Wyniki wyborów 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kmink
    L&K
    • 2007
    • 1360
    • Superb III (3V3)

Ok, niech księża płacą podatki i niech państwo ich nie dofinansowuje... ale jednocześnie niech moje podatki nie idą na bezrobotnych, więźniów, partie...niech każdy sam się finansuje i o siebie troszczy...

Idziesz do pierdla to łopata w rękę i do roboty...nie zarabiasz na siebie to nie jesz...proste

W większości wypadków ten najazd na kler nie bierze się z tego że myślicie zdroworozsądkowo tylko że z takich czy innych powodów nienawidzicie kleru...ok macie do tego prawo tylko nie traktujcie tej kwestii jako najważniejszej i ratującej nasze państwo przed upadkiem...

Nie się państwo weźmie za rozliczenie i odpowiednie ukaranie tych co drogi źle budują, przetargi ustawiają, duże korporacje które nie płaca podatków bo mają ulgi na 10lat po upływie których zmieniają nazwę i kolejne lata maja podatki w nosie...i można tak wymieniać i wymieniać....

Ktoś tam się wielce oburzył że napisałem tak źle o naszym społeczeństwie...ideałem nie jestem ale nie zaglądam innym do portfela, nie zawiszcze, nie płacze jak to mi jest źle a inni mają tak dobrze i łatwo...
    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Zamieszczone przez kmink
      nie zarabiasz na siebie to nie jesz...proste
      nie życzę Ci, żeby Ci się kiedyś coś takiego przytrafiło.

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

mamaj12,
        Onet chyba coś takiego robił. Ale mają tak skopaną stronę o wyborach że ciężko się połapać co i jak.

sew1981, moim zdaniem obecnie priorytetem rządu powinno być zajęcie się budżetem i przeprowadzeniem zmian tam gdzie nie potrzebnie jest odkręcony kranik z gotówką.
        Na Palikota nie głosowałem jak by co. Ale popieram jego pomysł wprowadzenia państwa świeckiego, zalegalizowanie prostytucji, likwidacji KRUSu, senatu... jestem też za zmniejszeniem finansowania dla partii z budżetu.

By coś w tym kraju zrobić potrzebne są pieniądze... A chyba lepiej zmniejszać wydatki niż zwiększać zadłużenie...

No chyba że kolega jest zwolennikiem podniesienia akcyzy na paliwo i podatków byle tylko nie tykać kościoła... Niech spokojnie budują te drapacze chmur w centrum warszawy i trzepią z nich kasę.

Zamieszczone przez sew1981
        p.s. dodatkowo dlaczego warto przestać gadać o niczym - poprostu takie teksty to jakby wyjęte żywcem z "na gorąco" czy z "faktu":
        "renowacje można przeprowadzać z datków na tacę... Ale problem jest taki że Księżą już na prawdę odbija... kto to słyszał by co 5 lat witraże zmieniać? Pomijam już pazerność kościoła."
        Kolego pod nosem mam pięć kościołów i jeden cmentarz.
        -wszystkie jak typowe KK spływają wręcz bogactwem... i jak to się ma do biblii? (Zresztą KK już dawno zdeptał to co było fundamentem wiary chrześcijańskiej.)
        -w dwóch datki na tace idą na nowe witraże bo stare są złe bo nie pokazują tego czy tamtego świętego.
        -w jednym ksiądz prowadzi sobie agitacje polityczne
        -najbardziej mnie rozwalił tekst podczas podsumowania wizyt księdza po kolędzie. Bez owijania kto nie wpuścił zostanie skrupulatnie z tego rozliczony
        -cmentarz? Tam to już Ksiądz jest pazerny na kasę. Ludzi ma w nosie, przepisy też... będzie chował zmarłych ludziom pod oknami. Oczywiście wcześniej kościół odebrał zagrabione za komunizmu grunty... Ciekawe ile osób jest nieświadomych tego iż pewnego dnia kościół może przypomnieć się o swoją ziemie?
        - no i przede wszystkim... załatwił coś kolega kiedykolwiek w kościele bez odpowiedniej sumki?

