Telewizor 32" za ok 1000 PLN ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skorpion24
    Classic
    • 2010
    • 37

Chyba poeksperymentuje z tymi opaskami. Kolejna przymiarka i wygląda to zachęcająco.
    Jak nie wyjdzie zawsze można przyspawać 8)
  • mamaj12
    RS
    • 2009
    • 1956
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Witam,

Zaczynam się zastanawiać na zmianą TV w domu i stąd jednocześnie z przeczesywaniem internetu pytanie do Was.

Na początek kilka informacji.

TV do domku rodzinnego. Głównym użytkownikiem będzie mama, weekendowo ktoś więcej. I wtedy może jakiś film przez HDMI lub USB. Kina domowego do tego póki co nie ma.
    32" to max bo większy nie wejdzie w dziurę w regale.
    Pomysł jest taki aby ten TV sprezentować na gwiazdkę/okolice.
    Pomału zmierzamy ku TV cyfrowej, więc albo dekoder albo TV. W moim przypadku TV bo ile w kineskop można patrzeć.

Ze względu na powyższe, a szczególnie niewymagającego użytkownika, budżet - 1000 max 1200 zł.

I tu przechodzimy do meritum. Czy w tej cenie jest sens przyglądać się parametrom czy producentom. Czy to LCD - LED, HDRedy - FullHD?
    Czy w zasadzie można wziąć to co się podoba wizualnie z długą gwarancją i po ptakach.
    Jak z awaryjnością nowych TV? Któraś marka preferowana?

Może ktoś z Was ostatnio zgłębiał temat i mógłby się wypowiedzieć.

Tak na szybciutko sortując allegro wg cen (po odsianiu nonameów) kilka typów:
    Sharp LC32sh330
    Toshiba 32av733
    Sony kdl32bx320
    Philips 32pfl3606h
    Jvc 32hg20e
    i kapkę droższy Samsung le32d550
    obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
    wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przede wszystkim: przy przekątnej 32" to, czy jest to model full hd, czy też hd ready, schodzi na dalszy plan - nie zauważysz specjalnej różnicy przy takiej przekątnej (zwłaszcza, że oscylujesz wokół 1.000 PLN,-, a więc sprzęt lepszej jakości odpada). Przede wszystkim musisz patrzeć na to, czy jest to odbiornik z dekoderem MPEG 4, a więc przystosowany do odbioru cyfrowej TV naziemnej. Z podanych przez Ciebie powyżej TV trzy pierwsze zdecydowanie odpadają (mają tragiczne parametry). Najlepiej wypada Samsung i generalnie polecam TV Samsung-a. Philips i JVC mają zbliżone parametry, ale z tych dwóch wziąłbym chyba Philips-a. Jednak wolałbym dorzucić te parę złotych i wziąć Samsunga.
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• tomwawa
        Ambiente
        • 2010
        • 186

Ja bym polecił
        LG 32LK330
        w euro rtv przewyższa troszkę limit ceny, ale
        3 hdmi, 1 usb, hd ready oraz dekoder

Mam LG i nie narzekam ale rodzice mają już jakiś czas 32 LCD Samsung i nigdy nie było problemu
        WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
        WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

• marektbg
          Elegance
          • 2010
          • 861

Za te pieniądze kupisz przyzwoitego Samsunga LCD z tunerem DVB-T, albo jakiegoś LG. Problemu nie będzie z wybraniem czegoś fajnego. USB i 2-3 wejścia HDMI to teraz standard - jeśli w ogóle twoja mama korzysta z takich rzeczy.
          Przy ekranie 32'' nazywanym "znaczkiem pocztowym" :wink: wchodzenie w Full HD mija się z celem - szczególnie jak obraz nie będzie oglądany z mniejszej odległości niż 2 metry.
          Jak znajdziesz LEDA możesz brać ale chyba poniżej 1200 ciężko znaleźć.
          Za Sony nie ma co przepłacać bo w tańszych modelach bazują na ekranach Samsunga. Philipsy są tanie ale podobno najbardziej awaryjne.
          Polecam forum www.hdtv.com.pl/forum/ - kopalnia wiedzy ostatnio dużo tam siedzę bo modernizuję cały sprzęt filmowy w chałupie.

