adamusek, P1 ładna kamerka choć trochę kobylasta.
Pisze że ma GPS, ale na żadnym nagraniu nie widziałem by pokazywała prędkość czy współrzędne geograficzne tylko napis "papago" :diabelski_usmiech .
chyba nie ma opcji wlaczenia gps ani predkosci na eraniku tylko potem widac to w programie...
coz szukamy dalej ;]
Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
adamusek, P1 ładna kamerka choć trochę kobylasta.
Pisze że ma GPS, ale na żadnym nagraniu nie widziałem by pokazywała prędkość czy współrzędne geograficzne tylko napis "papago" :diabelski_usmiech .
chyba nie ma opcji wlaczenia gps ani predkosci na eraniku tylko potem widac to w programie...
coz szukamy dalej ;]
ja tam wole co by prędkosci nie było widac na monitorku :wink:
jeszcze cos takiego znalazlem soft jest po polsku po szczegoly napisalem do goscia zwlaszcze ze jest z mojego miasta...
pisze ze do samolotu ale w aucie tez sie powinien sprawic...
pytalem o zakup grupowy itp.
zalaczam linki do filmiku, instrukcji i softu.
wszystko Ok ale rozdzielczosc jest tylko VGA 640x480...
Jak myslicie ?
Ew zapytam czy ma filmiki z auta ?
---------------------------
Jeżeli potrzebuje Pan dobry rejestrator do samochodu to się dobrze składa ponieważ ten rejestrator jest właśnie do samochodu, ale ze względu na dobre parametry został zaadoptowany do samolotów.
Rejestrator jest zaprojektowany przez naszą firmę dla firmy koreańskiej, która sprzedaje go głównie na rynku amerykańskim.
To urządzenie sprzedawaliśmy w cenie 999 zł (jest zdecydowanie lepiej wykonane i mam o wiele większe możliwości niż podobne chińskie podróbki. My wyprzedajemy "resztki maganynowe" i daliśmy naprawdę niską cenę aby rozwiązać się z tematem. Sprawdzę ile jeszcze jest tych urządzeń dostępnych, ale obawiam się, 15 sztuk nie bedzie. Przy zakupie minimum 10 szt. możemy maksymalnie zejść do ceny 550 zł za sztukę przu zakupie bezpośrednio u nas w firmie.
Poniżej przesyłam linki do programu i przykładów.
Tam są rejestrowane filmy z kabiny samolotu i dlatego jakość nie jest dobra - plexi kabiny zniekształaca i odbija obraz. Przez szklaną i prostą szybę samochodu efekty są naprawdę dobre.
no napisalem moze sie zgodzi na maly test
wyglada na to ze max to 480p
czyli jednak duzo slabiej niz 720 nie mowiac o 1080p
ogolnie sprzecik jest ok ale z tego co widze na filmikach z YT to nie wiem czy taka jakosc jest do przyjecia...
filmiki od goscia z samolotu nie sa miarodajne.
Gdyby było chociaz 720p... no nic zobaczymy co gosc napisze...
EDIT
Rejestrator nagrywa tylko takie formaty ja są pokazane przykłady dlatego,
że jest to optimum pomiędzy jakością nagrania i objętością rejestrowanego mateiału.
Różnica pomięczy fulL HD w takich warunkach jest praktycznie niewielka, a objędość bardzo duża.
Jeżeli szuka Pan czegoś full HD to niestety nie mogę pomóc.
Wiec chyba trzeba odpuscic dla mnie taka jakosc to za malo
Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
No niestety jak nie ma sposobu zeby dostac ten sprzet w akceptowalnej cenie, to tak sie dzieje.
Pomimo poszukiwan nie znalazlem takze jakiegos europejskiego producenta oferujacego taki sprzet :/
Słuchajcie, może jednak powrócimy do pierwotnej idei DOD GS600? Zapis można ustawiać nawet do 45 minut na jeden plik, więc nawet jeśli gubi klika sekund pomiędzy, to nie jest to chyba takim strasznym problemem. Co myślicie?
Słuchajcie, może jednak powrócimy do pierwotnej idei DOD GS600? Zapis można ustawiać nawet do 45 minut na jeden plik, więc nawet jeśli gubi klika sekund pomiędzy, to nie jest to chyba takim strasznym problemem. Co myślicie?
Niestety ja się nie mogę tym zając, mieszkam w UK i koszt wysyłki + przewalutowania byłby pewnie dla większości nieopłacalny.
Jeszcze znalazlem cos takiego V1000GS:
1. Recording video and audio data for 360 seconds
before and after any accident.
2. GPS logger and G-sensor function.
3. Google map internal can work wordwide.
4. Automatic cyclical recording
5. 120degree wide-angle lens
6. Memory:Support TF card to 64GB
7. Video resolution: 1920*1080P FULL HD, H.264, MOV
format
8. Imaging Sensor: 5.0Mega pixels
9. Built-in Lithium-ion battery, 550 MA
10. Pre-event recording:2-60 seconds(adjustable)
11. Post-event recording:10-300 seconds(adjustable)
Szkoda, że ta kamerka nie ma ekranu
W przypadku jakiejś kolizji można od ręki odtworzyć nagranie.
Oczywiście, nikomu takiej sytuacji nie życzę :!:
Nie kumaty jestem niestety w języku dżemojadów by określić czy warte są zachodu te z reklamy obok (F900 i F1000) Pewnie nie mają GPS, oczywiście pilota i może też innych bajerów, ale mają diody IR do podświetlania nagrań nocnych.
ten v1000gs fajny i dosc tani
jest fajna opcja zrobienia zdjecia w kazdej chwili
jest opcja zabezpieczenia momentow przed skasowaniem, obsluguje hdmi i karty 64gb i w 800xc600 mozna nagrac 60 klatek )
tylko gdzie to kupic ?
Komentarz