Wyjazd do Niemiec

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jagawal
    Classic
    • 2012
    • 29

Wyjazd do Niemiec

Zamieszczone przez sew1981
    Słyszałem, że poprawili te walące się skrzynie, ale awaria wskazuje na to, że może nie do końca tak jest, albo nie we wszystkich wypustach.
    To jest na razie tylko jeden przypadek - IMO po prostu pech, gdyby cos bylo na rzeczy mielibysmy juz wiecej takich kwiatkow na forum
  • bws34
    Rider
    • 2011
    • 543

Wyjazd do Niemiec

Jako że wybieram się autem do Niemiec czy jest ktoś kto często tam przebywa i może podrzucić jakieś cenne informacje,uwagi itp? Co trzeba mieć jadąc do Niemiec?
    "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• Skfarek
      RS
      • 2010
      • 4795
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Może niepolitycznie bo link do innego forum ale poczytaj sobie:
      Klub Alfa Romeo - Alfaholicy, forum skupiające miłośników marki Alfa Romeo. Na naszych stronach znajdziecie informacje o: Alfa Romeo 156, 159, Mito, Giulia, Giulietta.
      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• bws34
        Rider
        • 2011
        • 543

Ok Dziekować
        "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• 4x4BKF
          L&K
          • 2010
          • 1279

MiroTDI jest na bieżąco
          4x4

Komentarz

• pic2ek
            Rider
            • 2007
            • 624

a gdzie dokładnie sie wybierasz?

Komentarz

• bws34
              Rider
              • 2011
              • 543

Uchte.

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

bws34, a co Ty chcesz wiedzieć? na bahne i gaz w podłogę :twisted:
                Masz lpg widzę, to poszukaj wcześniej w necie na trasie swojej stacji z lpg, bo nie wszystkie mają lpg w DE i kup sobie specjalną przejściówkę , bo nasze wejście jest inne do lpg.

Komentarz

• bws34
                  Rider
                  • 2011
                  • 543

No właśnie co do lpg gdzie można znaleźć info o cenach?

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

1. Z tym gazem w podłogę to bym uważał, bo za przekroczenie prędkości o 30km/h dostaniesz zakaz prowadzenia auta w Niemczech
                    2. Na autostradzie musisz trzymać odległość od poprzedzającego Cię auta równą połowie prędkości (czyli jak jedziesz 100km/h to musisz mieć 50m odległości). Zdarzają się kamery mierzące odległość i mandat za to wynosi chyba do 600€
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2009
                      • 10917
                      • Fiat

shado, no tak..miałem na myśli pusty odcinek bez ruchu i ograniczeń , oczywiście
                      :P :wink:

[ Dodano: Pią 04 Lis, 11 22:37 ]
                      bws34, to jest chyba dobra wyszukiwarka stacji lpg:
                      Wyszukaniem stacji benzynowej z autogem - Wystarczy wpisać miejscowość

a co do ceny to jest od 0.729 EUR do 0.778 EUR
                      Autogas Tankstellen in Deutschland mit Autogas Preis, geordnet nach Postleitzahlen, incl. Preistendenz, Anfahrtsweg (Karte) und Kontaktmöglichkeiten. Finden Sie auf autogasvergleich.de alle LPG Tankstellen in Deutschland.

Komentarz

• bws34
                        Rider
                        • 2011
                        • 543

Ok no to już coś nie coś wiem

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• zepter00
                          RS
                          • 2008
                          • 2304

W celu przełamania lodów, dobrze jest posiadać replikę wojskowego hełmu niemieckiego z II WŚ, ale tylko z fakturą zakupu. Oryginały, bez faktury, mogą zostać wzięte za zdobyczne i powiększą jeszcze bardziej niechęć do naszej nacji w narodzie, gdzie każdy miał dziadka w Wermachcie a spora część nawet w SS i Gestapo. :thank:
                          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Nematode
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 139

Ja niedawno miałem okazję przejeżdżać niemieckimi autostradami do Holandii i byłem bardzo zdziwiony kulturą jazdy Niemców. Pierwszy raz przejeżdżałem prze Niemcy w życiu i zawsze się mówi, że Niemcy śmigają zgodnie z przepisami itp. A tutaj zonk jak cholera. Masa zamulaczy na środkowym pasie zamiast na prawym, tiry wyprzedzające na pałę lub wymuszające nagłe hamowanie lub zmianę pasa, kolesie migający długimi lub siedzący na dupie zderzak w zderzak, a i na ograniczeniach lachę większość kładła. Byłem mocno zaskoczony negatywnie.

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Wyprzedzaja sie tiry z tablicami opisanymi PL, UA, LT, CZ itd - tak to najczesciej bywa.

A u nas na A4 taki Ci wjedzie i wlecze sie przez 3-5km wyprzedzajac jeden drugiego - i jak tu mozna miec normalna srednia predkosc, a co za tym idzie normalne spalanie :evil:
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                Rider
                                • 2010
                                • 264

Mieszkam w DE pytaj co chcesz wiedziec .
                                Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• bws34
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 543

jak to jest z autami na Polskich numerach? Chciałbym się przenieść na rok do DE i nie wiem czy muszę zgłaszać swoje auto że będzie dłużej itp.Jak jest ze stacjami LPG w Niemczech,o patrolach możesz coś wspomnieć również

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 264

Musisz uwazac na predkosc inaczej slono zaplacisz w miescie strefa 30 km/h i tyle musisz jechac,naucz sie podstaw jezyka, lpg jest ale rzadziej niz w polsce miej już lepiej zimowki na aucie mniej stresu przy ewentualnej kontroli .Na autbahnie przy wyjazdach z parkingow deptaj bo tiry lubia nie wpuszczac na tempomatach sie kulaja i nie chce im sie zwalniac.Noi miej jakis prowiant alarmowy bo zdarzaja sie zdrowe koreczki na autobahnie czasem po 10km.

[ Dodano: Sob 05 Lis, 11 18:14 ]
                                    Do 6 miesiecy od dnia zameldowania możesz jeździć na polskich numerach,oczywiscie zaplacony podatek drogowy i wykupiona plaketa w twoim przypadku zielona 4 ,a powyzej 6 miesiecy pobytu auto musi byc przerejestrowane na niemieckie blachy tüv musisz przejsc.Duzo polakow tego nie robi ale jak juz niemiecka polizei cie skontroluje to konsekwencje sa kosztowne.

Komentarz

• bws34
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 543

Vojtek1,9tdi, Prowiant alarmowy?

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 264

No pewnie kiedys stalem 4 godz na autobahnie bo fajny koreczek byl.

[ Dodano: Sob 05 Lis, 11 18:22 ]
                                        Nie mowie ,ze akurat ty trafisz no ale pisze,ze tak sie zdarza .

Komentarz

Pracuję...