[ Dodano: Wto 15 Lis, 11 08:52 ]
          Zamieszczone przez tomwawa
          Ja bym polecił
          LG 32LK330
          Strasznie energożerny ten LCD - u mnie w 50 calowej plaźmie LG (model z tego roku) mam średnie około 150W (na najlepszych nastawach nie przekracza 200W - wszystko mierzone miernikiem) - przy automatycznym sensorze eco wychodzi jeszcze mniej a tu 32'' bierze prawie 130W.

Komentarz

• zepter00
            RS
            • 2008
            • 2304

Co do TV Philipsa info sprzed jakiegoś czasu:
            Philips, jeden z największych producentów elektroniki użytkowej na świecie, po 80 latach rezygnuje z produkcji telewizorów. Koncern bardzo rozczarował się swoimi najnowszymi wynikami finansowymi, z których wynika, że zysk netto w pierwszym kwartale tego roku wyniósł 137 mln euro. Analitycy spodziewali się 165 mln euro. Od 10 lat Philips stara się poprawić rentowność oddziału trudniącego się produkcją odbiorników telewizyjnych, lecz bez powodzenia.
            Telewizory z logo Philips wciąż będą funkcjonowały na rynku. Ich produkcja będzie jednak podlegać zlokalizowanej w Hong Kongu, firmie TPV Technology. Philips zachowa 30 proc. udziału w zyskach ze sprzedaży produktów. Powinno to przynieść firmie przychód w wysokości około 50 mln euro rocznie, począwszy od 2013 r.
            Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• mamaj12
              RS
              • 2009
              • 1956
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dzięki za opinie. To co przejrzałem w sieci potwierdza to co napisaliście.
              Celował będę chyba właśnie w samsunga.

Komentarz

• BADYL
                RS
                • 2011
                • 2403
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

jeżeli się jeszcze nie zdecydowałeś to z mojej strony mogę polecić jednak LG ...... plusy menu bardzo przejrzyste i intuicyjne obraz super a cena w stosunku do konkurencji bardzo dobra sam posiadam 2 TV jeden z mpeg3 a drugi z 4 i jakość obrazu w mojej ocenie jest więcej niż dobra :szeroki_usmiech po niżej podam Ci dwa przykładowe TV w Twoim przedziale cenowym

Kółka do walizki: jak sprawić, by podróż stała się łatwiejsza? Dłużnicy i pomoc prawna: Jak znaleźć profesjonalną pomoc? Jak efektywnie rozwiązywać zadania na egzamin ósmoklasisty? Strategie i porady Posypki cukiernicze – jak wykorzystać je do dekoracji ciast i deserów? Rowery gravel męskie – dlaczego warto wybrać gravela na każdą trasę? Korzyści diety pudełkowej w Gdańsku […]

pozdrowinka :wink:
                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• rafall79
                  Drive
                  • 2010
                  • 89

ja rowniez polecam LG 32LK33 lub 32LK43, badz tez jakis tani LED-owy 32LV25
                  Rafał

Komentarz

• hsurim
                    Elegance
                    • 2006
                    • 788
                    • Kia
                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Jak do niedawna, to Samsungi (za relatywnie mniejsze pieniądze) były najbardziej wypasione, no i ... kolory niezwykle naturalne.
                    Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• mamaj12
                      RS
                      • 2009
                      • 1956
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Wybór ostatecznie padł na Toshiba 32AV833 .
                      Przede wszystkim ze względu na cenę, ale też z lenistwa. Czytałem trochę o nim na hdtv i nieźle się wypowiadali. Zobaczymy w praniu wypadnie.

Komentarz

• tomwawa
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 186

Niech służy lata.
                        WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
                        WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

Pracuję...