Zmiana warty - Octa>>Subaru?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axidus821
    Drive
    • 2012
    • 58

_tm_ orientujesz się jakie doładowanie Ci ustawił Rogal na turbinie?
  • 4x4BKF
    L&K
    • 2010
    • 1279

Potrzebuję wozu głównie do wykorzystania zimą. Trzy konieczne wymagania to kombi + 4x4 + podniesiony zawias.
    Dobrym kandydatem to przejęcia pałeczki po Octavii jest Subaru Outback.
    Wujków "Dobra Rada" radzących terenówkę od razu uprzedzam że terenówkę mam.
    Łazi mi po głowie "cóś" takiego>>

Nie wiem czy że tak powiem sobie "nie poprawię"
    Skodzinę znam z forum od podszewki, także bolączki O2 vel Scout.

Za subaru na + przemawia - stały napęd na 4 koła, co dla mnie, spędzajacego ok. 50 dni w roku na śniegu jest nie do przecenienia, dosyć duża pojemność, podniesione zawieszenie
    A na - - kompletna nieznajomość marki/modelu i danych co do awaryjności, fakt że w przedziale do 50pln znajdę tylko benzyniaki a wolę diesle.

Miał ktoś bliżej jakiś kontakt z Subarówkami??
    4x4

Komentarz

• maymer
      Elegance
      • 2010
      • 839

Jak zmienialiśmy O1 4x4 to mieliśmy typy takie jak Ty. I z tego co się wtedy zdążyłem zorientować to wersje Outbacka z USA mają niektóre różne części co wpływa na ich dostępność. A egzemplarz pokazany przez Ciebie wymaga ostrożności bo jego cena jest dziwnie niska. Dużo aut z USA to wraki odkupione od tamtejszych ubezpieczalni.
      A coś takiego? http://otomoto.pl/volvo-xc-70-manual...C20895080.html

Komentarz

• 4x4BKF
        L&K
        • 2010
        • 1279

Właśnie sporo amerykańców jest na rynku.
        Jeśli już to europejczyk, wolnossący, bezwypadkowość do zweryfikowania.
        O Volvo nie myślę bo to by była zmiana na ten sam typ napędu co mam w O1. Ja chce full time 4WD lub jeśli załączany to na sztywno.
        Kilka razy się już zakopałem przez to, że przód najpierw grzebnął a potem dopiero tył się dopiął lub rozpiął w najmniej potrzebnym momencie.
        Z w.w. powodu w grę może wchodzić jeszcze audi A6quattro, ale zawias jest tam za nisko, a Allroad to trochę za droga zabawka.
        4x4

Komentarz

• maymer
          Elegance
          • 2010
          • 839

Allroad to droga zabawka, a w Twoim budżecie będzie to już auto trochę zużyte, no i na eksploatację trzeba trochę kasy przeznaczyć.
          Jeśli nie terenówka to chyba faktycznie Subaru, bo do Twoich potrzeb będzie najlepsze. Jest jeszcze Alfa Romeo Q4 Crosswagon, ale o tym aucie wiem tyle, że jest. Chyba, że jakiegoś SUV-a byś rozważał, to jedynym autem jakim z tego segmentu był kupił jest Suzuki Grand Vitara.

Komentarz

• Mihau
            RS
            • 2009
            • 7460
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Kolega miał takiego z H6. Zapie..... to jak głupie, byliśmy na nartach tym i tam gdzie 90% kopała się na łańcuchach my spokojnie na zimóweczkach wbijaliśmy się bez zająknięcia
            Jedyny minus, że pochłaniało paliwo w dużych ilościach.
            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• mirek_p11
              RS
              • 2010
              • 6630
              • Volkswagen
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jak chcesz kupić subaru to proponuję abyś poszukał oferty zamieszczonej na stronie subaru ( komis ). Większość aut jest sprawdzonych przez ASO Subaru.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
              Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
              Fotki

Komentarz

• RafalekM
                Rider
                • 2009
                • 362

4x4BKF, masz rację co do Hamerykańskich wersji, mają słabszy zawias i hamulce, inną blacharkę i gorsze plastiki we wnętrzu. Skoro myślisz o Subaru to może Forester? http://subaru.pl/komis/detale.php?SID=1203&DID=-1

Komentarz

Pracuję...