Kościół od dłuższego czasu już działa jako instytucja, której celem jest bogacenie się. Podobnie jak prywatni przedsiębiorcy... jedni bogacą się niesamowicie a inni ledwo wiążą koniec z końcem. Ale jakoś wszyscy płaca podatki i niewiele ciągną z budżetu.
        pzdr
        Adam

Komentarz

• kmink
          L&K
          • 2007
          • 1360
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez westwi78
          Zamieszczone przez kmink
          nikomu normalnemu tego nie życzę...ale jak ktoś jest złodziejem(o gorszym mendach nie wspominając) i idzie do pierdla to dlaczego ja mam go utrzymywać? niech pracuje na siebie...nie zapracuje to nie je...co w tym złego?

jak nikogo nie finansujemy to nikogo...niech każdy będzie kowalem własnego losu...wtedy będzie sprawiedliwie i jak coś pójdzie nie tak to będzie mógł mieć pretensje tylko do siebie...

niech rozdawnictwo skończy się definitywnie a nie tylko dla tych których ktoś z jakiegoś powodu(może i słusznego) nienawidzi...

www.tuneforce.pl
          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Zamieszczone przez kmink
            Zamieszczone przez kmink
            nikomu normalnemu tego nie życzę...ale jak ktoś jest złodziejem(o gorszym mendach nie wspominając) i idzie do pierdla to dlaczego ja mam go utrzymywać? niech pracuje na siebie...nie zapracuje to nie je...co w tym złego?
            Z tym się zdecydowanie zgadzam. Więźniów powinno się zagonić do roboty. Prosty sposób na rozwiązanie problemu psich kup.

Co do finansowania to kolega nie całkiem zrozumiał. Jestem za tym by "kler" po prostu był traktowany na tych samych zasadach co zwykły przedsiębiorca.

W końcu jak napisał ktoś na portalu niezależna.pl 70% społeczeństwa to robole, ludzie bez honoru i poczucia chrześcijaństwa [czy jakoś tak]
            Adam

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

nikomu normalnemu tego nie życzę
              czyli wycofujesz się z tych bezrobotnych? Bo wierz mi, wśród nich są ludzie którzy chcą a nie mogą znaleźc pracy - jakiejkolwiek. Zgoda, że powinna być dużo bardziej rozwinięte selekcja nieróbów z wyboru a bezrobotnych prawdziwych, jednak nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

b707, ok to Twoje zdanie, moje jest inne. Każdy moje mieć swoje
                Ja mam inne doświadczenia, nie trafiłem na taką ilość "buraków" kościelnych, aczkolwiek jakbyś troszkę poszukał, pozytywne postaci w KK też byś znalazł.
                Widocznie mało szukasz :P

Komentarz

• vince123
                  Elegance
                  • 2009
                  • 923

b707, jakie podasz argumenty przemawiajace za zalegalizowaniem prostytucji i likwidacja KRUSu :?:
                  sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                  nadkole nowe LP
                  kontakt PW

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

Zamieszczone przez b707
                    -wszystkie jak typowe KK spływają wręcz bogactwem... i jak to się ma do biblii? (Zresztą KK już dawno zdeptał to co było fundamentem wiary chrześcijańskiej.)
                    -w dwóch datki na tace idą na nowe witraże bo stare są złe bo nie pokazują tego czy tamtego świętego.
                    -w jednym ksiądz prowadzi sobie agitacje polityczne
                    jak n antyklerykała widzę ze tam chyba regularnie bywasz
                    a co to znaczy "cmentarz opływający bogactwem"? i czy on na pewno jest parafialny a nie na przykład miejski?
                    Ludzie dajcie już spokój temu odwracaniu uwagi w stronę kościoła czy maryśki, bo prawdziwe problemy są w długu publicznym tym co się dzieje w UE itd.

