_tm_ orientujesz się jakie doładowanie Ci ustawił Rogal na turbinie?
Zmiana warty - Octa>>Subaru?
Zwiń
X
-
Zmiana warty - Octa>>Subaru?
Potrzebuję wozu głównie do wykorzystania zimą. Trzy konieczne wymagania to kombi + 4x4 + podniesiony zawias.
Dobrym kandydatem to przejęcia pałeczki po Octavii jest Subaru Outback.
Wujków "Dobra Rada" radzących terenówkę od razu uprzedzam że terenówkę mam.
Łazi mi po głowie "cóś" takiego>>
Nie wiem czy że tak powiem sobie "nie poprawię"
Skodzinę znam z forum od podszewki, także bolączki O2 vel Scout.
Za subaru na + przemawia - stały napęd na 4 koła, co dla mnie, spędzajacego ok. 50 dni w roku na śniegu jest nie do przecenienia, dosyć duża pojemność, podniesione zawieszenie
A na - - kompletna nieznajomość marki/modelu i danych co do awaryjności, fakt że w przedziale do 50pln znajdę tylko benzyniaki a wolę diesle.
Miał ktoś bliżej jakiś kontakt z Subarówkami??4x4
-
-
Jak zmienialiśmy O1 4x4 to mieliśmy typy takie jak Ty. I z tego co się wtedy zdążyłem zorientować to wersje Outbacka z USA mają niektóre różne części co wpływa na ich dostępność. A egzemplarz pokazany przez Ciebie wymaga ostrożności bo jego cena jest dziwnie niska. Dużo aut z USA to wraki odkupione od tamtejszych ubezpieczalni.
A coś takiego? http://otomoto.pl/volvo-xc-70-manual...C20895080.html
Komentarz
-
-
Właśnie sporo amerykańców jest na rynku.
Jeśli już to europejczyk, wolnossący, bezwypadkowość do zweryfikowania.
O Volvo nie myślę bo to by była zmiana na ten sam typ napędu co mam w O1. Ja chce full time 4WD lub jeśli załączany to na sztywno.
Kilka razy się już zakopałem przez to, że przód najpierw grzebnął a potem dopiero tył się dopiął lub rozpiął w najmniej potrzebnym momencie.
Z w.w. powodu w grę może wchodzić jeszcze audi A6quattro, ale zawias jest tam za nisko, a Allroad to trochę za droga zabawka.4x4
Komentarz
-
-
Allroad to droga zabawka, a w Twoim budżecie będzie to już auto trochę zużyte, no i na eksploatację trzeba trochę kasy przeznaczyć.
Jeśli nie terenówka to chyba faktycznie Subaru, bo do Twoich potrzeb będzie najlepsze. Jest jeszcze Alfa Romeo Q4 Crosswagon, ale o tym aucie wiem tyle, że jest. Chyba, że jakiegoś SUV-a byś rozważał, to jedynym autem jakim z tego segmentu był kupił jest Suzuki Grand Vitara.
Komentarz
-
-
4x4BKF, masz rację co do Hamerykańskich wersji, mają słabszy zawias i hamulce, inną blacharkę i gorsze plastiki we wnętrzu. Skoro myślisz o Subaru to może Forester? http://subaru.pl/komis/detale.php?SID=1203&DID=-1
Komentarz
-
Komentarz