci i są wspaniałymi ludźmi i obywatelami.
                                    Co do kochających inaczej to jest oczywiście moje prywatne zdanie uważam że jakie oni będą wartości przedstawiać jako politycy bo ich kochanie inaczej przeniesie się na politykę i będą chcieli swoje interesy załatwić - niech robią sobie ze sobą co chcą byle się z tym publicznie nie obnosili bo osobiście jak dla mnie jest to w brew norma moralnym tak jak np: adopcja dzieci przez gejów
                                    Po prostu dajemy palca a za chwile co innego jest już uważane za normę moralną i tak za chwile będą kochający inaczej wychowywać dzieci, po tem pedofile też o swoje będą walczyć , a juz najpiękniejsza para według VIVA najpiękniejsi to Geye.
                                    Zaznaczam to moje prywatne zdanie co do opcji politycznej tez nie trafiłeś nie głosowałem ani na PIS a ni tym bardziej na PO.

Komentarz

• zepter00
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2304

b707Ubiegłeś mnie... dokładnie takiego samego sposobu miałem użyć na obalenie tego błędnego i nielogicznego twierdzenia kink'a, że o rozumowaniu nie wspomnę...
                                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2009
                                        • 10917
                                        • Fiat

JanuszSz, daj se spokój z tym pomówieniem...dostajesz coś za to? :wink:
                                        b707
                                        zresztą do was obojga chłopaki tak w skrócie:
                                        1. jak ktoś nie chce płacić to i tak będzie rżnął i nie ważne czy jest palikotem, księdzem czy mówcą filozofem - to tylko wstyd , że robią to osoby publiczne i hańba dla nich
                                        2. nie uważam, że wszyscy ludzie (w tym księża) są idealni, takich należy ciągać po sądach, ale też nie można wieszać psów na całym kościele, a tym bardziej nie mogą tego robić osoby pokroju Palikota, bo mam bardzo mieszane uczucia, co do jego przejrzystości finansowej i biznesowej
                                        3. jak wam się nie podoba, to nic na kościół nie musicie dawać przecież. Nikt was do tego nie zmusza.Opodatkowanie działa normalnie w dwie strony, to też opodatkowanie wiernych jak np. w niemczech, więc nie wiem czy to taki super system.
                                        4. Dla mnie też niektóre pomysły są poronione, bo Kościół to tylko ludzie, Opatrzność też według mnie trafiona. Ale np. renowacje zabytków kościelnych to nasza historia i dziedzictwo - np Jasna Góra itp. Co do zakonników i zakonnic to zupełnie inna bajka, bo te przeważnie działają międzynarodowo i mają swoje konstytucje. A poza tym jest jeszcze takie coś jak konkordat.
                                        W skrócie - pewne rzeczy Kościół może usprawnić, to prawda, ale robienie Palikotowych bojkotów to jakaś mrzonka i walenie sobie samemu w kolano Panowie. Mądre reformy to reformy przemyślane.

[ Dodano: Pon 10 Paź, 11 16:03 ]
                                        daneczek76, zgadzam się z Tobą, to zasada oczywista, że nasze morale przenoszą się na działanie i życie. W wypadku polityka np. na propozycje ustaw.
                                        Ameryki nie odkryliśmy. Nie oceniamy ludzi jako ludzi, oceniamy co proponują i analizujemy skąd te propozycje się biorą i jakie mogą mieć później konsekwencje dla całości społeczeństwa i jego przyszłości.

Komentarz

• b707
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1272

3. jak wam się nie podoba, to nic na kościół nie musicie dawać przecież. Nikt was do tego nie zmusza.Opodatkowanie działa normalnie w dwie strony, to też opodatkowanie wiernych jak np. w niemczech, więc nie wiem czy to taki super system.
                                          Ja nie muszę? Musze... to co wpłacam do Skarbu Państwa idzie na kościół, rydzyka itd... Nie mam możliwości wybory by zamiast na budowanie wieżowca czy kolejnego kościoła kasa szła na szpital, dzieci z domów dziecka czy na drogi.

4. Dla mnie też niektóre pomysły są poronione, bo Kościół to tylko ludzie, Opatrzność też według mnie trafiona. Ale np. renowacje zabytków kościelnych to nasza historia i dziedzictwo - np Jasna Góra itp. Co do zakonników i zakonnic to zupełnie inna bajka, bo te przeważnie działają międzynarodowo i mają swoje konstytucje. A poza tym jest jeszcze takie coś jak konkordat.
                                          W skrócie - pewne rzeczy Kościół może usprawnić, to prawda, ale robienie Palikotowych bojkotów to jakaś mrzonka i walenie sobie samemu w kolano Panowie. Mądre reformy to reformy przemyślane.
                                          Co ma renowacja zabytków do stawiania wieżowców przez archidiecezje, budowanie n-tego kościoła w okolicy gdy już obecne świeca pustkami. Zresztą renowacje można przeprowadzać z datków na tacę... Ale problem jest taki że Księżą już na prawdę odbija... kto to słyszał by co 5 lat witraże zmieniać? Pomijam już pazerność kościoła.