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez vince123
                      b707, jakie podasz argumenty przemawiajace za zalegalizowaniem prostytucji i likwidacja KRUSu :?:
                      to może wejdę w słowo:

Legalizacja prostytucji jak najbardziej jestem za:
                      Panie świadczą swoje usługi więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby posiadały kasę fiskalną i dawały paragony. Jest to podstawa do ściągania podatku jak i może do reklamacji usług.
                      Po za tym są objęte ubezpieczeniem zdrowotnym co zapobiegać będzie zarażaniu klientów kiłą czy Hivem.
                      Skoro my (nie rolni) łożymy na ZUS to czemu rolnicy mają mieć lepiej w KRUS-ie.
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

• vince123
                        Elegance
                        • 2009
                        • 923

bzyq_74, jak wyobrazasz sobie sciaganie od nich podatku :?: kto mialby sprawdzac czy faktycznie dana 'pani' miala danego klienta?
                        ktos wie czy w innych krajach jest juz takie rozwiazanie??

z tego co mi wiadomo to panstwo wiecej doplaca do zusu niz do krusu... rolnicy maja lepiej w krusie? fakt ze skladki placa mniejsze, ale nalezy tez zauwazyc jakie dostaja swiadczenia emerytalne... ksztaltuja sie one na poziomie 600-800zl m-c .
                        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                        nadkole nowe LP
                        kontakt PW

Komentarz

• pandzik
                          RS
                          • 2011
                          • 2254
                          • Seat

z tego co mi wiadomo to panstwo wiecej doplaca do zusu niz do krusu... rolnicy maja lepiej w krusie? fakt ze skladki placa mniejsze, ale nalezy tez zauwazyc jakie dostaja swiadczenia emerytalne... ksztaltuja sie one na poziomie 600-800zl m-c .
                          Zważywszy, że darmozjady praktycznie nic nie wpłacają to mają całkiem fajne emeryturki.

Co do Kościoła to należy : zerwać konkordat, opodatkować wiernych, księży, wygonić to tałatajstwo ze szkół, krzyże usunąć z urzędów, zlikwidować etaty kapelanów, przegonić pasibrzuchów z wszelakich uroczystości świeckich itd, itp. Tylko tyle.

Komentarz

• vince123
                            Elegance
                            • 2009
                            • 923

pandzik, oczekiwalem bardziej sensownej odpowiedzi niz obrazanie ludzi...
                            sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                            nadkole nowe LP
                            kontakt PW

Komentarz

• shok
                              RS
                              • 2009
                              • 2070
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W pewnym cywilizowanym kraju ze względu na kryzys wstrzymano "sponsorowanie" kościoła. Wierni sami utrzymują swoje kościoły. Obecnie w dobie kryzysu są inne ważniejsze wydatki. A kościół ma z czego żyć: mogą sprzedać ziemie i nieużywane obiekty.
                              Nie wiem czy znacie taką stronę www.colaska.pl można zobaczyć ile kosztuje pogrzeb w danej parafii 8) Polecam np. ten temat: http://colaska.pl/forum/post/id/525 -nawet nie przypuszczałem ,że kościół zarabia kase na takich instytucjach :wink:

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2009
                                • 10917
                                • Fiat

shok, pandzik, "gratuluje".....
                                Wiecie co...sprawa wygląda prosto, jak ktoś się podnieca takimi rzeczami z neta i głosi takie rzeczy, albo bierze to na serio, to (nie obraźcie się , ale ja to tak widzę):
                                1. albo jest mało inteligenty i wszystko chwyta bezkrytycznie i pomyślunku
                                2. albo sam został kiedyś przez kogoś "pokaleczony", "zraniony" i sobie w taki sposób odreagowuje
                                3. plus tak naprawdę to z kościołem ma tyle wspólnego co pospolity śmiertelnik z lotami na orbitę.
                                Nie bronie nikogo, ale chciałbym żebyście myśleli ludzie, bo to o pomstę do nieba woła. Tak samo może ktoś kiedyś pomyśleć o was i waszych społecznych zadaniach i misji, bo każdy jakąś odgrywa w społeczeństwie. pozdro bracia

