Czy warto kupic TV 3D ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucek12
    Drive
    • 2010
    • 56

Czy warto kupic TV 3D ?

lukas_jg,

Stawiam na tuleje lub / i gumy stabilizatora. Jakos bardziej wierze metodzie na breche niz szarpakom. Po ostatnich dowiedzialem sie ze amor jest wylany, co bylo widac bez szarpakow.

abstinent,
    Wraz z amorami wymienilem kpl, czyli odboje,poduszki,lozyska i laczniki. Teraz czas na reszte. Az sie ciesze .
  • fan
    Elegance
    • 2009
    • 760

Czy warto kupic TV 3D ?

Witam
    Posiadam sie z zamiarem kupna nowego telewizorka,aktualnie posiadam plazme samsunga 42 cale,jest to model ps42a457 ktory przez 2,5 roku uzytkowania strasznie sie "zmniejszyl".Teraz chcialbym kupic cos wiekszego min. 46-47 cali a najlepiej 50 cali.Poradzcie co kupic?Plazme,led czy cos z 3D?Teraz widzialem nawet fajne promocje na telewizory 3D firmy LG gdzie w gratisie jest 7 par okularow i odtwarzacz blue-ray 3D,tylko nie wiem czy warto wchodzic w ta technologie.Telewizorek bedzie glownie sluzyl do ogladania sygnalu analogowego z kablowki,grania na XBOXie 360 i do ogladania filmow.Moze macie jakies sprawdzone modele,ktore mozecie polecic lub slyszeliscie o fajnych promocjach?
    Pozdrawiam
    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na razie możesz śmiało dać sobie "na luz" z TV 3D. Przekaz 3D jest jeszcze u nas "w powijakach" i pewnie taki stan trochę jeszcze potrwa. Nawet przekaz 3D w telewizji "n" nie powala i (moim skromnym zdaniem) wywalanie ok. 1.000 PLN,- (jak nie więcej) dodatkowej kasy za technologię 3D jest (na chwilę obecną) trwonieniem kasy. Lepiej zainwestować kasę w TV LED Samsunga - jest ich sporo na rynku. Z bajerów przyda Ci się w takim telewizorze funkcja Internet (warunek - trzeba mieć w domu Internet i router Wi-Fi) :wink: A gdy 3D naprawdę zagości na rynku przynajmniej w takim stopniu, jak obecnie przekaz HD - wtedy telewizory 3D będą o połowę tańsze, niż teraz.
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Eidos71
        Na razie możesz śmiało dać sobie "na luz" z TV 3D.
        też jestem tego samego zdania.
        Wiadomości, poradniki, testy sprzętu, opisy oprogramowania - nowe technologie na wyciągnięcie ręki w tech.wp.pl
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• fan
          Elegance
          • 2009
          • 760

Zamieszczone przez Eidos71
          (moim skromnym zdaniem) wywalanie ok. 1.000 PLN,- (jak nie więcej) dodatkowej kasy za technologię 3D jest (na chwilę obecną) trwonieniem kasy.
          No wlasnie z tego co dzisiaj widzialem w Media Markt ceny tego samego telewizora lcd led z 3D i bez sa porownywalne z tego powodu,ze do odbiornikow z 3D firmy LG daja odtwarzacz blue ray 3D gratis ktory niweluje roznice w cenie(okolo 500zl).
          Respect All,Fear No One!

Komentarz

• TomekRs
            RS
            • 2011
            • 1670

Sam napiasles, ze przekaz analogowy z kablowki i granie w xboxa wiec led czy 3d chyba nie jest zbytnio potrzebny.
            Dyskusja na temat lcd vs led tez juz byla chyba na forum i wygral lcd z wiadomych wzgledow-nie ma sensu az tyle doplacac dla tak marnego efektu. To tak jakbys wywalil 5tys zl za dodatkowe 5km/15Nm do samochodu. Kup dobrego lcd z full hd, dobre kable i wszystko bedzie ladnie smigac.

Komentarz

• tomikt
              Rider
              • 2007
              • 391

lepiej wyrzuć tv w ogóle
              albo zrezygnuj z kablówki

przyznaje - głupie rady daje
              ech...
              TomikT

Komentarz

• tomwawa
                Ambiente
                • 2010
                • 186

Od niedawna jestem posiadaczem tv 3d.

w 99% czasu nie wykorzystuje 3d, ale jak już zdobędę film w 3d to powiem że wrażenia są. a jeszcze film z dobrym dzwiękim. Niestety jak do tej pory udało mi się obejrzeć 3 filmy

Oszukać przeznaczenie 4 w 3d jest naprawdę ekstra jak blok silnika leci w Ciebie.