Gorzej jest tylko w Grecji gdzie ludzie budowali sobie kościółki tylko po to by państwo im za darmo doprowadziło media.

IMHO wszystko można zmienić nawet konkordat, i najwyższy czas to zrobić. Osobiście wole dofinansowane służby publiczne i rozbudowane sieci drogowe od lądowania kasy w zachcianko kościoła.
                                          pzdr
                                          Adam

Komentarz

• Eidos71
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2050
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No to zaczyna się polski teatrzyk... :diabelski_usmiech

Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• sew1981
                                              RS
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2009
                                              • 10917
                                              • Fiat

b707, myślę że poziom naszej dysputy spada:
                                              "to co wpłacam do Skarbu Państwa idzie na kościół, rydzyka itd"....tak samo mogę zacząć gadać - to co wpłacam idzie na jedzenie i diety dla Palikota od dziś....i zachcianki niektórych posłów i innych urzędników państwowych, czy generalnie ludzi u jakiejkolwiek władzy (czy kościelnej, czy świeckiej)
                                              Robi się jałowo, więc przestaje się wypowiadać w temacie, bo widzę ,że duch reformatorów "na gwałt" jest kopiowany szybko, ale niepoparty rzetelną wiedzą i konkretnymi pomysłami. Z niektórymi rzeczami się z Tobą zgadzam, ale z wieloma stoję w opozycji

Komentarz

• JanuszSz
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 2835
                                                • Superb II combi (3T5)

Robi się jałowo, więc przestaje się wypowiadać w temacie, bo widzę ,że duch reformatorów "na gwałt" jest kopiowany szybko, ale niepoparty rzetelną wiedzą i konkretnymi pomysłami.
                                                Taaa.Najpierw rzucam kulka niepopartych dowodami zarzutów,a gdy spotykam się z kontrą to wycofuję się rakiem.

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

JanuszSz, nie wycofuje się , tylko właśnie "opozycyjne" punkty w większości (niektóre trafne poniekąd) są według mnie nie poparte niczym poważnym i nie mają sensownych rozwiązań tylko kopiują głupią wyborczą gadaninę kandydatów typu Palikot.Nie zgodzimy się we wszystkim, więc lepiej zakończyć. Jest wiele rzeczy do zmian, ale w sposób mądry , a nie mrzonkowo-wieśniacki i nie przez ludzi takiego formatu, którzy więcej szkody niż pożytku wnoszą - np. spraw odnośnie kościoła, bo ja np. widzę inne priorytety do zmian w nim, a nie te co podaje szanowny Pan. To wolny głos. Poprostu dziwie się niektórym Polakom, że dają się ponieść emocjom i głosują nie głową, a emocjami.
                                                  Thats all w temacie.
                                                  p.s. dodatkowo dlaczego warto przestać gadać o niczym - poprostu takie teksty to jakby wyjęte żywcem z "na gorąco" czy z "faktu":
                                                  "renowacje można przeprowadzać z datków na tacę... Ale problem jest taki że Księżą już na prawdę odbija... kto to słyszał by co 5 lat witraże zmieniać? Pomijam już pazerność kościoła."...to nie fakty, tylko jakieś pierdoły, bazowanie na jakimś jednym czy drugim kretynie. Mało takich jest w rządzie, w firmach -też są? tak samo się znajdą w kościele. Chcielibyście być klasyfikowani w taki sposób?Ludzie w każdym miejscu są różnego formatu i nie można pchać ich w jeden wór. Stąd ta dyskusja spadła, chyba już wystarczająco uzasadniłem.

Komentarz

• mamaj12
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 1956
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

A jak tak trochę z innej beczki. Widziałem gdzieś coś w rodzaju podsumowania Panowania PO, tzn. ichniejsze obietnice z poprzednich wyborów, a co faktycznie zrobili. Coś jakby na zasadzie listy z "fistaszkami" odznaczającymi dany punkt. Tylko za cholerę nie mogę tego znaleźć.
                                                    Chyba, że mi się coś pokręciło i to było 4 lata wstecz
                                                    obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                                    wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

Pracuję...