Komentarz

• b707
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1272

jak n antyklerykała widzę ze tam chyba regularnie bywasz
                                  To że jestem za opodatkowaniem kleru i stworzeniem państwa świeckiego nie oznacza, iż nie chadzam do kościoła. Osobiście preferuje luterański ale ze względu na luba oraz fakt, iż w Warszawie są tylko dwa takie kościoły i msza jest raz dziennie to pozostają polskie katolickie. Ale zdecydowanie wole ewangelików... całkiem inne podejście... ludzie są mili życzliwi, ksiądz po mszy z każdym się żegna i dziękuje za udział. BA datki na tacę? Czegos takiego nie ma. Jest koszyczek. Kto chce to rzuci. Nikt nikomu pod nos nic nie podkłada. Nie ma też zwyczaju że "co łaska, ale nie mniej niż". Polecam każdemu się przejść i zobaczyć... Człowiekowi całkowicie zmienia się pogląd na KK. I nie tylko ksiądz wino pije;-)
                                  Uprzedzam pytanie... wychowano mnie jako katolika.

a co to znaczy "cmentarz opływający bogactwem"? i czy on na pewno jest parafialny a nie na przykład miejski?
                                  Źle to ująłem, chodziło mi o kościoły "opływające bogactwem". Tutaj ponownie polecam zajrzeć do KK i potem do luterańskich... IMHO ogromna różnica.

bzyq_74, jak wyobrazasz sobie sciaganie od nich podatku :?: kto mialby sprawdzac czy faktycznie dana 'pani' miala danego klienta?
                                  ktos wie czy w innych krajach jest juz takie rozwiazanie??
                                  Opodatkowanie domów publicznych to nie problem.
                                  Natomiast jeżeli chodzi o Panie prowadzące "działalność gospodarczą" na własną rękę też są metody.. np w Niemczech są prostytutkomaty...
                                  Bonn jest pierwszym niemieckim miastem, które wprowadziło automat, przy pomocy którego prostytutki mają uiszczać podatek od nagabywania klientów na ulicach. Opłata za noc to 6 euro. Za nieuiszczenie opłat grozi im kara - podaje BBC.

Innym przykładem jest Holandia gdzie własnie "prostytucja" traktowana jest jak normalna działalność.

Zresztą to jest likwidacja/minimalizacja czarnej strefy.

A kolega płacąc minimalną stawek do ZUSu liczy na więcej niż 600-800zł?

W skrócie chodzi oto że na KRUS płacisz około 80zł... na ZUS minimalnie 700-800zł a emerytura przy takiej stawce będzie śmieszna... to chyba wie każdy. Oczywiście rolnik ma takie same świadczenia mimo że płaci 80zł...
                                  Jak widać płacąc na KRUS zostaje Ci 700zł w kieszenie, które możesz zainwestować samemu na swoją emeryturkę... a chyba nie trzeba nikomu mówić, że to jest znacznie lepszy pomysł.
                                  Można by iść na łatwiznę i zamiast krzyczeć precz z KRUS, kupić sobie charakter i przyłączyć się do pijawek.
                                  Ale mnie takie kantowanie państwa i obywateli nie bawi. Może jestem idiotą, który kasuje bilet nawet jak ma przejechać dwa przystanki w godzinach w których kanary nie latają...ale tak mnie już wychowano.
                                  Adam