Teraz cena ta technologia jeszcze kosztuje czasem zdarzają się promocje ale jak wymieniać to wydaje mi się że trzeba iść do przodu. Teraz N ka uruchomiła kanał 3D niedługo pójdą inni.

Polecam LG posiada 3d pasywne, w Samsungach Soniakach jest aktywne trzeba ładować okulary, pilnować zasięgu i kątów oraz głowa boli.

P.S. Można każdy program obejrzeć w 3d bo tv posiada konwerter ale to nie jest to samo co film nagrany pod 3d
                WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
                WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8030
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez tomwawa
                  Teraz N ka uruchomiła kanał 3D niedługo pójdą inni.
                  Oglądałeś ten program 3D na N-ce?? Dla niego nie warto iści w 3D.

Ja jednak jestem zwolennikiem pójścia do kina na film w 3D nie oglądania go w domu, bo to efekt mizerny w domu.
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• marektbg
                    Elegance
                    • 2010
                    • 861

Kupiłem we wrześniu plazmę 50-tkę LG 3D - myślę, że żeby komfortowo 3D oglądać to właśnie na ekranie powyżej 42 cali. Ja mam technologie aktywną.
                    Filmów coraz więcej - za 500 parę złotych kupiłem sobie odtwarzacz BluRay 3D i raz w tygodniu robię sobie ucztę dla zmysłów

Zamieszczone przez fan
                    Plazme,led czy cos z 3D?
                    Musisz sam wybrać - ja na początku chciałem LED - sygnał kablówka cyfrowa z 9 kanałami HD. Przy moim sygnale wygrała plazma - co prawda LED jest trochę mniej energożerny (u mnie na automatycznym sensorze oszczędzania mam średnio 130-140W - w LED LG 46" wychodziło niewiele ponad 100W) ale kosztował z podobnymi funkcjami dobre 1500zł więcej niż plazma - w moim przypadku różnica w rachunkach nie do odzyskania.

[ Dodano: Nie 06 Lis, 11 10:32 ]
                    Zamieszczone przez octaviars1
                    Kup dobrego lcd z full hd
                    FHD do kablówki SD to strasznie słaby pomysł.

Komentarz

• tomwawa
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 186

tomwawa napisał/a:
                      Teraz N ka uruchomiła kanał 3D niedługo pójdą inni.

Oglądałeś ten program 3D na N-ce?? Dla niego nie warto iści w 3D.
                      Niestety nie, nie posiadam N ki. Ale chodziło mi o to że jak na N'ce jest to niedługo cyfra i polsat bedą miały i programowo będą się uzupełniać ku lepszemu.
                      Dziś byłem w MediaM i niestety mało jest w sprzedaży płyt BR3D ale technika będzie już się rozwijała.
                      Czy w kinie czy w domu film 3d.
                      Wg. mnie kino to kino tam zawsze jest inaczej, ale czasem miło jest w zaciszu domowym ze znajomymi obejrzeć filmik czy w 3D czy normalnie.

A czy sens kupować to tylko zależy od finansów, potrzebna nie jest ale fajne tak, to tak samo jak z samochodem kierownica wielofunkcyjna fajna jest ale nie konieczna zwykła wystarczy.
                      WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
                      WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

• scr008
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 191

Na cyfrze + jest kanał 3d tylko że leci coś na nim od święta
                        Virus injected!

Komentarz

• Rok z Bagien
                          L&K
                          • 2010
                          • 1172

Zamieszczone przez AdamB
                          Oglądałeś ten program 3D na N-ce??
                          Wielokrotnie.
                          O ile ilość programów nie rozpieszcza, o tyle jakość obrazu i wrażeń już tak.

Tylko trzeba do tego odpowiedni TV, czyli plazmę, która zdecydowania lepiej oddaje poczucie głębi niż jakikolwiek LCD.

Zgadzam się z tym co napisał marektbg.

Dla sygnału z kablówki nie ma się co bawić w 3D. Przy N-ce już można. Kwestia ceny i wyboru.

pzdr

Komentarz

• marektbg
                            Elegance
                            • 2010
                            • 861

Zamieszczone przez Rok z Bagien
                            Kwestia ceny i wyboru.
                            Dokładnie - za dodatek w postaci 3D trzeba dopłacić koło 300zł więcej - trzeba się też wyposażyć w odtwarzacz BluRay ale nie zwykły tylko, też obsługujący 3D - filmów coraz więcej - zabawa fajna - zwłaszcza przy oglądaniu bajek :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...