Komentarz

• shok
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2070
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez sew1981
                                    shok, pandzik, "gratuluje".....
                                    Wiecie co...sprawa wygląda prosto, jak ktoś się podnieca takimi rzeczami z neta i głosi takie rzeczy, albo bierze to na serio, to (nie obraźcie się , ale ja to tak widzę):
                                    1. albo jest mało inteligenty i wszystko chwyta bezkrytycznie i pomyślunku
                                    2. albo sam został kiedyś przez kogoś "pokaleczony", "zraniony" i sobie w taki sposób odreagowuje
                                    3. plus tak naprawdę to z kościołem ma tyle wspólnego co pospolity śmiertelnik z lotami na orbitę.
                                    Nie bronie nikogo, ale chciałbym żebyście myśleli ludzie, bo to o pomstę do nieba woła. Tak samo może ktoś kiedyś pomyśleć o was i waszych społecznych zadaniach i misji, bo każdy jakąś odgrywa w społeczeństwie. pozdro bracia
                                    Nie wiem co kolego masz do mnie. I co biorę na serio?
                                    Podałem stronkę z podanymi cenami za takie usługi jak np. pogrzeb. Jeśli twierdzisz ,ze piszą bzdury zadzwoń i się przekonaj
                                    Idź do swojej parafii i spytaj się ile kosztuje pogrzeb .Aha spytaj się od razu czy wystawi Ci rachunek za usługę- ok?
                                    Widziałeś kiedyś biednego księdza bo ja osobiście nie. A ze mną chodził do szkoły biedny chłopak z domu dziecka.Często w dziurawych spodniach i bez śniadania.
                                    Przypominasz mi znajomego co za złe słowa w kierunku kościoła by pobił. Zmienił zdanie jak przyszło mu wujka pochować i zobaczyć na własne oczy ile to " co łaska "

Komentarz

• paweł2
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1405

Zamieszczone przez pandzik
                                      Zważywszy, że darmozjady praktycznie nic nie wpłacają to mają całkiem fajne emeryturki.
                                      to niech sie kolega z nimi zamieni tak na rok i potem sie wypowiada.

[ Dodano: Wto 11 Paź, 11 06:30 ]
                                      Zamieszczone przez b707
                                      skrócie chodzi oto że na KRUS płacisz około 80zł... na ZUS minimalnie 700-800zł a emerytura przy takiej stawce będzie śmieszna... to chyba wie każdy. Oczywiście rolnik ma takie same świadczenia mimo że płaci 80zł...
                                      Jak widać płacąc na KRUS zostaje Ci 700zł w kieszenie, które możesz zainwestować samemu na swoją emeryturkę... a chyba nie trzeba nikomu mówić, że to jest znacznie lepszy pomysł.
                                      Można by iść na łatwiznę i zamiast krzyczeć precz z KRUS, kupić sobie charakter i przyłączyć się do pijawek.
                                      Ale mnie takie kantowanie państwa i obywateli nie bawi. Może jestem idiotą, który kasuje bilet nawet jak ma przejechać dwa przystanki w godzinach w których kanary nie latają...ale tak mnie już wychowano.
                                      jw,ta niewiedza mnie smieszy,te teksty o krus-ie w stylu j.k
                                      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• daneczek76
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 3642
                                        • Toyota

Zamieszczone przez b707
                                        Z tym się zdecydowanie zgadzam. Więźniów powinno się zagonić do roboty. Prosty sposób na rozwiązanie problemu psich kup.
                                        Ja oczywiście tez się zgadzam z tym do roboty i zarobić na siebie - na więźnia dziennie przypada 37 zł na jedzenia a na dzieci w szkole coś koło 8 zł. Całkowity koszt to 76 zł dziennego utrzymania więźnia.
                                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8160
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To teraz parady rownosci beda mieli w Sejmie.......- ciekawe czy zamki w drzwiach w hotelach sejmowych beda zmieniac na mocniejsze...... :diabelski_usmiech Wiec moze ludzie tak żle nie wybrali.....moze w koncu wezma sie za naszych polityków :diabelski_usmiech i juz tak nie bada sie pchali

Nie wiem czy ten pan/i z fotki bedzie stawala/siadala z kobietami czy meżczyznami....ale dajmy na to z Paniami i wchodzi np xx...i całuje rączki znanym Pania...dochodzi do tej/tego z fotki ....i co robi?????
                                          Załączone pliki
                                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2009
                                            • 10917
                                            • Fiat

shok, nikogo nie mam zamiaru bić - nie jestem mocherem :wink: ,
                                            tylko jak byś czytał wyraźnie moje wypowiedzi , to byś zauważył sformułowanie - "współpracuje z kościołem", więc wypowiadam się na tematy, na które mam namacalne dowody życiowe, a nie stronki internetowe i pierdołki.
                                            Nie bronię wszystkich, bo czarne owce są w kościele, jak w każdej grupie. Ale ładując wszystkich do wora jednego, świadczy to o tym co napisałem w 3 punktach powyższych. Chciałbyś żeby Cię zakwalifikowali jako oszusta i złodzieja? Bo ja akurat spotykam też dobrych ludzi w kościele też, a nie tylko baranów, choć i takich spotkałem. Tylko o to mi chodzi. Generalne opinie wystawiają ludzie, którzy nie bazują na własnym doświadczeniu , a jeżeli już , jest ono płytkie i jednorazowe, o wszystkim pisze wyżej.
                                            p.s. dla przykładu poczytaj o działaniach "baranów" z Kościoła Katolickiego np. tu, bo z Caritasem współpracuje na codzień i widzę jak funkcjonuje dobrze w naszej diecezji:
                                            Caritas Archidiecezji Gdańskiej POMÓŻ NAM POMAGAĆ APLIKACJA MOBILNA WOLONTARIAT PROJEKTY DLA SENIORA Akcje Zobacz nasze filmy: Instagram Facebook Zbiórki

p.s. mam tylko wrażenie , że coraz mniej myślą niektórzy w narodzie,ulegają emocjom negatywnym i mrzonkom, a nie roztropnie kalkulują życie i podejście do człowieka

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8160
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://www.se.pl/wydarzenia/opinie/p...wo_209296.html - to juz wyborców se podsumowali!
                                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kmink
                                                L&K
                                                • 2007
                                                • 1360
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez pandzik

Co do Kościoła to należy : zerwać konkordat, opodatkować wiernych, księży, wygonić to tałatajstwo ze szkół, krzyże usunąć z urzędów, zlikwidować etaty kapelanów, przegonić pasibrzuchów z wszelakich uroczystości świeckich itd, itp. Tylko tyle.

właśnie o tym pisałem kilka linijek wcześniej....

rolnicy to oszuści, księża to oszuści, policjanci to oszuści, lekarza to oszuści...złodzieje, nieroby, bandyci....

masakra jakaś....

z drugiej strony są tak zwani obrońcy krzyża podobnie ... chore i psychopatyczne podejście do tematu jak ludzi twojego pokroju...a was jak nazwać? zakompleksione/skrzywdzone gnomy?

więcej zdrowego rozsądku i myślenia a nie zawiści i bezmyślności polecam :wink:

www.tuneforce.pl
                                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• daneczek76
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 3642
                                                  • Toyota

sew1981, i tu sie zgadzam w całej rozciągłości, tak jak pisałem wyżej ideałów nie ma ja też jestem blisko księży i akurat tego co pisze kolega nie zauważyłem a wręcz przeciwnie wiele dobrego dla dzieci i młodzieży robią(przynajmniej te zgromadzenie które znam.) Po prostu nie mierzmy wszystkich jedna miarą a jak wiadomo wszędzie są lepsi i gorsi.
                                                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• paweł2
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1405

Zamieszczone przez kmink
                                                    rolnicy to oszuści, masakra jakaś....
                                                    wyznawca Jarka
                                                    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

Pracuję...